CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

VIDEO SI FOTO. Fineturi ale bucatariei chinezestii: ouăle fierte in urina baietilor virgini…


Odata cu venirea  primăverii,  un miros ciudat, dar familiar, se raspandeste in  aerul orasului Dongyang din  provincia chineza Zhejiang, atunci cand  localnicii încep să mănânce „ouale virgine”, o delicatese  de sezon…

 Este mirosul de urină, pentru că „ouăle  virgine” sunt de fapt ouă fierte în urină de băieţi virgini. Cuvântul local este Tongzi Dan , care se traduce cu „ou băiat”.

Deşi îngrozitoare pentru un outsider, aceasta „delicatese” se vinde pe stradă în Dongyang de sute de ani.

Pentru obtinerea Tongzi Dan, ouăle se fierb  în urină. După ce au fiert , cochiliile oualor sunt crăpate şi ele sunt puse înapoi la fiert în urină,  fierberea continuand  pentru a fi absorbita aroma „speciala”.

virgin-ouă-3

Multor locuitori din Dongyang le place. „Este atât de delicios încât pot mânca 10 oua pe zi”, a declarat  o femeie, care s-a mutat la Dongyang urma cu cativa ani in urma .

 Cu toate acestea, nu toate persoanele din  Dongyang sunt interesate sa consume aceste specialitati. Un localnic, a declarat că nu a gustat „ouă virgine” pentru ca „nu poate suporta mirosul E groaznic !..”

Urina este colectată de la şcolile locale elementare unde găleţi de plastic sunt plasate în afara sălilor de clasă şi băieţii  sunt instruiţi să fac pipi în ele.

Continutul acestora  este  colectat  a doua zi şi folosit pentru a prepara „delicatesa”. Această practică este acceptată în toate şcolile primare şi cadrele didactice în Dongyang tin sa sublinieze,  ca băieţii  nu utilizeaza aceste  găleţi în cazul în care sunt bolnavi.

Localnicii cred că ouăle au valoare de  medicament. Urina conţine un fel de cristal care poate „diminua caldura interna a corpului uman” şi sa „opreasca  sângerarea”. 

 Huang Jian, medicul şef al  sectiei de urologie  de la  Spitalul Central, spune ca  că in acest obicei alimentar nu există nimic benefic  pentru sănătatea oamenilor. „La urma urmei, urina este un deşeu al  organismului”, a spus el.

virgin-ouă-5

virgin-ouă-2

virgin-ouă-4

virgin-ouă-6

virgin-ouă-1

Surse: 1 , 2 , 3

Publicitate

01/11/2011 - Posted by | DIVERTSMENT | , , , , , , , , ,

2 comentarii »

  1. Bleah! Bleah! Bleah!

    Apreciază

    Comentariu de razvanrinder | 01/11/2011 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: