CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Proiectul Israelului European si „republica sovietica socialista evreiasca” de la Botosani…


Israelul European a fost un proiect al comunităţii evreieşti de a crea un stat al evreilor în Europa.

Radu Mihai Crişan spune că ideea creării unui Israel european pe teritoriul românesc, data din timpul ministrului de interne francez Isaac Adolphe Cremieux (1796 – 1880) care a fost un mare susținător al acesteia!”

Despre acelasi lucru vorbeste şi Paul Goma, care arăta că la Conferința de Pace de la Paris (1919 – 1920), preşedintele american Woodrow Wilson a susținut un plan de formare a unui Israel european alcătuit din: „Galiția, Slovacia, Maramureş, Bucovina, Moldova, Basarabia, şi o parte a Ucrainei – capitala la Lemberg (Lvov)” .

Când, „la 23 martie 1924 începe la Curtea cu Juraţi din Bucureşti judecarea aşa-zisului complot al Studenţimii împotriva propriului guvern(;), are loc celebra depoziţie de martori din partea Istoriei şi din partea Divinităţii a prof. dr. Nicolae Paulescu(;) din care cităm:

„Cauza ajunsă înaintea domniilor d-voastră este conspiraţia Forţelor Oculte mondiale de a ni se lua dreptul la suveranitate şi de a fonda aici în spaţiul carpato-pontodunărean Israelul european.Israelul european: stat bi-naţional cu evreii clasă conducătoare şi exploatatoare în calitate de naţiune învingătoare şi cu noi, românii, clasă subordonată şi exploatată în calitate de naţiune învinsă”.

În momentul în care a aparut la evrei ideea creerii unui stat evreiesc european, protocroniştii evrei au inventat o teorie care să le dea dreptul să solicite un astfel de lucru.

Astfel că, teoria unor protocronişti evrei susține că evreii ar fi colonizat Dacia cu câteva secole înaintea colonizării romane.

Alţii sustineau şi susțin că evreii erau în Dacia în numar mare încă înaintea formării poporului român.

Dintre inventatorii şi susținătorii unor astfel de teorii trebuie amintiți: Schwartzfeld Elias, Johan Kaspar Bluntschli sau Bernard Stambler care în prezent sunt contrazişi de lucrarea „Izvoare şi mărturii referitoare la evreii din România 1986, XXI-XXII” – Gyémánt 2004.

Ideea crearii unui Israel european pe teritoriul românesc şi-a facut simțită prezența atât la Conferința internatională de la Berlin din 1878 cât şi la cea de la Paris de după primul război mondial, prin presiunile făcute asupra României ca să „accepte încetățenirea neconditionată a oricarui evreu” care voia să se stabilească în România.

De menționat este faptul că venirea evreilor în România dupa 1830 a facut ca în Moldova în principalele oraşe majoritatea populației să fie evreiască: Orhei=57,8%; Soroca=56,9%; Bălți=55,9%; Hotin=50%; Chişinău=45,9%  şi Fălticeni=57%; Dorohoi=53,6%; Iaşi=50,8%.

Mai mult, în 1933 premierul I.G. Duca a semnat un acord internațional prin care accepta intarea în țară a încă 300.000 de evrei .

Unul dintre instrumentele folosite pentru îndeplinirea planului a fost partidul comunist. De aceea, la izbucnirea revoluției comuniste din Rusia din 1917 când statutul Basarabiei începea să se schimbe, evreii au încercat să se împotrivească.

Ei militau pentru „caracterul unitar al Rusiei libere” şi au fost împotriva chemării armatei române de a opri haosul „revoluționar” care domnea.

Mai trebuie evidențiat faptul că în perioada 1917 – 27 martie 1918, evreii au cerut ca în comitetele revoluționare să se vorbească doar în rusă.

Poziția minorităților etnice în ceea ce priveşte statutul Basarabiei în perioada 1917-1918 ne este prezentată de istoricul Rodica Svetlicinâi, care afirmă că germanii, polonezii şi evreii susțineau autonomia Basarabiei, iar bulgarii şi ucrainenii voiau unirea cu Ucraina.

Acelasi istoric ne spune că: „pe parcursul anilor 1918-1924, estimarea pe nationalități arăta că germanii şi polonezii acceptau guvernarea românească, pe când ruşii, ucrainenii, găgăuzii, evreii şi bulgarii doreau să se unească cu Uniunea Sovietică”.

Astfel ca unii dintre membrii Sfatului Țării, în prima lui configurație, doreau ramânerea Basarabiei în componența Rusiei şi s-au opus chemării armatei române pentru a restabili ordinea.

Aceştia erau membrii Bundului: Grindfeld Nadejda, Grinfeld Veniamin, G. Grinberg, Grinstein, Lando Gutman, dar şi N. S. Rabei (Rabbei), A. Z. Rabinovici, Seinberg, dar mai ales Iakir Iona şi Levenzon Filip.

Organizatia politică natională evreiască Bund, propaga doua idei de bază: autonomia national culturală evreiască şi mentinerea Basarabiei în componenta Imperiului Rus.

După unirea Basarabiei cu România de la 27 martie 1918, evreii au continuat să lupte şi să spere, şi datorită lobby-ului făcut au reuşit ca la Conferinta de Pace de la Paris (1919 – 1920), preşedintele american Woodrow Wilson să sustină un plan de formare a unui Israel european alcătuit din: „Galiția, Slovacia, Maramureş, Bucovina, Moldova, Basarabia, şi o parte a Ucrainei – capitala la Lemberg (Lvov)”.

Cum planul lui W. Wilson nu a putut fi îndeplinit, toate energiile s-au canalizat spre varianta unei republici sovietice, astfel încât „începând cu 23 august 1939 – pactul Stalin-Hitler ! – printre evrei a început sa circule promisiunea fermă că în curând Tovarăşul lor Stalin va preface Basarabia românească în Republica Socialistă Sovietică Evreiască.”

De aceea, atunci când prin dictatul din 26 iunie 1940, Rusia sovietică (U.R.S.S.) a reocupat Basarabia, dar a furat şi Bucovina de Nord, „evreii din Chişinău îi întâmpinaseră pe sovietici cu lozinci ca: „Bine ati venit! V-am asteptat 22 ani!”.

Mai mult, „după 28 iunie 1940, evreii cereau: şi TransNistria (Ucraina dintre Nistru şi Bug)”

Alexandru Şafran (rabin şef în România), a recunoscut cu jumatate de gură cele întâmplate declarând în 1946:

„Ultimatumul sovietic de la 26 iunie 1940 şi anexarea teritoriului dintre Prut şi Nistru la Uniunea Sovietică a fost întâmpinată cu bucurie de unii evrei din aripa stângă şi comunişti”.

 

 

Foto : Ana Pauker, lider comunist evreu trimis de Moscova

la conducerea Romaniei ocupate

 

La 7 aprilie 1944, în timpul celui de-al doilea război mondial, în momentul intrării armatei sovietice în Botoşani, evreii care controlau în acel moment oraşul şi care-şi formaseră o administraţie proprie au declarat Republica Autonomă Sovietică Evreiască.

Mare parte din populaţie precum şi administraţia românească fuseseră evacuate în sudul ţării înainte de intrarea armatei sovietice în Botoşani, astfel că evreii au preluat conducerea oraşului şi şi-au declarat propria republică sovietică evreiască.

Ulterior sovieticii au instaurat o altă administraţie comunistă conform cu politica pe care o aveau în vedere.

Totuşi Stalin s-a tinut de cuvânt şi conform cu spiritul propriei politici a nationalitătilor pe care o promova, a fondat în 1928, în URSS la granita cu China, Regiunea Autonomă Evreiască, gândită ca un cămin national evreiesc.

Anterior, „a existat proiectul creării pe teritoriul Crimeei a unei republici autonome pentru evreimea sovietică, însă cum evreii nu au dorit să-şi transforme tara într-un port-avion ne-imersionabil al URSS”, s-a ajuns la varianta enuntată mai sus, a unei regiuni autonome.

Surse :

 

– 1.Saptamana rosie, Paul Goma, p. 93 (Editia august 2006)
– 2.Secretul sabiei de foc, Radu Mihai Crisan, p.56
– 3.Saptamana rosie, Paul Goma, p. 93-94 (Editia august 2006)
– 4.Saptamana rosie, Paul Goma, p. 97 si 99 (Editia august 2006)
– 5.De unde ne vin evreii ! http://bisericasecreta.wordpress.com/2007/08/23/de-unde-ne-vin-evreii/
– 6.Izvoare si marturii referitoare la evreii din Romania 1986, XXI-XXII – Gyémánt 2004, p.9
– 7. Secretul sabiei de foc, Radu Mihai Crisan, p.56
– 8. Activitatea social politica a minoritatilor nationale din Basarabia, Rodica Svetlicinai, p.16
– 9. Comunitatea Evreiasca din Romania, Emmanuel DYAN
– 10. Secretul sabiei de foc, Radu Mihai Crisan, p.56

– 11. Activitatea social politica a minoritatilor nationale din Basarabia, Rodica Svetlicinai, p. 42 si 61-62
– 12. Saptamana rosie, Paul Goma, p. 93 si 97-98
– 13.Activitatea social politica a minoritatilor nationale din Basarabia, Rodica Svetlicinai, p. 17
– 14. Saptamana rosie, Paul Goma, p. 90- 94, si 154 (Editia august 2006)
– 15. “Clipa Siderala” a Ucrainei – Cirdasia sovieto-germana, A. Savin

– 16.FrontPress.ro

Publicitate

16/01/2010 - Posted by | ISTORIE ROMÂNEASCĂ | , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

16 comentarii »

 1. perfizi!!!!!!!!!
  de asta nu i-a salvat nimeni din calea lui Hitler.
  ei si ungurii nu au auzit de loialitate.

  Apreciază

  Comentariu de oltenia | 01/09/2011 | Răspunde

  • mai invata istorie… cine a intors armele impotriva germaniei in al doilea razboi mondial, ungurii sau romanii ??? si atunci cum ramane cu loialitatea ?

   Apreciază

   Comentariu de constantin | 18/04/2012 | Răspunde

   • Loialitatea Romaniaei fata de cine?Fata de Germania?
    Cat de loiala a fost Germania cu noi cand s-a inteles cu Stalin si cu URSS sa imparta Europa si cand le-a permis rusilor sa fure Basarabia,Bucovina de Nord,Herta?Cat de loiala a fost Germania cand a dat Ungariei Ardealul de Nord si Bulgariei Cadrilaterul?
    Ce obligatii aveam noi fata de un talhar care ne-a jefuit?
    In astfel de situatii, cand doi derbedei cum au fost Rusia si Germania umbla impreuna,astepti prima ocazie ca sa scapi de unul din ei,daca nu poti sa-i dobori pe amandoi.
    Vad ca nu stii nici ca Romania nu a avut un tratat de alianta cu Germania.Prin urmare,mai invata.
    Poate ai sa afli ca si Italia a iesit din alianta cu Germania si ca la fel a facut Finlanda.Ungurii au incercat si ei,dar nu au avut noroc,fiind ocupati total de nemti in momentul in care Horthy a vrut sa iasa din razboi…

    Apreciază

    Comentariu de cersipamantromanesc | 19/04/2012

  • si ungurii au intors armele…cateva ore pana i-au fugarit nemtii….mai cititi si dvs cate o carte

   Apreciază

   Comentariu de tepelea | 26/07/2015 | Răspunde

 2. Stimati romani, Cand va citeste cineva comentariile ultranationaliste, ar putea sa creada ca santeti niste patrioti infocati, iubitori de glie si dreptate. Realitatea voastra ca natie vorbeste din pacate cea mai sinistra limba a defaimarii de sine. Satele voastre sant cufundate in intuneric, oamenii in putere dau buzna peste alte natii, lucreaza relativ rar cu acte in ordine, fura, isi vand la prostitutie femeile, isi vand sau isi schilodesc copii, emigrantul roman a ajuns spaima natiunilor pe intreg globul. Cu tara care in mare parte a-ti primit-o cadou de la francezi, care dupa primul razboi voia sa taie definitiv puterea germana in Europa, a-ti facut dezastru. Ce-ati luat civilizat de la unguri si nemti, a-ti cacat cu mizeria lenii si incapacitatii voastre mentale de degenerati alcolici. In cultura care o numiti romaneasca doar cativa se pot numi cu adevarat romani, in rest toti sant la origini evrei, unguri sau nemti. a-ti furat istoria ungurilor fara jena, ati facut chiar din ungurii Hunyadi, Corvin sau Doja romani, v-ati insusit castelele lor si le-ati kitshurit cu tiganiile voastre. Santeti un popor rau, educat de mici sa urasca, sa minta, sa fure si sa fie falsi. Santeti fara moral, fara valori, fara idealuri. Da-ti cu pietre in toate natiile, fara sa vedeti ca santeti murdari, lipsiti de disciplina, jegosi si fara caracter. Mincarea voastra este latura, santeti sadici cu animalele, la fel ca si cu neputinciosii, batrinii si copii sarmani. Santeti mincinosi, copii vostrii indestulati sant nesimtiti, isterici, urla ca dementii pe unde se afla, fetele voastre sant educate sa fie curve, profitoare, in realitate santeti intradevar tiganii Europei. Barfiti, jigniti, dar nu va aratati niciodata fata. Lasi pana la greata, loviti pe la spate, slugi in fata banului, slugi in fata asa zisilor vostrii nobili, care si aia sant tot progenituri tiganesti ca si voi toti. N-aveti rusine, femeile voastre se dezbraca, fie ca sant sau nu maritate, a fi infidel la voi este delict de cavaler, santeti natia cea mai dezgustatoare la ora actuala pe pamant. Criminali, fara simt de vinovatie, puturosi pana la a puti ca sconsii, inculti la nivel de epoca de piatra, salbatici, brutali, periculosi, exact asa cum v-au declarat italienii, defecti la cromozomul Y. Ce-ati facut in al doilea razboi mondial stiu prea bine altii, nu trebuie sa veniti voi cu nonargumente verbale. Pentru cultura voastra ignorantilor fara rusine, Gorbaciov a fost acela care a dat drumul la arhiva crimelor facute de armata romana in Transnistria, iar Leah Rosch in München a prezentat documentat harta crimelor impotriva evreilor in Europa. Spre rusinea voastra ca natie, concluzia acesteia a fost urmatoarea: Din toate tarile fasciste din Europa, populatia civila din Romania a fost cea mai barbara si mai fara mila fata de evrei. Cand piticul criminal Antonescu a simtit ca nemtii vor pierde razboiul, tradandu-i cu o nonchalanta tipica caracterului tiganesc al romanilor, si- a intors armele impotriva acestora. A vandut tot timpul evrei contra sume exorbitante, dupa aia insa a incercat sa-i incante pe englezi si americani, ca sa-l salveze de rusi. Tiganul tot tigan ramane, indiferent ca este razboi sau pace. V-ati fofilat pe langa rusi ca sa va lase sa fiti comunisti, chiar daca adevaratii comunisti au fost nemtii, italienii sau francezii. Acestia au fost comunisti din convingere care au platit cu viata pentru idealurile lor, ucisi de fascisti ca voi romanii. Voi a-ti devenit comunisti din lene, ca apoi sa va dati victime, cu toate ca daca macar odata a-ti fi sinceri, a-ti recunoaste ca singura data cand v-a mers bine ca puturosi infecti ce santeti, a fost in timpul comunismului. Povestile voastre de gulag si exterminare evreiasca sant doar in fantezia voastra bolnava. Din mamaligari si rudari cu case furate de la evrei, nemti sau unguri, ca voi n-ati fost in stare decat de colibe de lut sau chirpici, va dati astazi toti burghezi scapatati. Nici untul pe paiine nu santeti in stare sa vi-l intindeti, atat de ramasi in urma mintal santeti. Nu degeaba un tigan roman i-a cerut ambasadorului german sa va cucereasca. Vreti sa va spele iar cineva rahatul, iar voi sa vegetati cum faceti de mii de ani, doar inmultindu-va degeneratii facuti la betie sau incest.

  Apreciază

  Comentariu de gigel | 27/01/2013 | Răspunde

  • Tu carei natiuni apartii Gigele ? Unde ai invatat sa scrii romaneste cu atatea greseli elementare si cine ti-a bagat tie in cap istoria masluita de care abuzezi aici, fara sa-ti dai seama cat de ridicol esti ?
   Vad ca blamezi extremismul nationalist, dar nu te sfiesti sa insulti alte popoare…
   Ce-ai scris tu acum este atat de imbecil, incat nici macar nu merita sa piarda cineva vremea cu un raspuns.
   Daca eu totusi ti-am raspuns, este pentru ca am tinut sa te indemn sa inveti sa scrii corect romaneste.
   In rest, te-ai scremut sa-ti „teoretizezi” ura fata de poporul roman si nu ai reusit decat sa fii jalnic.
   Shalom gâgâlice penibila !

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 28/01/2013 | Răspunde

  • Care istorie a ungurilor ? Cea falsificata ?Ati uitat ca limba oficiala in ungaria pana dupa 1867 era latina ? Ati uitat ca maghiarii erau minoritari in ungaria ? O spune chiiar imparatul Iosif al II -lea .Care unguri ? Poate voiai sa spui maghiariformi ,pentru ca ungurii de astazi sunt romanii ,slavii ,germanii ,evreii ,tiganii maghiarizati ,maghiarizarea a fost intensificata dupa fatidicul 1867 .Nu este spatiu sa=ti dau argumente stiintelor ,dar poti sa cauti studii de genetica din budapesta ( nu exista maghiari ci autohtoni maghiarizati ) ,limba maghiara are peste 3000cuvinte romanesti maghiarizate .Te lauzi cu cehi ,romani ,slovaci ,sarbi ,croati ,germani maghiarizati ?Spune tu un magar autentic care a produs ceva ,un lucru ,o poezie etc ……Poate si tu esti un roman///maghiarizat .Vezi ca natiunea magareasca este una abstracta ,ea nu se refera la inrudire genetica ci la oricine locuieste in ungaria ,ceva de genul sovietelor .Chiar ai uitat istoria? Oare nu stii ca arpadienii (mixuri cu romanii/valahii) au adus germanii sa civilizeze magariti putini ramasi dupa Lech 955 e/n/????????Transilvania nu a fost a voastra ,deatfel daca te uiti pe harta transilvaniei observi ca inca avem de luat pana la tisa .

   Apreciază

   Comentariu de dan | 26/09/2015 | Răspunde

   • Nu am uitat nici ca limba de cancelarie si in bisericile principatelor romane era …slavona.In multe tari europene occidentale limba de cancelarie si in Biserica era tot latina. Si ce-i cu asta?
    Ungurii erau minoritari in teritoriile anexate (Transilvania,Croatia,sudul Slovaciei etc),dar nu erau si nu sunt minoritari in Panonia.Aia e Ungaria.
    Cat despre joaca de-a cel mai roman dintre romani,asta nu e o discutie serioasa,dupa cum nu e serioasa nici intrebarea despre existenta unor savanti sau scriitori mari de etnie maghiara.

    Apreciază

    Comentariu de cersipamantromanesc | 27/09/2015

  • Măi, da prost mai scrii gramatical, cu greşeli la nivel de clasa I. Prost nu e cine ţi-a pus stiloul în mână, aşa cum susţii, ci tu, de care nu s-a prins nimic, nici măcar la nivel de clasa I.”…a-ti cacat cu mizeria lenii si incapacitatii voastre mentale de degenerati alcolici. In cultura care o numiti romaneasca doar cativa se pot numi cu adevarat romani, in rest toti sant la origini evrei, unguri sau nemti”. Deci, ne-ai demonstrat.

   Apreciază

   Comentariu de Popescu Ion | 26/10/2017 | Răspunde

   • Mi se pare mie, sau ar fi mai nimerit ca acest „gigel”subdezvoltat intelectual să semneze „GÂGĂ”?

    Apreciază

    Comentariu de cersipamantromanesc | 26/10/2017

 3. Citind cele mentionate mai sus, am considerat ca un autor asa de intransigent la adresa unei natiuni, trebuie sa cunoasca adevarul istoric.
  In privinta crimelor antisemite va amintesc un eveniment de la iasi. Zvonul pogromului ajunsese la conducerea Comenduirii locale. Ofiterii s-au reunit de urgenta si au decis sa nu execute un astfel de ordin, cu riscul de a fi deferiti Curtii Martiale. Exista deci si altfel de romani. Pacat ca istoria nu mentioneaza nimic in acest sens !
  Referitor la Antonescu, el a ramas loial lui Hitler. A fost arestat de opozitie si eliminat. Altii au tradat, respectiv Horthy Miklos. A incercat tratative secrete de pace cu aliatii. Hitler a declansat imediat Operatiunea Margarethe I, in martie 1944.. A ocupat Ungaria cu Unitatea Goliath, blindate SS, fara varsare de sange. A desemnat un guvernator german, Edmund Veesenmayer. si guvernul Sztojay, pro-nazist. Ulterior a fost numit prim ministru Ferenc Szalasy, liderul partidului fascist Crucile cu Sageti. In conditii de ocupatie, acesta a fost obligat sa lupte pana la capat. N-a fost vorba de nici o loialitate. Aceeasi operatiune a fost propusa contra Romaniei. Hitler s-a opus. „Antonescu este loial”, a spus el ! Corect. Opozitia a intors armele, nu maresalul !. . .
  Scuze pentru intarzierea cu care am gasit articolul. Cu respect, diaconescu d.e.

  Apreciază

  Comentariu de diaconescu .d.e. | 06/10/2013 | Răspunde

 4. Unde sunt trimiterile bibliografice anunţate în text ?? „Nu contează/Jean boxează !”

  Apreciază

  Comentariu de Daniel Bărbulescu | 20/02/2014 | Răspunde

 5. COMENTARIUL DE LA PCT 2 ESTE REALITATEA ADEVARUL PUR. SI EU SINT ROMAN, DOARE, DAR ASTA ESTE REALITATEA. CHIAR SI CEI CARE AU FORMAT CLASA INTELECTUALA DE ROMANI PATRIOTI AU TRADAT SI VINDUT. NU UITATI CINE II CINTA LUI CEASCA SI CINE II COMPUNEA POEZII POEME ETC,PRIN NATURA ROMANII NU AU SIMTUL LOIALITATII DECIT CIND NATIONALA JOACA FOTBAL.DECEBAL ERA BETIV,STEFAN CURVAR,MANIU SI CEILALTI ALDE BRATIANU PROFITORI. ESTE ADEVARAT CA ROMANIA A FOST TARE DOAR SUB ANTONESCU SI CEAUSESCU. DARTREABA S-A FACUT CU PARUL SI CU BICIUL, DACA AU FOST ROMANI CARE AU SCLIPIT ACESTIA POT FI NUMARATI PE DEGETE, CELE DESCRISE LA PCT 2 S-AU EVIDENTIAT DUPA AL DOILEA RAZBOI MONDIAL SI MAI ALES DUPA 1989,,,,,PACAT,

  Apreciază

  Comentariu de sandu mardare | 06/06/2014 | Răspunde

 6. Reblogged this on integralistul and commented:
  Din dragoste pentru evrei.

  Apreciază

  Comentariu de integralistul | 24/07/2015 | Răspunde

 7. Comentatorul de la punctul 2 este, evident, un jidan împuțit,iar susținătorul său, de la pct. 5 este un dobitoc. Pentru argumente suplimentare, citiți cartea „HOLOCAUSTUL – GOGORIȚA DIABOLICĂ. Exctorcarea de bani de holocaust”. Un rezumat al cărții ascultați în expunerea de aici: https://www.youtube.com/watch?v=zdOkjdNj1GE.

  Apreciază

  Comentariu de Vasile Zarnescu | 17/08/2016 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: