CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Mircea Geoană a fost numit în funcţia de adjunct al secresecretarului general NATO


Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat miercuri 17 iulie a.c., numirea lui Mircea Geoană ca secretar general adjunct al Alianței Nord- Atlantice, scrie Digi 24.ro. 

Discuțiile despre plecarea lui Mircea Geoană pe postul de la NATO se desfășoară de câteva luni, iar fostul ministru de externe al României a beneficiat și de sprijin din partea lui Klaus Iohannis și al Vioricăi Dăncilă pentru această numire. 

Jens Stoltenberg a anunțat pe Twitter că este foarte încântat să anunțe numirea diplomatului romîn în această înaltă funcție a Alianței Nord Atlantice. 

Mircea Geoană a declarat și el că este mândru să fie numit în această funcție.

”Sunt mandru sa fiu desemnat de catre Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, ca urmatorul Secretar General Adjunct. Este, deopotriva, o uriasa provocare si o oportunitate de a reprezenta interesele Aliantei noastre, care asigura securitatea a peste 1 miliard de cetateni.

De-a lungul carierei mele diplomatice si politice am promovat legatura transatlantica si integrarea euro-atlantica a Romaniei.

Sunt profund onorat sa fiu desemnat pentru aceasta pozitie cheie ce reprezinta, de asemenea, o recunoastere a importantei contributii a Romaniei in cadrul NATO.

Apreciez, in mod deosebit, sustinerea politica si institutionala trans-partinice de care s-a bucurat candidatura mea”, a spus Geoană.

 

 

 

 

Ministerul Afacerilor Externe a comentat că alegerea lui Mircea Geoană în funcția de secretar general adjunct al NATO va contribui la consolidarea rolului și misiunii Alianței Nord-Atlantice de securitate și apărare colectivă a spațiului euro-atlantic.

 

  Reprezentanţi ai MAE au subliniat într-un comunicat de presă că:

„Ministerul Afacerilor Externe salută numirea domnului Mircea Geoană ca Secretar General adjunct al NATO. Decizia Secretarului General constituie un moment deosebit pentru apartenența României la Alianța Nord-Atlantică.

Preluarea acestei funcții de înaltă responsabilitate la nivel aliat, cea mai înaltă poziție ocupată de România în ierarhia NATO, confirmă experiența și calitățile profesionale ale candidatului român și reprezintă, totodată, o recunoaștere deosebită a rolului și contribuției semnificative ale României în cadrul NATO, la 15 ani de la aderarea la Alianța Nord-Atlantică”.

 

Jurnalistul Ion Cristoiu a declarat ieri, pentru MEDIAFAX, că numirea lui Mircea Geoană în funcţia de adjunct al secretarului general NATO este o victorie pe plan internaţional a PSD..

„Trebuie precizat că este cea mai mare funcţie pe care a avut-o un român, cred că vreodată, pentru că Titulescu la Liga Naţiunilor, pe când NATO este o organizaţie transcontinentală, o organizaţie planetară în care intră şi SUA şi alte ţări din vest şi în plus este şi o organizaţie care face şi politică, nu numai, chiar politică activă.

A fost o surpriză deoarece din nouă motive, unu îl credeam pe Geoană tras pe linie moartă pentru totdeauna şi iată că am primit o lecţie, trebuia să ştiu din istorie că nu există oameni traşi pe linie moartă decât după ce mor, până atunci oricând te poţi aştepta la o surpriză şi doi nu mă aşteptam ca unui român să i se dea această funcţie, repet, cea mai importantă la ora actuală a unui român din istoria modernă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ion Cristoiu.

La rîndul său, jurnalistul Cornel Nistorescu scrie în Cotidianul că Mircea Geoană a avut o imagine pregnantă a unui potențial diplomatic, pe care România nu l-a valorificat niciodată la adevărata sa valoare.

„Dimpotrivă, în stilul nostru balcanic, l-am ironizat, l-am șifonat cu propoziții din vîrful limbii, iar lumea politică mai pitică i-a închis porți spre o carieră care ar fi folosit cu siguranță, și în primul rînd, României.
Mircea Geoană secretar general adjunct la NATO este o veste bună. Și ar putea fi pasul spre una și mai bună!”

 

 

Jens Stoltenberg

@jensstoltenberg

Delighted to announce the appointment of experienced statesman and diplomat @Mircea_Geoana as the next @NATO Dep SecGen. I am grateful to Rose @Gottemoeller for her outstanding service to the Alliance. https://bit.ly/2JAwUFq

NATO Secretary General appoints Mircea Geoana as next Deputy Secretary General

NATO Secretary General Jens Stoltenberg has decided to appoint Mircea Geoana from Romania as the next Deputy Secretary General. He will replace Rose Gottemoeller from the United States, who took up…

Citiţi şi biografia lui Mircea Geoană comentată pe situl oficial al NATO

https://www.nato.int/cps/en/natohq/who_is_who_167942.htm

Publicitate

18/07/2019 - Posted by | POLITICA | , , , , , , , , ,

2 comentarii »

 1. Să lăsăm episodul penibil, după care un om normal s-ar fi ascuns în gaură de șarpe de rușine. Dar scrisorile soacrei? Țărăniștii? Vizitele pe furiș la Moscova? Cine i-a dat ORNISS nu a citit ziare?

  Apreciază

  Comentariu de Florin | 18/07/2019 | Răspunde

  • Brava Florinele! Sigur ca da, Geoană e un spion care fuge pe furiş la Moscova şi NATO habar n-are ce şarpe încălzeşte la sân !.
   Nici CIA, nici MI6, nici (BVS),nici CSIS, nici DGSE, nici Mossad nu au habar cine e spionul Geoană, noroc cu Florică fără frică care le ştie pe toate şi cârcoteşte cu orice ocazie, că e vigilent nevoie mare !

   #Rezistă Florinele, Geoană la puşcărie !

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 18/07/2019 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: