CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Un tribunal rabinic din Ierusalim a condamnat la moarte prin lapidare … un câine.VIDEO.


 

Foto: antimedia info

(AFP) – 17 iunie 2011 IERUSALIM – Un tribunal rabinic din Ierusalim a  condamnat la moarte prin lapidare un câine , suspectat a fi reîncarnarea unui avocat care a insultat in urma cu 20 de ani  judecătorii  instantei, relateaza  portalul  israelian Ynet.

Conform acestui site, un câine de talie mare a croit drum în Tribunalul de litigii economice din cartierul ultraortodox Mea Shearim din Ierusalim, speriindu-i pe cei aflati in sala de judecata, si in pofida încercărilor de a-l  conduce afara,  câinele  a refuzat să părăsească sediul.

Unul dintre judecatori si-a amintit  ca, in urma cu circa 20 de ani, un celebru avocat laic ofensase tribunalul rabinic,  a fost  fost  blestemat  de judecatori ca spiritul sau sa se reincarneze intr-un caine, animal considerat impur in iudaismul traditional. Avocatul respectiv a murit in urma cu cativa ani, precizeaza Ynet.

 În mod evident încă ofensat, unul dintre judecători a condamnat animalul la moarte prin lapidare, recrutand copii din cartier pentru executia acestuia. Cu toate acestea, animalul a reusit sa scape.

O organizatie pentru protectia animalelor a depus o plangere la politie impotriva sefului instantei  tribunalului, rabinul Avraham Dov Levin. Acesta a negat ca judecatorii au dispus aceasta condamnare, insa unul dintre membrii instantei a confirmat pentru Ynet, ca s-a cerut lapidarea cainelui. 

 Anumite şcoli de gândire în cadrul iudaismului cred în transmigrarea sufletelor, sau in reincarnare .

 

30/06/2011 - Posted by | DIVERTSMENT | , , , , , , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: