CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

CANTEC DE UNIRE


08/07/2013 - Posted by | MUZICA | , , , , , ,

6 comentarii »

 1. Foarte frumoasa melodia. Raman la parerea ca (re)Unirea s-o ceara Basarabia. Daca voi o vreti noi va felicitam si asteptam. Noi nu putem sa ne exprimam ca vrem sa refacem Romania Mare pentru ca am da apa la moara rusofililor si rusofonilor basarabeni care ne-ar acuza de tentativa de rapt teritorial, tendinte imperialiste si fasciste de acaparare noi teritorii, cor antiromanesc care-si va gasi aparare masiva la Moscova. Si Moscova chiar are de spus un cuvant in aceasta parte a lumii. Dar daca Basarabia vrea si poate, Moscova nu mai poate face nimic.

  Apreciază

  Comentariu de Mucanu Aurel | 09/07/2013 | Răspunde

 2. Superba melodie si versuri. Merită sa devina un Imn al tuturor institutiilor de invatamant din Basarabia dezrobita ce si-a dorit reintregirea. Dar a fost tradata mereu de puhoaile de politicieni hrapareti, care au dezbinat Neamul si Roporul. Daca lectiile in scoli si gradinite ar incepe cu Tatal nostru si acest cantec, fiti siguri, ca vom avea alt trai

  Apreciază

  Comentariu de N Lae | 10/07/2013 | Răspunde

  • Sute de ani lectiile in scoli au inceput cu Tatal nostru. Si ce folos ? pana sa vina comunistii la putere in Romania, mai mult de jumatate din populatia Romaniei era ANALFABETA. Evreii nu recita Tatal Nostru. Si nici chinezii si nici japonezii. Cred ca altceva lipseste neamului romanesc.

   Apreciază

   Comentariu de Mucanu Aurel | 07/09/2013 | Răspunde

 3. DECE ROMANIA NU SI-A RECUPERAT TERITORILOR PIERDUTE. PRIN TRADARE

  Apreciază

  Comentariu de raulmarta35 | 06/09/2013 | Răspunde

  • Romania s-a format „Mare” prin decizia marilor puteri ale lumii. Atat la 1859 cat si la 1918. Numai comunistii ne minteau ca prin puterea(?) poporului s-a format Mica Unire si Marea Unire. Poate ca si burghezo-mosierimea ante-comunista tot asa mintea poporul. Azi stim ca ambele Uniri s-au facut cu girul marilor puteri. Si rapturile din teritoriile romanesti s-au facut tot cu girul marilor puteri. Nu noi cedam sau luam teritorii. Altii decid acest lucru. Deci teritoriile nu le-am pierdut din cauza tradarii. Exceptie ar fi pierderea Banatului sarbesc prin tradarea cred ca a unui Bratianu, care avea mama sau bunica sarboaica si care a semnat un tratat in acest sens. Nu mai tin minte amanuntele. Singurul lucru pe care mai putem sa-l facem noi romanii este sa avem mari invatati precum Monseniorul Vladimir Ghika, ce avea 5 doctorate si cunostea 26 de limbi. El ar fi fost un interlocutor plauzibil in fata marilor puteri. Insa securiatea kaghebisto-securista l-a baga la inchisoare, l-a stalcit in bataie pentru ca nu concepeau un roman asa destept si dupa 2 ani de chin a trecut la cele vesnice. Sau un Nicolae Iorga asasinat de legionari. Ce sa mai zic de Eminescu. Solutia ar fi ca neamul romanesc sa se ridice prin invatatura si studiu, prin morala, civism si educatie. Sa fie cat mai multi romani culti. Dar cine sa faca acest lucru pentru ca romanii nu sunt interesat. Unii cred ca daca au o diploma universitara sunt deja intelectuali. Este o cale asa lunga in a fi intelectual si a-ti ajuta tara si neamul. O cale lunga, lunga,…
   PS. Astea sunt consideratiile mele la intrebarea pusa de raulmarta. Poate gresite. Poate ca altii au alte viziuni. Sa le explice sa intelegem si noi, prostimea.

   Apreciază

   Comentariu de Mucanu Aurel | 07/09/2013 | Răspunde

   • Marile puteri au fost „ajutate” de romani sa inteleaga necesitatea creerii unei Romanii in granitele ei firesti…

    Sa nu uitam ca la momentul respectiv,se punea problema creerii unui „cordon sanitar” la granita Rusiei bolsevice,la care sa concure Polonia si Romania, ambele state trebuind sa fie suficient de puternice ca sa faca fata unite colosului de la rasarit .

    Au rezistat cu brio pana cand Hitler si Stalin s-au inteles si au distrus echilibrul politic european postbelic…
    In plus,Romania a starpit „republica sovietica” Ungaria si bandele bolsevice din Basarabia, iar Armata Romana nu s-a retras din Ungaria decat atunci cand a primit asigurari legate de granita sa vestica.
    Sa adaugam la asta viziunea politica a marilor nostri oameni de stat in frunte cu Bratianu si aportul substantial facut de lobby-ul reginei Maria , care s-a deplasat personal la Paris pentru a sustine cuza romaneasca in fata reprezentantilor Frantei, Angliei si ai SUA…

    Apreciază

    Comentariu de cersipamantromanesc | 07/09/2013


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: