CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

O ISTORIE A ZILEI DE 15 IUNIE. VIDEO


 

 

 

 

 

 

 

 

 

15 iunie, istoricul zilei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

763  i.I Ch: Prima mentiune a unei eclipse totale de Soare,  într-un vechi text asirian. (Asiria a fost  un stat antic din Orientul Mijlociu, care s-a prăbuşit în anul 605 î.Hr.La un moment dat, acesta se intindea peste Mesopotamia, Siria, Fenicia şi Egipt).

Data de  15 iunie 763, este  foarte importantă in stabilirea  cronologiei Orientului antic .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

991: A murit imparateasa Theophano, sotia bizantina a  imparatului Sfantului Imperiu Romano-German,  Otto al II-lea (n. 960).

 

 

 

 

 

 

 A fost nepoata împăratului bizantin Ioan Tzimiskes.

 

 

 

 

1167: A fost întemeiat oraşul Copenhaga, devenit capitală a regatului danez în  anul 1443.

 

 

 

1215: Regele Ioan fara Tara  semnează la Runnymede, in  Anglia, Magna Carta.

Magna Carta Libertatum  sau Marea Cartă a Libertăților,(în engleză: “The Great Charter”), fost  documentul prin care a fost îngrădita puterea regelui si garantate unele  drepturi pentru toți cetățenii, in vederea eliminării abuzurilor comise de monarh, sau de reprezentanții săi direcți.

În timp, Magna Carta Libertatum a stat la baza parlamentarismului englez.

 

 

 

 

 

 

1219: Se naste legenda drapelului danez numit  Dannebrog ( haina rosie sau haina daneza). Este un drapel rosu cu  o cruce alba, aparut cu certitudine in timpul Cruciadelor nordice.
  
Legenda spune ca acest drapel a aparut desenat pe cer pe 15 iunie  1219,  in timpul bataliei de la  Reval (azi Tallin in   Estonia), care s-a purtat  intre armatele regelui  danez  Valdemar al II-lea  si  estonieni.

Aparitia miraculoasa a stindardului Daneborg pe cer a insuflat curaj danezilor, care au castigat batalia.

 

 

 

 

 

 

 

 

O alta legenda spune ca  in cursul luptei,  tunica alba a regelui Valdemar a devenit rosie de sangele dusmanilor.
 

 

 

 

 

 

1246: A decedat fara mostenitori, Frederic al II- lea  al Austriei (n.25 aprilie 1211), supranumit „Artagosul”.

A fost ultimul duce al Austriei si Styriei din Casa de Babenberg (1230-1246 ) si a murit  în bătălia de la râul Leitha fără să lase moștenitori de sex masculin.

 

 

 

 

 

 

 

 1300: Este intemeiat orasul Bilbao din Spania.

 

 

 

 

 

1330: S-a nascut  Edward de Woodstock (“Prinţul Negru”), fiul regelui Eduard al III al Angliei şi tatăl regelui Richard II-lea al Angliei (d. 1376).

 

 

 

 1341: A decedat imparatul bizantin Andronikos III-lea Paleologul, fiul imparatului Mihail al IX-lea Paleologul; (n.25 martie 1297).

 

 

 

 

Miniatură cu Andronic al III-lea Paleologul aflată la Stuttgart Württembergische Landesbibliothek

 

A domnit din 1328, pana la moartea sa.

Andronikos, a esuat in incercarile sale  de a stopa turcii otomani în Bitinia și a fost înfrânt la Rusokastro de bulgari.

Moartea sa timpurie a lăsat un vid de putere care a dus la dezastruos războiul civil de sapte ani între sustinatorii împărătesei văduve, Anna de Savoia, și cei ai prietenului său cel mai apropiat și susținător , John VI Kantakouzenos.

 

 

 

 

 

1381: A murit conducatorul rascoalei taranilor englezi,  Wat Tyler (n. 1341).

 

 

 

Death of Wat Tyler

 Moartea lui Wat Tyler

 

 

 Pe 15 iunie, regele Richard al II-lea și Wat Tyler se întâlnesc  la Smithfield. Provocat de oamenii regelui, Tyler scoate sabia și aceștia îl ucid.

Regele îi face pe răsculați să creadă că liderul lor  a încercat să îl asasineze. Mai mult, îi convinge pe insurgenți să se retragă, promițând că le va îndeplini revendicările.

Mii de țărani  au fost executați drept represalii.

 

 

 

 

 

 

1383: A murit imparatul bizantin  Ioan al VI-lea Cantacuzin;  (n.1292).

 

 

 

 

1389: Are loc bătălia de la Kosovopolje (Câmpia Mierlei) terminata cu infrângerea de către armata turcă a armatei sârbe, condusă de cneazul Lazăr, aliat cu bosniecii şi cu macedonenii. Vestul şi sud-vestul Serbiei au fost supuse Imperiului otoman . Sultanul turc  Murad I (n. 1326}, comandantul ostilor otomane  este ucis de sarbul Milos Obrenovici.

 

 

 

 

 

 

 

Adam Stefanović,pictura 1870,“Bătălia din Kosovo”

 

 

 

 

 

 

 

1397: S-a nascut pictorul italian Paolo Uccello (d. 1475).

 

 

 

 

 

 

1502: În timpul ultimei sale expediţii, exploratorul Cristofor  Columb descoperă Martinica, o insulă situata în partea estică a Marii Caraibelor din Oceanul Atlantic.

 

 

 

 

 

Este in prezent un departament de peste mări al Franței si se constituie într-una dintre cele 26 de regiuni ale acestei tari (région d’outre-mer) și de asemenea, parte a Uniunii Europene 

 

 

 

 

1520: Papa Papa Leon al X- lea îl excomunică din Biserica Catolică, in bula papala intitulata „Exsurge Domine”, pe reformatorul protestant Martin Luther  .

 

 

 

 

 

1667: Se efectueaza prima transfuzie de sange de la animal la om.

  William Harvey (1578-1657) a explicat in 1628 mecanismul de circulaţie a  sângelui , iar in anii 1660, Royal Society din Londra (Anglia) a sponsorizat o serie de studii  privitoare la transfuzii. 

Celebrul arhitect Sir Christopher Wren (1632-1723), a folosit o pană  pentru a injecta lichid în vena unui câine, iar Richard Lower (1631-1691) a facut experimente la Universitatea Oxford din Anglia şi a efectuat în 1665, prima transfuzie de sânge direct de la un câine la altul  , prin conectarea unei artere la o vena prin intermediul unui tub de argint.

 

 

 

 

Jean-Baptiste Denys

La  15 iunie 1667, medicul francez Jean-Baptiste Denys a realizat prima transfuzie de sânge atestată documentar, administrând unui băiat de 15 ani sânge de la un miel.

Experimentele lui  Denys cu transfuzii  cu  sânge de animale la oameni, au  provocat o controverse aprinse  în Franţa, unde in  în 1670 procedura a fost interzisa după alte trei încercări  care s-au soldat cu două decese.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In 1818 James Blundell, un medic de la Spitalul Guy’s din Londra, a reînviat practica transfuziei,  folosind o seringă pentru injectarea de sânge de la donatori umani.

La început Blundell a aplicat procedeul transfuziei  doar in cazuri fără speranţă, dar în 1829 el a folosit transfuzii de sânge cu succes pentru a trata o femeie cu hemoragie postpartum. 

Blundell a  îmbunătăţit aparatura  pentru efectuarea transfuziilor,  tehnica  aceasta fiind  utilizata  în timpul războiul franco-prusac (1870-1871).

Dupa ce in 1902 Karl Landsteine  a descoperit cele patru grupe sanguine, practica transfuziilor de sange a devenit obisnuita si nepericuloasa.

 

 

 

 

 

 

1754: Václav Prokop Divis (n.26 martie 1698 – d.25 decembrie 1765), preot, teolog şi naturalist ceh, a inventat  independent de invenţia americanului Benjamin Franklin, paratrăsnetul.

Ca medic, este unul dintre promotorii electroterapiei.

 

 

 

 

File:Jan Vilímek - Prokop Diviš.jpg

 

 

 

 

 

 

1789: S-a nascut in statul american Maryland, Josiah Henson un sclav negru care a fugit in Canada, unde a fondat un asezamant care adapostea sclavii americani fugiti si o scoala de meserii pentru acestia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A servit de model scriitoarei americane Harriet Beecher Stowe, pentru personajul principal  din romanul sau  Coliba unchiului Tom.

 

 

 

 

 

 

 1839: Charles Goodyear (1800-1860), inventator, a descoperit vulcanizarea cauciucului, procedeu prin care acesta devine insensibil la variaţiile de temperatură.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1843: S-a născut Bergen Edvard Hagerup Grieg, compozitor, pianist şi dirijor norvegian.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Edward Grieg.este cel mai de seamă muzician din şcoala naţională norvegiană şi unul din reprezentanţii de frunte ai muzicii romantice europene; (d. 4 septembrie 1907).

 

 

VIDEO:

 

http://youtu.be/bR3N1yBEGbw

 

 

 

 

 

 

1848: A fost sfinţit drapelul naţional tricolor, adoptat prin decret la 14 iunie de către Guvernul revoluţionar de la Bucureşti; drapelul avea culorile albastru, galben, roşu şi avea înscrisă deviza „Dreptate, Frăţie”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 1848: A doua Adunare populară de la Lugoj, a românilor din Banat,a hotărât: înfiinţarea unei armate populare române în frunte cu Eftimie Murgu, introducerea limbii române, recunoaşterea naţionalităţii române etc.

 

 

 

 

 

 

1848: Are loc  Marea Adunare de pe Câmpia Filaretului din Bucuresti, numită apoi Câmpia Libertăţii, în timpul careia s-a depus juramântul pe Constituţie şi s-a aprobat constituirea Guvernului provizoriu.

 

 

 

 

 

 

1875: S-a înfiinţat, la Bucureşti, Societatea de Geografie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1889: S-a stins din viata genialul poet roman MIHAI EMINESCU.

 

 

Mihai Eminescu, poet, prozator şi jurnalist român

 

 

 

 

Luceafărul literaturii române, Mihai Eminescu s-a nascut la 15 ianuarie 1850. A dus o activitate literară fară egal şi a lăsat în patrimoniul literaturii române o comoară inedită, opera sa devenind cartea de căpătîi al fiecaruia dintre noi.

Moartea geniului a venit prea devreme, la varsta de doar 39 ani.

În jurul mortii lui Eminescu s-au scris multe dar s-au speculat şi mai multe. Biografii eminescieni au omis sau considerat fanteziste unele dintre relatarile legate de dispariţia fizică a marelui poet. Cunoscutul eminescolog prof. Nae Georgescu vorbeste în “Dosarul morţii lui Eminescu” despre existenţa unui martor ocular, care, la multi ani de la moartea poetului, a povestit ca i-a stat alături în ultimele sale clipe de viaţă.

Că era lîngă Eminescu în momentul în care poetul a fost lovit cu o cărămidă în cap, pe la spate, lovitură de la care i s-a tras sfîrşitul. Marturiile lui au fost consemnate în Universul, la 28 iunie 1926.

Acest martor era Dumitru Cosmănescu, “nea Dumitrache“, intr-o vreme fost coafor al Regelui. Omul îşi avea prăvălie sub vechiul Jockey-Club, şi “îl servea” adeseori pe Eminescu, care venea acolo împreună cu alţi prieteni.

Cînd s-a întîmplat nenorocirea că s-a îmbolnăvit, Eminescu a fost dus la Şuţu, unde i s-a dat o camera a lui, mai buna ca altora. Mă chema tot pe mine să-l servesc şi acolo, şi mă duceam bucuros“, a susţinut frizerul.

Soarta a făcut ca frizerul Dumitrache sa fie în ziua aceea, în ora aceea, chiar în minutul acela alaturi de Mihai Eminescu. “Venisem la Şuţu, cam pe la 3 dupa amiază“, a povestit nea Dumitrache.

Pe la vreo 4, cum era cald în cameră, Eminescu zice uitandu-se lung la mine: “Ia ascultă, Dumitrache, hai prin grădină, să ne plimbam şi să te învăţ să cînţi Deşteaptă-te, Române!” Eu, care ştiam ca nu e bine sa-i fac împotrivă am ieşit cu el în grădina, unde se vede ca-l trăgea soarta. Şi a început să cînte Desteaptă-te, Române, şi eu după el. Cînta frumos, avea voce“, a relatat fostul frizer.

 

 

 

 

Teiul lui Eminescu de la Iaşi, România

 

 

Cum mergeam amandoi, unul langa altul, si-a continuat omul, povestea, ” vine odată pe la spate un alt bolnav d’acolo, unu’ furios, care-a fost director sau profesor de liceu la Craiova şi, pe la spate, îi dă lui Eminescu în cap cu o cărămidă pe care o avea în mînă. Eminescu, lovit după ureche, a căzut jos cu osul capului sfărîmat şi cu sîngele siruindu-i pe haine, spunîndu-mi: “Dumitrache, adu repede doctorul că mă prăpădesc. Ăsta m-a omorît!”L-am luat în braţe şi l-am dus în odaia lui, unde l-am întins pe canapea.

I-am potrivit capul pe perna şi, cînd am tras mîna, îmi era plina de sînge. Au venit doctorii, cu Şuţu în cap, şi ne-au spus să tăcem, să nu s-audă vorba afară, că nu e nimic. Dar după o jumatate de oră, bietul Eminescu murise !“, a marturisit Dumitru Cosmescu.

Această variantă a morţii dramatice a lui Mihai Eminescu nu apare în nici una dintre biografiile cunoscute ale poetului scrise de G. Calinescuă, George Munteanu, Muraraşu sau Petru Vintilă.

Iata cum prezinta G.Calinescu incidentul, în 1932, în prima editie a “Vietii lui Mihai Eminescu“: “..Petre Poenaru, care, jucînduse ca din întîmplare cu praştia, îl izbi în frunte (pe M. Eminescu, n.n) cu o pietricică. Contrar zvonurilor melodramatice, Eminescu n-a suferit prea mult de pe urma asa-zisului atentat, care îi pricinuise o simplă zgîrietură“.

SCENARIUL LUI SCIPIONE

Scipione Badescu, redactor al Curierului de Botosani a relatat (exagerand vulgar, dupa parerea profesorului Nae Georgescu) cateva aspecte ale suferintei lui Eminescu din ultimele zile ale vietii, relatari citate inclusiv de George Calinescu:

De 7 nopti, de cand stau langa nenorocitul, numai astazi a putut fi scos din camasa de forta, avand niste furii ce seamana mai mult a turbat decat a alienat. Indata ce-l dezleaga, rupe tot cu-o putere de fiara si striga de produce un ecou ingrozitor in spital, unde se afla 80 de alienati, afara de femei, dar nici unul in starea grozava a lui. Capul ii este spart si umflat; nu pot insa afla de la nimeni cine-a comis aceasta cruzime contra lui“.

 

 

 

 

 

 

 

1898: S-a născut Ion Marin Sadoveanu (pseudonimul literar al lui Iancu-Leonte Marinescu), romancier, dramaturg, poet şi eseist, care-şi datorează consacrarea ca scriitor îndeosebi romanului “Sfârşit de veac în Bucureşti”; (m. 2 februarie 1964).

 

 

 

 

 

 

 

  A făcut studii de filosofie la București și la Paris. După primul război mondial este șef de cabinet la Ministerul de Interne, apoi până în 1920 se află la Paris.

Din 1926 este inspector al teatrelor, apoi inspector general, iar din 1933 director general al teatrelor și operelor.

Destituit, devine redactor la „Timpul” (1941-1942), dramaturg al Teatrului Național până în 1944; în 1950 a fost redactor la „Universul”; director al Teatrului Național din 1956; membru al Comisiei Naționale UNESCO din 1958.

 

 

 

 

 1919: S-a nascut Alberto Sordi, renumit  actor şi regizor italian de film; (d. 24 februarie 2003).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1919: Pilotii britanici John Alcock si Arthur Brown, au incheiat primul zbor fara intrerupere pe deasupra Atlanticului. 

 

 

 

 

 

1920: Se incheie un nou tratat de frontieră între Germania şi Danemarca, in urma caruia nordul landului Schleswig (cunoscut si ca Iutlanda de sud)  trece la   Danemarca, dupa ce populatia regiunii s-a pronuntat prin referendum.

 

 

 

File:Sonderjylland1918.jpg

 

Harta Iutlandei de sud (Wikipedia)

 

 

Sudul  Schleswigului  a ramas  parte a Germaniei federale, constituind astazi  landul Schleswig-Holstein .

 

 

 

 

 

1926: S-a nascut regizorul roman de film Savel Stiopul; (d. 2007).

 

 

 

 

1929: A încetat din viaţă matematicianul Traian Lalescu, savant cu reputate contribuţii în domeniile matematicii pure şi aplicate, unul dintre fondatorii teoriei ecuaţiilor integrale.

 

 

 

 

 

1934: S-a nascut Matei Călinescu, critic şi istoric literar, comparatist, poet şi prozator român.

 

 

 

 

 

 

 

  Matei Călinescu ( d. 24 iunie 2009, Bloomington, Indiana, SUA), a fost profesor de literatură comparată la Indiana University din Bloomington.

A fost declarat profesor emerit al acestei universități, unde a condus și un centru de Studii Românești, singurul din Statele Unite și a primit foarte mulți doctoranzi din țara natală, care au devenit ulterior profesori la mai multe catedre de Literatură Comparată din Statele Unite ale Americii.

 

 

 

1941: S-a nascut Dan Culcer, critic literar român stabilit în Franţa

 

 

 

 

1943: S-a nascut  cantaretul si actorul francez Johnny Hallyday.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1969: S-a nascut rapperul si actorul american Ice Cube.

 

 

 

 

 Ice Cube On Awards Nominations: “We Should’ve Put A Slave In ‘Straight Outta Compton’”

 

 

 

 

 

 

1969: Şi-a început mandatul prezidenţial Georges Pompidou, succesorul generalului Charles de Gaulle la preşedinţia Franţei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1970: Dirijorul si compozitorul roman Mihai Brediceanu a brevetat in SUA inventia sa numita polimetronom,un dispozitiv  destinat sa coordoneze pe cale auditiva si vizuala pulsatiile unei muzici, conceputa de compozitori, in politempie structurala.

 

 

 

 

 

File:Mihai Brediceanu.jpg

 

 

 

 

 

1971: Moare Wendell Meredith Stanley, biolog american laureat al  premiului  Nobel pentru chimie in 1946.

 

 

 

 

1977: A fost inaugurat la Paris, atelierul lui Brancusi, reconstituit pe esplanada Beaubourg, intr-o constructie izolata de cladirea Muzeului de Arta Moderna.

Spatiul cuprinde 148 de sculpturi si incearca sa redea atmosfera atelierului sculptorului din Impasse Ronsin.

 

 

 

 

1978: Regele Hussein al Iordaniei se casatoreste cu americana Lisa Halaby, care va lua  numele de Regina Noor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1985: A avut loc, la Ploieşti, ultimul spectacol al Cenaclului Flacăra, inainte de interzicerea de către autorităţile comuniste; înfiinţat la 17 septembrie 1973 şi condus vreme de 12 ani de poetul Adrian Păunescu, cenaclul a reprezentat un moment special în anii întunecaţi ai comunismului; Vasile Şeicaru, Alexandru Andrieş, George Nicolescu, Mircea Rusu sunt doat câţiva dintre artiştii români care şi-au început cariera pe scena Cenaclului Flacăra.

 

 

 

 

 

 

1990: Printr-o decizie a Consiliului Militar Superior al M.Ap.N. a fost desfiintata organizatia CADA.

In declaratia care a insotit decizia se preciza ca rolul Comitetului de Actiune pentru Deamocratizarea Armatei (CADA) a fost unul de destabilizare a armatei, acest organism facand jocul unor forte politice ostile.

De mentionat ca Armata Romaniei avea la acea data in conducerea ei fosti generali (inclusiv gen.Militaru) spioni sovietici, demascati inca din vremea lui Ceausescu si reactivati de noua conducere „democratica” a tarii aflata sub conducerea d-lui (tovarasului) Iliescu Ion, el insusi suspectat de relatii cu „serviciile”sovietice..

 

 

 

 

 

 

1994 :  Israelul şi Vaticanul  stabilesc relaţii diplomatice .

 

 

 

 

15 iunie 1996: A murit cantareata americana de jazz, Ella Fitzgerald; (n. 25 aprilie 1920).

 

 

http://youtu.be/PbL9vr4Q2LU

 

 

Ella Fitzgerald-20110712-112.jpg

 

 

 

 

 

 

 

1997: Omul politic roman  Sergiu Cunescu a fost reales in functia de presedinte al Partidului Social Democrat Roman, la cel de-al XX-lea Congres al acestei formatiuni politice.

 

 

 

 

 

 

 

 

 2002: Se lanseaza  postul de televiziune MTV România; invitat de onoare la spectacolul inaugural a fost cunoscutul interpret de muzică latino, Enrique Iglesias.

 

 

 

 

 

 

2002: A  decedat Choi Hong Hi, fondatorul sud-corean al scolii de arte martiale Taekwondo (n. 1918).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2004: Vaticanul a dat publicitatii un amplu dosar despre Inchizitie si torturile sale.

 

 

 

 

 

 

 2004: Ivan Gasparovic a fost învestit oficial în funcţia de preşedinte al republicii Slovacia.

 

 

 

 

 

 

 2005: Casa Bloomsbury (Londra) scoate la licitaţie prima ediţie a cartii autobiografice „Mein Kampf”, semnate de Adolf Hitler.

 

 

 

 

 

 

 2005: Compania Microsoft începe comercializarea pentru producătorii de computere a sistemului de operare Windows fără Media Player, conform exigenţelor Comisiei Europene.

 

 

 

 

2005: Se încheie reuniunea Comisiei mixte Camerun – Nigeria pentru rezolvarea diferendului frontalier privind Peninsula Bakassi.

 

 

 

 

 

 

15 iunie este  in  Danemarca : Ziua drapelului /Ziua Valdemar (1219}.

 

 

 

 

 

 

 

 

CALENDAR CRESTIN ORTODOX

 

 

 

 

 

Sfantul Proroc Amos

 

 

 

 

 

 

Sfantul Proroc Amos
 
 
 
 
 

 

 

 

Sfantul Proroc Amos  s-a nascut in satul Tecoa de langa Betleem si a trait in secolul al VIII lea i.Hr. A pazit turmele de porci ale unui om bogat din Ierusalim, pana la alegerea sa ca proroc.

Inceputul prorocirii lui a fost pe vremea imparatului Iudeei Ozia, cel din Ierusalim, si in vremea imparatului lui Israel Ieroboam, cel din Samaria.

 

Amos l-a certat pe regele Ozia si pe preotii lui pagani pentru inchinarea la idoli si a intors poporul de la inchinarea la vietii de aur.

Ii vesteste lui Amaziah, capetenia preotilor pagani, ca asirienii ii vor ucide fiii si pe regele lui Israel, profeti care s-au si intamplat.

A fost lovit cu toiagul in frunte de fiul preotului idolesc. Isi va da duhul in satul Tecoa.

Facem precizarea ca Sfantul proroc Amos nu este tatal lui Isaia.

Amos, tatal lui Isaia, a fost din semintia imparatilor Iudeii, s-a nascut si a petrecut in Ierusalim, pe cand prorocul Amos a fost de neam sarac, din cetateaTecoa.

Mai mult, tatal lui Isaia nu se numara printre proroci si nici nu a primit moarte de mucenic.

 

 

 

 

 

 

Bibliografie (surse):

 

  1. buybooks.ro;

  2. Crestin Ortodox;

  3. e.maramures.ro;

  4. Istoria md.;

  5. lessignets.com;

  6. Wikipedia org.

 

 

 

 

 

 

 

VIDEO: ASTAZI IN ISTORIE – TODAY IN HISTORY

Reclame

15/06/2015 - Posted by | ISTORIE | , , , , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: