CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

VIDEO: PRESEDINTELE ISRAELULUI SHIMON PERES MULTUMESTE ROMANIEI SI POPORULUI ROMAN PENTRU CĂ „a ajutat la salvarea a 400.000 de evrei”


„Nu vom uita niciodata ca, in perioada cea mai intunecata a istoriei-perioada nazista, Romania a ajutat la salvarea a 400.000 de evrei de aici, care au venit in Israel, au ajutat la construirea Israelului, dar, in acelasi timp, nu si-au uitat iubirea pentru Romania, si-au pastrat cultura romaneasca. Pentru aceasta, doresc sa multumesc poporului roman si sa ii spun ca aceasta este o prietenie care nu se va termina si care va continua multa vreme in viitor, nu doar in istorie”, a afirmat joi presedintele israelian, in timpul  unei conferintei de presa  la Palatul Cotroceni.

S-ar parea ca s-a ales praful de tot tam tam-ul facut de anumite cercuri antiromanesti in ultimii ani in legatura cu un asa zis”antisemitism”al romanilor si cu  soarta evreilor romani din in timpul razboiului .

Sa adaugam ca declaratia presedintelui israelian vine dupa alte marturii date dupa razboi de seful Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania din timpul razboiului , Wilhelm Filderman si cele ale Rabinului Sef al cultului mozaic din Romania intre anii 1940-1947 ,declaratii prin care ambii multumeau cu emotie poporului roman si conducatorilor din acea vreme ,pentru  a fi  salvat evreii de lagarele de concentrare naziste,cu toate ca Hitler facea presiuni enorme asupra Romaniei, pentru ca aceasta sa ii predea Germaniei.

Ungaria s-a conformat atunci si a trimis in cuptoarele lagarelor de concentrare naziste aproape toti evreii, dar Romania, nu.

  • Biografia presedintelui Israelului Shimon Perez

  • Nascut : August 1923

  • Locul nasterii: Vishneva , Polonia

        Nume la naştere: Shimon Persky

Ales preşedinte al Israelului în 2007, Shimon Peres a fost de trei ori prim-ministru  în 1977 , 1984 – 86 , şi din nou 1995-96 .

Înainte de a ajunge presedinte,Perez  era deja o figură cu state vechi  in politica israeliana : el a emigrat în Palestina, din Polonia în 1934, şi a fost pus responsabil cu  marina Israelului  după Războiul de Independenţă israelian .

A  servit în cadrul Ministerului Apărării şi a fost ales în 1959 la Knesset. Când Rabin a demisionat în 1977, Peres a servit  în calitate de prim-ministru .

Ca prim-ministru, Peres a actionat in directia  pacii  cu Palestina şi a retras trupele israeliene din Liban. Ca Ministru al Afacerilor Externe, Peres a participat la negocierile de pace secrete în Norvegia , şi, ca urmare in 1994 a primit Premiul Nobel pentru Pace impreuna  Yasser Arafat.

După  asasinarea lui  Ytzhak Rabin în 1995 , Peres a devenit din nou prim-ministru , dar a pierdut în alegerile din 1996 in favoarea lui Benjamin Netanyahu,

Peres a servit în aproape toate posturile de top civile în Israel şi, după un şir de eşecuri electorale, a fost ales la preşedintele acestei țări în iunie 2007, la vârsta de 83 de ani .

14/08/2010 - Posted by | PRESA INTERNATIONALA, PRESA ROMÂNEASCĂ | , , , , , , , , , , , ,

13 comentarii »

  1. Pe cand in presa romana se spune doar ca a multumit, in cea ebraica se zice ca nu sunt multumiti evreii de cele spuse de Peres, si se mai afla, ca Peres a recunoscut ca pe vremurile celea era holocaust – Asasinii romani omorau evreii.

    http://www.haaretz.com/jewish-world/wiesenthal-center-criticizes-peres-for-thanking-romania-for-saving-jews-1.307908

    A) “The Simon Wiesenthal Center says that President Shimon Peres should have condemned Romania for the tens of thousands of Jews who were killed there during World War II.”

    B) Peres publicly thanked Romania for helping 400,000 Romanian Jews emigrate to Israel during the communist regime that ended in 1989.

    BUT

    C) Speaking in Hebrew, the Israeli president acknowledged that there was a “cruel and unfair” time in Romania during World War II “when men, women and innocent children were killed for the fault of being Jewish” at the hands of “Romanian assassins.“

    Apreciază

    Comentariu de serhio | 06/10/2010 | Răspunde

    • Așa ar fi,daca nu ar fi așa…
      Ambii conducatori ai evreilor din Româania anilor de razboi,respec tiv Wilhelm FildermanĂpresedintele Federației Comunitaților EvreieștiÎsi SafranĂRabinul Sef)AU MULȚUMIT ROMASNIEI SI ROMÂNILOR PENTRU PROTECȚIA ACORDATA.Acum vine si seful statului Israel si le mulțumeste românilor pentru salvarea a 400000 de vieți evreiești ”in anii negri ai nazismului”.Dacă tot mai ai frămîntări,uite si ce spune un istoric moldovean,care și-a dat doctoratul in studierea soartei evreilor din basarabia in timpul razboiului .
      ”Evreii din Basarabia şi mareşalul I. Antonescu
      Publicat în 1 octombrie 2010 de Dr. Veaceslav Stavila
      În anii interbelici, pe teritoriul României, dar în special în Basarabia, Uniunea Sovietică a dus o intensă activitate subversivă care punea în pericol întreg statul roman. La Arhiva Naţională a Republicii Moldova se păstrează dosarele a circa 25000 persoane care între 1918-1940, în spaţiul pruto-nistrean, au avut activităţi orientate împotriva statului roman şi au fost condamnate la diverse termene de dentenţie. În majoritatea cazurilor, acele persoane erau în legătură cu autorităţile sovietice şi, peste 90 % din acei care luptau împotriva statului român erau … evrei.

      În iulie 1941, după ce trupele germane au intrat în Basarabia, în pofida voinţei autorităţilor române, naziştii germani au executat circa 20000 evrei. În iulie 1941, la Bălţi, gen. I. Antonescu a dat armatei române indicaţii clare ca populaţia evreiască să fie luată sub pază însă acest lucru n-a putut s-o salveze. Naziştii germani foloseau diverse pretexte pentru a pune mâna pe evrei. În Chişinău, de exemplu, s-au înregistrat mai multe cazuri când evreii erau luaţi din ghetouri, chipurile, pentru munci ca, în scurt timp, să fie împuşcaţi…

      Cunoscând simpatiile faţă de sovietici a unei mari părţi din evreimea basarabeană, în primele luni de război împotriva Uniunii Sovietice, mareşalul Ion Antonescu a fost pus în faţa următoarei dileme: ignorează problema simpatizanţilor sovietici şi va avea un spate al frontului nesigur (înţesat cu partizani şi ilegalişti sovietici) sau izolează această minoritate în lagăre (la est de Nistru) … A ales a doua variantă…

      Iata ce adauga istoricul dr.Stavilă in legatură cu articolul:

      ”Vă atrag şi eu atenţia că în perioada anilor 1988-1994 am efectuat cercetări de arhivă în scopul documentării la tema: “Situaţia internă a Basarabiei în perioada celui de-al doilea război mondial. 1939-1945.” Aceasta a fost teza mea de doctorat. În anul 2000 am publicat şi o monografie la acceastă temă (“De la Basarabia românească – la Basarabia sovietică. 1939-1945.”
      Daca tot nu ești convins,te invit să studiezi și lucrările altui istoric arhivist cuoscut in R.Moldova-Alexandru Moraru,care a publicat si el fotocopii ale documentelor din acea perioada si a scris mai multe lucrrari pe aceasta temă.Poți chiar să inițiezi o polemica bazata pe documentele epocii,cu istoricii moldoveni,ce zici?

      Așadar,nu e cazul să incercam să facem istorie ca lăutarii,după ureche și e de dorit să ascultam ce se spune documentat de ccătre ercetătorii arhivelor.
      Faptul că toata galagia asta legată de ”holocaustul evreilor”din Romania ,a apărut de cîțiva ani si faptul că liderii incontestabili ai evreimii din perioada de după război au mulțumit pentru protecția acordata evreilor în acele timpuri nenorocite ,ar tebui să-ți remodeleze discursul.
      La fel,ar trebui să îți pui problema ce interes ar fi avut cel mai important om din Israel ,Shimon Peres,,să mulțumeasca acum o lună românilor pentru salvarea a sute de mii de evrei?
      L-o fi silit cineva?A inebunit subit ?Da de unde,aici e vorba de adevărul istoric și nu de istorii masluite de câțiva evrei,sau de propagandiști postsovietici,interesați probabil de despăgubiri ,de ziaristi manipulați de forțe antiromânești,sau pur și simplu diversioniști.
      Declarațiile lui Fildermann,Șafran și Peres,și a unor rabini din perioada aceea neagra si pentru România,nu doar pentru evrei ,nu vor putea puse niciodata în balanța de aiureli fara baza în istoria adevrată.

      Apreciază

      Comentariu de cersipamantromanesc | 06/10/2010 | Răspunde

    • ◦Tu nu ești ”moldo-vlah”?Ce ești tu gândacelule?
      Cat despre ”mazohiști”,sunt convins ca ai vrut să spui”mazochiști”,dar ce mai conteaza,când se vede de la o poștă că atunci când nu ai srgumente.o dai pe onanie în vazul lumii.Nu-i frumos să faci asta!
      Apropos,tu știi ce e aia ”mazochist” și cine a fost contele Mazoch?Se vede ca nu știi,pentru ca din câte văd,tare îți mai place sa iei șuturi în poponeață .
      Cred că am să te mai ajut să afli pînă la urmă cine a ajutat și cine nu evreii.
      Deocamdata îți propun să te intrebi singur cum se face ca singura țara europeana din care evreii au mai putut pînă în 1941 să se refugieze în Palestina și in America a fost …România?
      Tot așa,ar trebui să-ti forțezi puțin creierașul tău sensibil și să explici cum se face ca evreii au fugit cu zecile de mii între 1939-1941 din,Germania, Ungaria,Polonia,Cehoslovacia in…România?

      Nu-i așa ca ”holocaustul” românesc îi atragea pe evrei și de aia veneau ei săracii in România?

      Mai am surprize pentru tine .că te văd mic și neajutorat și am sa ți le servesc la timpul lor.
      Pâna atunci,ia întoarce-te tu frumusel cu fața la România și fă o plecaciune pentru noi,”valahii”,că v-am salvat de la pieire,fraiere .

      Apreciază

      Comentariu de cersipamantromanesc | 06/10/2010 | Răspunde

  2. Evrei mincinoşi care niciodată nu a fost recunoscator românilor. Şi cred ca acuma vor stat evreu in Románia.

    Apreciază

    Comentariu de raulmarta35 | 13/10/2013 | Răspunde

  3. „si a trimis in cuptoarele lagarelor de concentrare naziste (Ungaria, sau altii)”= FALS
    au murit evrei acolo, la munca fortata, dar nu in halul fantasmagoric pe care il stie lumea! nu a fost nici un holocaust! Mai interesati-va si cautati date si poze satelit, harti istorice autentice ale lagarelor, etc. Nu se putea ucide atat de multi oameni cu ce se gaseste in lagare acolo! E vrajeala! Si nr. de crematorii-cuptoare e foarte mic pt numarul ala imens de oameni ce urma sa fie incinerat.
    sunt chiar si evrei care sustin ca nu au fost camere de gazare!

    Apreciază

    Comentariu de vicius | 14/10/2013 | Răspunde

  4. mda…Romania a salvat 400 000 de evrei ca ei sa omoare milioane de palestinieni ca sa le fure pamantul…alti criminali ca americanii…deci, afara din tara noastra toti jidanii

    Apreciază

    Comentariu de Florian Vasile | 27/05/2014 | Răspunde

  5. EU cred ca problema evreiasca sufera de o problema grava care ,din pacate ne caracterizeaza mai ales atunci cind problema nu este suficient studiata.Iata ce vreau sa spun.Evreii din Romania trebuie impartiti cel putin in doua parti si anume:evreii care au emigrat in Regatul Romaniei inainte de chiar inainte de razboiul de independenta ( 1877) din Austro-Ungaria si care pina la Primul razboi mondial s-au incadrat perfect in societatea romaneasca ,multi dintre ei devenind mai romani decit multi romani.Daca va veti uita cu atentie pe monumentele inchinate eroilor razboiului pentru independenta (1877-1878 ) veti gasi multe nume evreiesti .La fel si pe monumentele inchinate eroilor din primul razboi mondial. Acestia pot fi numiti romani adevarati.A doua grupa de evrei au venit in Romania dupa hotaririle de pace de la Paris-Versailles (1919 ) care nu s-au adaptat in Romania , ba mai mult s-au infectat cu virusul marxism leninismului, cu doctrina comunista .Acestia din urma au adus mari deservicii Romaniei ,au fost legiunea a cincea a comunismului in Romania .URSS au creat din evreii comunisti din Romania o puternica agentie de spionaj.

    Apreciază

    Comentariu de Damian Mihai | 08/02/2015 | Răspunde

    • Cam asa ar fi.Sa avem in vedere si evreii din Basarabia si Bucovina care s-au dovedit cei mai infectati de virusul antiromanismului si al bolsevismului…

      Apreciază

      Comentariu de cersipamantromanesc | 08/02/2015 | Răspunde

  6. Aude asta si „istoricul” Cio-flan-ca?!

    Apreciază

    Comentariu de dan grosu | 10/02/2015 | Răspunde

    • Cine mai e si „Cioflanca”asta ?

      Apreciază

      Comentariu de cersipamantromanesc | 11/02/2015 | Răspunde

      • E un „istoric” de la Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS). Pentru a-i vedea „profilul de cercetator” in istorie, care ar trebui tratata „fara ura si partinire”, citeste articolul
        Cum a început genocidul evreilor în România: „Dau drumul mulţimei să-i masacreze. Eu mă retrag în cetatea mea” din 27 ianuarie 2015, postat de 18:49 de un anume Cezar Pădurariu. (Il gasesti usor cu Google).
        Eu il am descarcat dar e prea mare pentru un comentariu aici.
        Asta, Cioflanca, numai nepartinitor nu e. Ori uraste adevarul, ori e platit sa-l urasca! De cine? Ghiciti!
        Postez, alaturat, comentariul meu la articolul lui Cioflanca.
        N-am auzit pînă acum de “marele istoric” Cioflâncă. Cu toate că are un nume de… vedeta! Nu vă place cum sună? Cio-flân-că!
        De-acum nu-l mai uit: e o copie a “istoricului” Bóia (sau Boiá!) ṣi un demn urmaṣ al lui Roller (ṣtiți care, “istoricul” ăla evreu, venit pe tancurile sovietice, care a fost pus în fruntea Institului Național de Istorie în perioada “Paukeristă” ṣi care ne-a făcut o “istorie” în cel mai pur stil cominternist, editată în zeci de volume legate în pânză).
        Pentru cîți arginți ne vinde ăsta, falsificîndu-ne istoria, terfelindu-ne eroii ṣi făcînd jocurile sioniṣtilor?
        Fiindcă, după cât se pare, aceṣtia ar fi obținut deja o despăgubire de vreo 60 de miliarde (!?!) de euro de la statul român (mărimea scrisului nu e o eroare de editare!) pentru “holocaustul românilor împotriva evreilor”. Nu le-ajunge nici acum “mălaiul”?
        Aṣa-i trebuie lui Antonescu dacă i-a primit în țară cînd fugeau din Ungaria horthystă, din Cehia ṣi Polonia ocupate ṣi din Ucraina lui Bandera. Ṣi i-a ajutat să ajungă în Palestina deṣi eram în plină alianță militară cu Germania hitleristă!
        Ṣi pentru că, pe cei rămaṣi în țară, în loc să-i mobilizeze ṣi să-i trimită pe front unde se duceau să lupte ṣi mureau militarii români, îi ținea în țară, să facă “muncă auxiliară” (adică să se facă a munci) ṣi să doarmă în pat cald cu nevestele (uneori ṣi cu ale celor plecați pe front)!
        Ṣi aṣa ne trebuie nouă, românilor, că ne alegem în frunte numai hahalere, proṣti ṣi/sau trădători de neam care-i pupă-n dos pe străinii de neam ṣi ne pune pe noi, mulțimea, să le ṣi plătim despăgubiri pentru asta. “Mînca-le-ar inima cîinii”! Vorba lui Eminescu.
        Ṣi mai e de vină ṣi Ceauṣescu fiindcă a obligat femeile să nască loaze precum Boia, Cioflâncă… Doamne!… Toți ăṣtia au numele ca ṣi sufletul?…
        Despre “postacul” Cezar Pădurariu (precis îṣi pronunță numele cu accent pe ultimul “i”) ce să zicem? Mănîncă ṣi el o pîine! Ce dacă e tăvălită prin atîta mizerie?

        Apreciază

        Comentariu de dan grosu | 11/02/2015

  7. Praf in ochi!!!!!!………

    Apreciază

    Comentariu de Nemesis | 03/12/2015 | Răspunde

  8. Eu am avut mulți Ebrei amici , iar de unu ân particular că a murit la3 ani , âl văd şi azi şi plâng pentru el , care ân fiecare zi când veneam de la şcoală el mă aştepta la intrarea blocului şi cu brațele deschise cu toată fericirea pură â -mi sărea ân brațe şi era mult fericit ; mă simțeam ca un dumnezeu că io pot dărui atâta bucurie a un copil blond cu ochi albaştrişi părul creț. (Ca exemplu de ebreu in romania , tatăl său era militar ân armata română), iar românia cu lagăre !?¿.
    „CINE VREA RĂUL ÂNTRE NAȚIUNI SE CUNOAŞTE; NU UITAȚI CĂ ORIŞICE VOI FACEȚI VORBIȚI ÂN ASCUNS SAU MINȚIȚI ORI GÂNDIȚI SAU VISAȚI NOI ACEI DE PESTE TOT ŞI NICĂERI AU STRUCTURI DE ÂNREGISTRAT ORI UNDE ŞI AFARĂ DE UNIVERS. ADEFĂRUL E !.”

    Apreciază

    Comentariu de nimeni niciunu | 20/05/2017 | Răspunde


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.