CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Putin, care se compară cu Petru cel Mare, nu vrea altceva decât „refacerea URSS”, lucru pe care nici nu-l ascunde!


Citim pe blogul publicistului Ștefan Secăreanu (https://secareanu.wordpress.com) că Putin a lăsat să se înțeleagă, vineri, la summitul economic de la Sankt Petersburg că tot teritoriul statelor ce făceau parte cândva din componența URSS, este de fapt teritoriu al Rusiei!

„Ce este Uniunea Sovietică? Aceasta este, de fapt, Rusia istorică”, a spus Putin.

Asta înseamnă că nu doar Ucraina, invadată deja militar de Moscova, și Bielarus, care au cu Rusia o istorie comună, toate trei constituind teritoriul grupului etnic al slavilor estici, ci și Republica Moldova, și cele trei state baltice – Estonia, Letonia și Lituania, desprinse de fostul imperiu sovietic, ar constitui, după Putin, părți ale „Rusiei istorice”.

Dacă luăm în calcul faptul că acum câteva zile Putin s-a comparat cu țarul Petru cel Mare dezvăluindu-și astfel idealurile sale imperialiste și sugerând o paralelă între invazia de azi din Ucraina și lupta țarului contra Suediei, în Marele Război al Nordului, care a însemnat invazia unei părți a acesteia, precum şi a ceea ce sunt astăzi Finlanda, o parte din Estonia şi Letonia, trebuie să conștientizăm, la modul cel mai serios, că așa-zisa „operațiune militară specială” a actualului țar de la Kremlin nu presupune altceva decât „refacerea URSS”, lucru pe care el, de fapt, nici nu-l ascunde!

„Din câte se pare, ne revine şi nouă să luăm înapoi şi să întărim”, a precizat Putin la summitul de la Sankt Petersburg, făcând referință la războiul din Ucraina.

Sunt departe de a crede că Putin, prin expansionismul său moștenit de la Petru cel Mare, ar pune capăt „lumii unipolare conduse de SUA” și ar genera „noi centre de putere pe Glob”, așa cum se laudă el în discursul de la Sankt Petersburg.

Nu cred că un „imperiu al răului”, refăcut prin forța bombelor, ar putea să se constituie într-un „nou centru de putere pe Glob” capabil a pune capăt „lumii unipolare conduse de SUA”.

Eliminarea unipolarității și instalarea echilibrului în relațiile mondiale vor fi posibile atunci când orice națiune de pe Glob va fi considerată „centru de putere” și atunci când acest statut îi va fi respectat atât de Rusia, cât și de SUA.

Formula cea mai elocventă în acest sens este cea lansată de Donald Trump: „Viitorul aparține națiunilor, și nu globaliștilor!”.

Multipolaritatea înțeleasă de Putin însă este tocmai ceea ce propagă ideologul său, A. Dughin, inclusiv pe cele două maluri de Prut: refacerea fostului „imperiu al răului” URSS și nimic mai mult!

De aceea invazia Ucrainei reprezintă o amenințare și un pericol real și direct și asupra noastră, a celor care ne-am născut și populăm încă aceste teritorii românești înstrăinate în urma ultimei ocupații din 1944 și lăsate de izbeliște încă peste treizeci de ani de la destrămarea URSS de clasa politică de pe cele două maluri de Prut.

Ținta lui Putin nu este Transnistria în sine, ci teritoriul românesc până la (și dincolo de!) Prut și neadmiterea cu orice preț a „reunificării” lui

„De ce nu renuntăm DEFINITIV la Transnistria in schimbul reunificarii cu Romania? Este mai importantă acea fâșie de pământ care nu a fost parte din România Mare si nici din România lui Eminescu, de la Tisa pana la Nistru?”

A renunța oficial acum la „Transnistria”, înseamnă legalizarea prezenței, mai ales militare, a Rusiei în această zonă, o Rusie care consolidată pe Nistru, nu va admite niciodată „reunificarea” noastră!

De fapt, ținta lui Putin nu este Transnistria în sine, ci teritoriul românesc până la (și dincolo de!) Prut și neadmiterea cu orice preț a „reunificării” lui.

Din contră, scopul suprem al lui Putin, al Rusiei dintotdeauna, a fost și a rămas dezmembrarea României, și în primul rând ruperea întregii Moldove istorice de ea!

Trebuie să fii orb sau surd ca să nu vezi și să nu auzi care este mesajul trâmbițat de 30 de ani de batalioanele politice ale Rusiei de la Chișinău: moldovenismul și antiromânismul de factură stalinistă!

Cei care îl așteaptă, acum, pe Putin s-ajungă la Nistru ca un „eliberator” sau ca un mare „binefăcător” al reîntregirii teritoriilor românești, jinduite de secole de Rusia, ori sunt inconștienti, ori reprezintă unelte conștiente ale Rusiei!

20/06/2022 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , , , , ,

Un comentariu »

  1. Să facă cu țările care au mai fost la ei. Romania nu are nici o legătură cu interesele rusești și nici Moldova, dar rusofonii nu or să stea degeaba. Și romania nu are capacitatea să lupte cu Rusia pentru un teritoriu, doar să se apere și asta în mod chinuit de corupție și pe alocuri și de lașitate

    Apreciază

    Comentariu de Fideliu Rubinescu-Ostreiceanu | 20/06/2022 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: