CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Mărturia unui ziarist secui în 1940: “Mă rușinez că m-am născut secui-maghiar și reneg și faptul că am învățat prima oară să mă rog lui Dumnezeu în limba maghiară”. VIDEO


 

 

În așa numitul ținut secuiesc (Harghita, Covasna și Mureș), găsim astăzi urmele a peste 70 de cetăți militare dacice și, cu siguranță, mult mai multe așezări dacice civile…

Niciunde pe teritoriul locuit de români nu există o mai mare concentrare de astfel de situri arheologice, nici măcar în zona Sarmizegetusei Regia.

În condițiile în care dovezile faptului că românii sunt urmașii geto-dacilor abundă, drepturile noastre istorice în Ardeal, în Transilvania, sunt de necontestat, populația românescă trăind acolo înainte de venirea ungurilor și fiind întotdeauna majoritară, potrivit recensămintelor austriece și maghiare.

Cu toate acestea, agenții iredentiști maghiari se chinuie să infecteze și astăzi atmosfera din România și să manipuleze, cu informații false, lumea occidentală, pretinzând că Transilvania este pământ unguresc.

Pe acest fond al minciunii istorice și al barbarismului pe care l-au dovedit unii dintre pretinșii urmași ai lui Arpad și Attila ( majoritatea populației Ungariei nu este, din punct de vedere genetic, ungurească, ci formată în procent de peste 90% din români, germani, slavi și alte naționalități maghiarizate forțat, care și-au pierdut identitatea în decursul secolelor), au avut loc și uriașele crime hortiste dintre anii 1940-1944, perioadă în care Transilvania a fost sub ocupație maghiară.

Martor la acestea, cutremurat de atrocitățile săvârșite cu o ură irațională împotriva românilor, gazetarul secui Gyorgy Ferenczy, cu activitate jurnalistică în Budapesta, Satu Mare și Cluj (a editat gazeta Kimandom – Mă pronunț), spune următoarele, în 1940 (Golgota Transilvaniei, Arad, 1940 și ediția a II-a, București, 1941):

Naționalitățile au trăit ca cetățeni români cu drepturi depline, într-o totală libertate; la reforma agrară le-a revenit pământ… Trebuie să mă refer la umanitate… La sentimente omenești când arăt atrocitățile fără seamăn care s-au comis pe pământul Transilvaniei după ocupație… Mândrul pământ al Transilvaniei s-a transformat într-o amarnică golgotă unde se petrec cele mai groaznice evenimente.

Oamenii sunt închiși cu sutele, cu miile sunt bătuți, sunt torturați în mod cumplit. Asasinatele și execuțiile se țin lanț și toate acestea doar pentru că unica vină a nenorocitelor victime este aceea de a se fi născut români… pe pământul Golgotei din Transilvania, unde vântul suflă leșurile celor spânzurați, unde cadavrele martirilor asasinați cu o sălbatică cruzime vestesc că instinctul bestial s-a eliberat și barbarismul și răzbunarea joacă dansul sălbatic al morții… A chinui… cu un vandalism necruțător oameni lipsiți de apărare este nemaiîntâlnit în istoria statelor civilizate ale Europei. Nu-mi rămîne altceva decât să mă rușinez că m-am născut secui-maghiar și să reneg faptul că am învățat prima oară să mă rog lui Dumnezeu în limba maghiară.”

(Radu Theodoru – “Urmașii lui Attila”, editura Miracol, 1999-2000)

De admirat onestitatea cu care un secui s-a delimitat de crimele hortiste.

Cu siguranță au făcut-o și alții…

Acest episod ne subliniază încă o dată faptul că dovedirea clară a drepturilor noastre istorice în Transilvania, nu doar pentru noi, ci și pentru lumea întregă este, nu o necesitate, ci o urgență, cu atât mai mult cu cât indivizi precum Lucian Boia (feblețea Budapestei) scriu negru pe alb în cărțile lor “de istorie” că noi, românii, NU AVEM DREPTURI ISTORICE ÎN TRANSILVANIA!

Oare pentru a pregăti terenul unor evenimente viitoare? Ia gândiți-vă ce argument forte are Budapesta, în pretențiile ei, atunci când revendică Transilvania și își prezintă cauza la UE sau în SUA, unde îl au ca suporter pe evreo-maghiarul George Soros, consilierul lui Obama :

“Păi, domnilor, chiar istoricii de la București spun că ei, românii, nu au drepturi istorice în Transilvania!!!”

Așadar, ce ne facem cu unul ca Boia? Ce ne facem cu puterea coruptă și incompetentă, iresponsabilă și aservită unor interese străine?

Ce ne facem cu acea parte a mediului istoric care nu vrea să audă de geto-daci sau care îi consideră încă niște primitivi ce nu merită atenție științifică?

Din nou reiese clar că noi, cei din sociatatea civilă, alături de specialiștii care încă mai simt românește, trebuie să acționăm în locul autorităților pentru a pune lucrurile pe făgașul normal, pentru a restabili adevărul.

Până la urmă vom reuși!

Daniel Roxin – http://adevaruldespredaci.ro

16/06/2015 - Posted by | ISTORIE ROMANEASCA | , , , , , , , , , , , , , , , , ,

8 comentarii »

 1. Lucian Boia este un jalnic saltimbanc! N-a auzit de traco-daco-geti, n-a auzit de legiunile romane… Un tradator de adevaruri istorice dovedite copios de cercetatori romani si straini.

  Apreciază

  Comentariu de Viorica Bălteanu | 17/06/2015 | Răspunde

 2. Ioi d-ule Daniel Roxin, sunt de acord cu cetatile dacice din zona secuiasca, sunt de acord cu maghiarizarea in masa a populatiei din Transilvania, sunt de acord ca exista iredentismul maghiar exagerat, sunt de acord cu emigrarea in masa a populatiei romane din Transilvania spre Moldova si Tara Romaneasca in secolul 18, sunt de acord ca populatia maghiara de pe teritoriul Ungariei are sorginte asiatica numai 5%, restul fiind populatie europeana maghiarizata. Mai sunt de acord ca populatia romaneasca din spatiul transilvan a suferit din cauza autoritatilor maghiare, mai mult decat au avut maghiarii din partea romanilor, s.a.m.d.. Consider ca scorul dezavantajului ne „favorizeaza” in tot ev mediu. Cu ce nu sunt de acord…cu mania si ura domniei voastre intr-un ambalaj patriotic-nationalist. Cu siguranta aveti rezerve calitative cu insusiri virtuoase. Asadar fiti ROMAN, corectati „obiectivitatile” astea juvenile; cu certitudine aveti opinii mai sanatoase. Daca continuati in acest mod nefiresc numai aveti de a face cu romanismul, Incremenirea in acest sentiment puternic de ostilitate si dusmanie, cum spunea Toma D’Aquino, nu face altceva decat sa va faca sa ganditi la fel ca ei, iar noi romanii nu cunoastem acesta masura. Cu respect si consideratiune, va doresc o sera minunata.

  Apreciază

  Comentariu de Marius Voicu Maximilian | 20/06/2015 | Răspunde

 3. Dle Maximilian, dar de ce vorbiti in locul romanilor, daca dvs. nu sunteti ? Lasati-i pe ei sa vorbeasca.

  Apreciază

  Comentariu de Dacicus | 22/06/2015 | Răspunde

 4. staţi liniştiţi că Johannis preşedintele Romăniei ”face ce trebe’ ” îl pune pe MR Ungureanu şef la SIE (cel care a dat moştenirea lui Gojdu Ungariei ) românii se autodistrug singuri ..

  Apreciază

  Comentariu de Lucius Transilvanius | 28/06/2015 | Răspunde

 5. Roxin iară MINŢI şi HALUCINEZI băiatule.Nu te mai fă de râs.

  Apreciază

  Comentariu de László | 16/06/2016 | Răspunde

  • M-ar bucura sa aflu de la dv.ce motive si argumente aveti sa credeti si mai ales sa sustineti ca Roxin minte si, mai grav,ca halucineaza.

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 16/06/2016 | Răspunde

  • dacă ești Laslzlo, desigur, toți românii mint… Ștergeți-vă pe la nas mai întâi, și după studiați istoria adevărată a ținutului geto-dac, nu vă bazați doar pe istoria scrisă de un imperiu – austro – ungar…

   Apreciază

   Comentariu de Dina | 17/06/2016 | Răspunde

 6. Petrișor ,nu crezi că exagerezi ?Îl depășești chiar și pe Roxin prin absurditate! Regi și regine unguri înmormântați in Transilvania , pe lângă mulți alți voievozi și principi unguri ?

  Apreciază

  Comentariu de raul | 05/12/2020 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: