CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Biserica Basarabiei a început deja să făurească Unirea dintre R.Moldova și România. Unirea ar putea fi, în sfârșit, posibilă!


104 ani de la Unirea Basarabiei cu România – Claudiu Târziu

După zeci de ani în care s-a discutat despre unirea dintre Basarabia și România, vin noi vești de peste Prut. Constantin Olariu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Basarabiei a vorbit, în cadrul unei intervenții televizate, despre modul în care s-ar putea face asocierea.

Acesta s-a adresat cetățenilor cerându-le să nu le fie rușine de originile lor și să acționeze pentru a-și apăra etnicitatea, scrie https://www.bugetul.ro, preluat de Romanian Global News.

Părintele preot Constantin Olariu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Basarabiei a spus, în emisiunea „Dialog Deschis”, despre modul în care Biserica a început deja să făurească unirea și că se va putea face procesul și fizic, cu voia lui Dumnezeu:
„Unirea Basarabiei cu România se face prin biserică și ea este deja începută.

Biserica face toate eforturile ca această unire să fie la nivelul sufletelor, după care, dacă Dumnezeu va binevoi, unirea se va face și la nivel teritorial.

Ne rugăm și nădăjduim la acest aspect, lucrăm pe frontul nostru, iar politicul trebuie să fie serios, constant în decizii și să fie luptător”, a declarat părintele.
Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei spune că credința este unul dintre elementele de bază care ne unește și că va face un demers special pentru a se asigura că frații români vor fi împreună.
Nu mai sunt vremurile în care trebuie să stăm ascunși, în care să ne fie frică și să simțim teroare. Vrem să fim europeni, să fim liberi. Dar cum putem să ne manifestăm această libertate, decât ieșind să spunem sus și tare: eu sunt român, eu sunt creștin ortodox, cred în Dumnezeu și în Hristos, vreau să îmi asum acest lucru”, a menționat purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Basarabiei.

Teritoriul a fost pierdut în urma semnării Pactului Ribbentrop-Molotov din 23 august 1939. Basarabia a fost revendicată de sovietici drept zona lor de influență.
Referendum pentru unirea României cu Basarabia
Constantin Olariu a transmis că mitropolitul Petru i-a îndemnat pe locuitorii din Republica Moldova să se declare români la recensământul care va avea loc în această perioadă. Măsura ar putea funcționa ca un referendum pentru unirea dintre Basarabia și România.
„În primul rând suntem creștini.

Dar niciodată biserica nu a mers separat de identitatea noastră națională, au mers mână în mână. Biserica apără poporul pe care îl păstorește. Apărând poporul, apără și tradițiile, rădăcinile poporului respectiv. De aceea, Mitropolitul Petru le-a recomandat tuturor să nu le fie rușine de identitatea lor națională, să nu le fie rușine să declare că sunt creștini ortodocși și să-și apere cu pieptul dezgolit apartenența religioasă și etnică.

NOTĂ:

MITROPOLITUL VLADIMIR CANTAREAN al Mitropoliei Chișinăului, din subordinea Patriarhiei Rusiei, a DAT FOC ARHIVEI BISERICEȘTI DIN BASARABIA.

Scopul incendierii arhivei bisericești a fost acela ca Mitropolia Basarabiei să nu se poată folosi de acte in justiție pentru a revendica imobilele (clădiri, biserici, terenuri), bunuri care îi aparțin de drept, fiind structura bisericească legitimă și canonică în Republica Moldova, continuatoarea Mitropoliei românești din perioada interbelică, desființată abuziv de ocupanții ruși imediat după războiul mondial.

08/05/2024 - Posted by | CREDINTA | , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.