CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

AFP: Coreea de Sud a anunţat că urmează să creeze în 2012 un fond destinat finanţării unei eventuale reunificări cu Coreea de Nord


Coreea de Sud se pregăteşte de o reunificare cu nordul

 

Seul, 5 ian. /MOLDPRES/. Coreea de Sud a anunţat joi că urmează să creeze în 2012 un fond destinat finanţării unei eventuale reunificări cu Coreea de Nord, ipoteză relansată după moartea liderului de la Phenian Kim Jong-Il, semnalează Coreea de Sud a anunţat joi că urmează să creeze în 2012 un fond destinat finanţării unei eventuale reunificări cu Coreea de Nord semnaleaza AFP, recepţionată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Ministerul Unificării, însărcinat cu relaţiile dintre cele două ţări, a informat că una dintre priorităţile sale în acest an va fi pregătirea efectivă pentru o eventuală reunificare, cadru în care va fi instituit şi acest fond.

Ministerul nu oferă niciun detaliu cu privire la fonduri şi provenienţa lor. Preşedintele sud-coreean Lee Myung-Bak menţionase în 2010 o taxă specială.

Costurile reunificării – nordul este de 20 de ori mai sărac decît sudul (ca venit raportat la numărul de locuitori) potrivit estimărilor Băncii centrale coreene – diferă în funcţie de surse.

Un studiu realizat de Ministerul Unificării evaluează la 249.000 miliarde de won (167,5 miliarde de euro) cheltuielile pentru primul an, adică un sfert din Produsul Intern Brut sud-coreean.

05/01/2012 - Posted by | PRESA INTERNATIONALA | , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: