CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

O DECLARAȚIE a Președinteleui Serbiei : ”Trenul a părăsit gara și nimeni nu-l mai poate opri. În maximum trei-patru luni, Europa va fi în război cu Rusia”


Nimeni nu încearcă să oprească războiul. Nimeni nu vorbește despre pace. Pacea este aproape un cuvânt interzis.”

Реакције на Вучићев говор у Њујорку: Показао државнички приступ у ...

Acestea sunt cuvintele președintelui Serbiei, Aleksander Vucic (foto). El ar trebui să știe. El se află în mijlocul acestei situații.

Vucic crede că Europa va fi în război cu Rusia în ”nu mai mult de trei sau patru luni”, dacă va mai dura atât de mult.

În Europa de Vest, în Marea Britanie și la Washington, toată lumea vorbește despre un război mai amplu, cu rachete cu rază lungă de acțiune folosite pentru atacuri în profunzimea Rusiei. Astfel de atacuri nu pot revigora armata ucraineană.

Scopul lor pare a fi acela de a provoca Rusia la o ripostă pe care Washingtonul o poate folosi pentru a extinde războiul.

Președintele Vucic are dreptate. Occidentul nu face niciun efort – de fapt, evită orice efort – pentru a dezamorsa situația periculoasă. În schimb, Occidentul aruncă gaz pe foc prin atacuri cu rachete cu rază lungă de acțiune și trupe franceze trimise în Ucraina.

(Video)

Liderul Ungariei, Viktor Orban, are o opinie similară, la fel ca și președintele slovac Robert Fico, care a supraviețuit unei recente tentative de asasinat.

A fost complet clar încă din prima zi că războiul limitat și prelungit al lui Putin a permis Occidentului să se implice din ce în ce mai mult în conflict, până în punctul în care acum conflictul este cu adevărat între Occident și Rusia.

După cum spune președintele Serbiei, prestigiul Occidentului este acum implicat, iar Occidentul nu poate permite Rusiei să prevaleze.

Se pare că Putin ar fi putut realiza în cele din urmă că războiul nu se mai limitează la Donbas și a devenit o amenințare mai amplă care nu este supusă negocierii în termeni pe care Rusia i-ar putea accepta.

Acum că Putin este pus la colț cu perspectiva ca rachetele NATO să lovească adânc în Rusia, este de înțeles că președintele Vucic se așteaptă ca războiul să fie aproape. După cum se prezintă lucrurile, evitarea războiului depinde de câte provocări va accepta Kremlinul și pentru cât timp.

Putin trebuie să scoată rapid Ucraina din război înainte ca Ucraina să se umple de militari NATO.

Forțele rusești ar trebui să cucerească rapid Kievul, să instaleze un nou guvern care să fie de acord cu reunificarea Donbasului cu Rusia și ca Ucraina să fie țară neutră.

Nu știu dacă Putin mai are timp să evite un război mai amplu prin câștigarea rapidă a conflictului actual, sau dacă Putin luptă pe bani puțini și nu are forțele necesare pentru a cuceri Kievul și a controla Ucraina.

Dacă Putin a fost prea limitat în obiectivul său și prea cumpătat cu mijloacele sale, el s-a ales acum cu un război mai amplu.

Sursa: Un articol din 13 Iunie 2024, scris de Dr. Paul Craig Roberts în publcația Global Research“The Train Has Left the Station and No One Can Stop It”. Europe Will be at War with Russia. Serbia’s President A. Vucic

15/06/2024 - Posted by | ANALIZE | , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.