CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

România semnează Tratatul privind regimul de frontieră cu R.Moldova


România semnează Tratatul privind regimul de frontieră cu Republica Moldova ,deoarece doreşte să adere la spaţiul Schengen şi asupra sa se fac presiuni din afară, a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă deputatul comunist, Grigore Petrenco, citat de Info-Prim Neo.Potrivit lui Grigore Petrenco, Partidul Comuniştilor din Republica Moldova insistă în continuare asupra semnării Tratatului politic de bază şi a unui Tratat cu privire la Frontieră. „Ceea ce se semnează astăzi la Bucureşti trezeşte multe semne de întrebare”, a subliniat Grigore Petrenco.

Alt candidat pe lista PCRM, Ion Ciobanu, ca menţionat că acest document ar fi trebuit să fie avizat mai întâi de comisia parlamentară de profil, lucru care nu s-a întâmplat. „Cu 3 săptămâni înainte de data alegerilor, populaţia nu cunoaşte ce se semnează, nu cunoaşte condiţiile acestui document care, cu siguranţă, nu corespunde necesităţilor Republicii Moldova”, a spus candidatul PCRM.

Tratatul privind regimul de frontieră va fi semnat de către prim-ministrul moldovean Vlad Filat şi ministrul roman de externe, Teodor Baconschi, la Bucureşti, la ora 17.30. Teodor Baconschi a precizat ca textul documentului a fost finalizat după 11 runde de negocieri între cele doua părţi. Anterior preşedintele României, Traian Băsescu, declara că documentul va fi semnat pentru a le lua comuniştilor un subiect de campanie electorală.

Sursa:voceabasarabiei

Publicitate

08/11/2010 - Posted by | POLITICA | , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: