CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Cine și cum a declanșat războiul mondial ?


NAZISMUL ( partea 1 ) : religia nazismului , asemanari ...

 

Napoleon a desființat   Sfântul  Imperiu Roman de Națiune Germana, dar a eșuat in încercarea de a crea unul nou, similar.

De atunci cultura anglo-mozaică, imperiul anglo-saxon protestant, comercial-maritim aflat in luptă cu Europa Centrala, cultura continentala, agrar-industrială, romano-catolică, sunt mereu invingătoare.

Imperiul  al II-lea German a reușit o simbioza germano-mozaica și un avânt industrial continental provocator la adresa dominatiei britanice, astfel încât se ajunge din nou la un război, de data asta mondial, la sfârșitul căruia germanii sunt condamnați la despagubiri astronomice, de tip colonial.

Imperiul German al III-lea a denunțat simbioza germano-mozaica și  statutul de colonie ajungând la război cu Churchill nu si cu Stalin, când a ocupat Polonia, pentru că: “Hitler este doar un om care va deceda mai curând sau mai târziu. Pentru Imperiul Britanic pericolul nu este Hitler, ci Germania. Noi trebuie să-l convingem pe Hitler să atace URSS-ul pentru că acolo va fi sfârșitul lui, iar noi vom dezmembra Germania”.

Istoria e scrisa de invingatori, dar, la intrebarea de mai sus, adevarul iese la iveala cu ajutorul lui Harald James, Princeton, Stefan Scheil, Berlin .

Intrebarea e justificata de Brexit si mai ales de conflictulul din USA dintre cosmopolitismul și intelectualismul  mozaic si provincialismul, antiintelectualist protestant anglo-saxon, rezumat în sloganul„Jews will not replace us“ ( Evreii nu ne vor înlocui). (The Economist, London. nr. 9054, p.5, 7)

Viorel Roman: Cine, cum a declansat razboiul mondial (5)

Dupa Grecia si România cu cereri de 360 si 20 de miliarde de Euro, Polonia cere Germaniei 1.000 miliarde de Euro, cu toate că mai târziu, in 1953, Londra a renuntat la despagubiri de razboi.
Refuzul Poloniei față de cererea modesta, fireasca a Germaniei (opinie a analistilor rusi, recent si a presedintelui Vladimir Putin) de a avea un culoar spre Danzig, a declansat razboiul in urma careia Polonia s-a extins spre vest.

Totul incepe cu actiuni ostile ale polonezilor față de germanii prusaci, dupa ce Churchill le-a dat garanții ca după război vor ocupa Danzigul, Prusia inferioară si se vor extinde spre vest până pe Oder-Neiße, pe seama germanilor .

Asta voia Polonia înca din anii 20, cand Germania invinsa si dezarmata, putea fi usor atacata din est.( Ribbentrop: Oder: Die Verlockung des nationalen Aufbruchs. Eine politische Biographie, ed. Duncker & Humblot, Berlin 2013, 409 p.)

Stefan Scheil ne facem sa-l ințelegem pe Churchill când supunea spre aprobarea guvernului sau respingerea propunerilor de pace germane, valabile și pentru Polonia: “Hitler este doar un om care va deceda mai curând sau mai târziu.

Pentru Imperiul Britanic pericolul nu este Hitler, ci Germania. Noi trebuie să-l convingem pe Hitler să atace URSS-ul pentru că acolo va fi sfârșitul lui, iar noi vom dezmembra Germania.” (Stenogramele ședințelor guvernului britanic / Leon Kilzer: Churchill´s  deception – The dark secret that distroyed Nazi Germany.)

Polonia a fost nici mai mult, nici mai putin decât pionul otrăvit, de la care a început distrugerea celui de-Al treilea Imperiu German  si  s-a restabilit dominatia ruso-anglo-saxona in Europa, care fusese periclitata de Hitler.

 

Publicitate

03/07/2020 - Posted by | ANALIZE | , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: