CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Viitorul popoarelor Europei. Teoria „Marii înlocuiri”câştigă teren în ţările din vestul continentului nostru. VIDEO


 

 

 

„Marea înlocuire” este o teorie  conform căreia ar exista pe teritoriul francez un proces de apariţie a unei noi populaţii, care înlocuieşte populaţia locală.

În acelaşi timp, populația UE va fi înlocuită şi ea cu o populație non-europeană, provenită în principal din Africa  neagră și Maghreb .

Această schimbare a populației  presupune şi  o schimbare a civilizației  iar acest proces ar fi susținut de o mare parte din elita politică, intelectuală și media, fie prin ideologie, fie prin interes.

Oricât de greu ar părea de crezut, inamicul public numărul 1 al gardienilor corectitudinii politice din Franța nu este Marine Le Pen, lidera „extremistului” Front Național.

Nici măcar tatăl ei, Jean Marie, fondatorul aceluiasi Front, nu mai este ținta primordială, deși presa mainstream amintește cu orice ocazie faptul că a catalogat Holocaustul drept „un detaliu al istoriei”.

Marele inamic se numește astăzi Jean Renaud Gabriel Camus, un scriitor francez militant al extremei drepte, care a prezentat  principalele argumente demografice si culturale ale acestei teorii. Titlul uneia dintre  dintre cărțile sale a fost  The Great Replacement (Marea Inlocuire), publicată în 2011.

„Este foarte simplu: Aveți un popor și, aproape dintr-o dată, în decurs de o generație, aveți în locul acestuia unul sau mai multe neamuri înlocuitoare. Este transpunerea în realitate a ceea ce la Bertold Brecht părea o butadă: «schimbarea poporului”, scria Jean Camus.

 

 

 

 

 

 

Cum a ajuns acest scriitor prolific, gay declarat și proprietar al unui castel medieval în Gasconia, să întruchipeze rasismul si xenofobia?

 Primul incident a avut loc în anii 2000, titrează evz.ro. Camus a stârnit atunci o imensă controversă afirmând că mai toți criticii literari care se ocupau de emisiunea Panorama de la postul national de radio al Franței sunt de origine evreiască și tind să se concentreze aproape exclusiv asupra unor scriitori de aceeași etnie.

Comentariul, citat uneori inexact de media pariziană, a declanșat o amplă controversă, Camus fiind acuzat de antisemitism.

Ironia sorții, ajutorul a venit tocmai din partea unui filosof de origine evreiască Alain Finkelraut, și încet-încet scandalul s-a potolit. 

În 2010 însă, Camus şi-a asumat riscul promovării unei idei care atacă însăși esența corectitudinii politice.

Mai întâi într-o serie de trei alocațiuni, apoi într-o carte, el vorbește despre un plan secret care ar viza „Le Grand Remplacement”, adică înlocuirea francezilor din Hexagon prin colonizarea masivă cu imigranți musulmani din Orientul Mijlociu și Nordul Africii.

Într-o țară în care pericolul islamist este mai mare ca oricând și unde există enclave în care forțele de ordine, pompierii și chiar ambulanțele nu îndrăznesc să intre, teoria lui Camus a provocat un scandal imens.

Puțini lideri de opinie au îndrăznit să acorde credit teoriei lui, însă cei mai mulți intelectuali au catalogat imediat „Le Grand Remplacement” drept o nouă teorie a conspirației universale (Yannick Cahuzac).

Alții, cum ar fi de pildă istoricul Nicolas Lebourgau declarat că ideea a apărut în mediile naziste încă din anii 50.

 Nicolas BancelPascal Blanchard și Ahmed Boubeker l-au acuzat pe Camus că, printr-o incredibilă perversiune, reciclează antisemitismul anilor 30 împotriva musulmanilor. 

Puține voci au vorbit însă despre fondul problemei. Demografa Michèle Tribalat, cunoscută pentru pozițiile sale tranșante privind imigrația, a opinat că „populația europeană e pe punctul de a deveni ceva de nerecunoscut dacă nu intervine o înghețare a fluxurilor migratorii”, iar Gérard-François Dumont estima că, în 2025, numai imigranții și descendenții lor de primă generație din Africa și Asia ar ajunge să reprezinte 15,9% din populația franceză.

Conceptele manipulatoare au fost introduse în societățile occidentale cu succes în anii ’80-’90, prin intermediului asociațiilor subversive, precum SOS Rasism, Liga pentru Apărarea Drepturile Omului, LICRA, etc.

De la înființarea lor, aceste false oficine transnaționale și precursoare ale propagandelor LGBT, nu au făcut altceva decât să instrumentalizeze campanii de denigrare și calomniere împotriva populațiilor indigene.

Pe lângă manipularea neîncetată a opiniei publice, aceste oficine de terorism intelectual au inventat și instrumentalizat concepte și, mai ales, situații false care au fost ulterior prezentate de mass media ca fiind dovezi clare de comportamente și acte rasiste, xenofobe și, bien entendu, antisemite.

Victimele acestor campanii de denigrare și acuzare au, în general, un profil din care reies cinci defecte majore de neiertat: sunt albi, indigeni (autohtoni „de viță”) își iubesc țara și tradițiile, sunt naționaliști, sunt creştini și, cel mai grav,… sunt familiști convinși!, deci, după sistemul de valori actuale promovate cu agresivitate de clica colonizatoare „politic-corectă”: sunt extremiști, dom’le!

Un popor care își cunoaște clasicii nu se lasă aruncat fără să se opună la gunoiul istoriei. Cultura îndobitocirii, industria uitării, pusă tot mai mult în asociere cu industria amuzamentului, favorizează uniformizarea, la nivelul cel mai de jos, a maselor“.

În concluzie, înțelegem foarte clar următorul lucru: dacă poporul nu mai e mulțumit de conducătorii săi, într-o inversare perversă a logicii, conducătorii ar putea schimba poporul! Atunci când un instrument, o sculă, un aparat se strică sau nu-și mai îndeplinește funcțiile, este pur și simplu aruncat la gunoi și înlocuit. 

Teoria a fost îmbrățișată cu entuziasm în cercurile noului val al dreptei.

Marea Înlocuire (Le Grand Remplacement), schimbarea poporului, poate fi făcută posibilă doar de Marea Deculturalizare, fenomenul cel mai distrugător din istoria Franței şi al Europei de secole încoace și, probabil, dintotdeauna.

 

Grupul francez „Les Brigandes” a dedicat „marii înlocuiri”o melodie care a devenit hit pe internet, iar grupările identitare din toată Europa și-au asumat-o total.

 

CITIŢI ŞI:

 

https://cersipamantromanesc.wordpress.com/2015/08/29/genocidul-popoarelor-europene-paneuropa-si-sinuciderea-etnica-planul-kalergi/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Surse:

http://evz.ro/camus-se-urmareste-marea-inlocuire-a-popoarelor-europene.html

http://www.napocanews.ro/2018/05/inlocuirea-popoarelor-europene-o-idee-controversata-care-face-prozeliti-in-franta.html

https://www.incorectpolitic.com/marea-inlocuire/

14/05/2018 - Posted by | POLITICA | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Un comentariu »

  1. A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

    Apreciază

    Comentariu de octavpelin | 14/05/2018 | Răspunde


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.