CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

 Parlamentul a votat CREȘTEREA pensiilor cu 40% și mărirea salariilor profesorilor


Salariile din Parlamentul României, de la mic la mare. Cât câştigă lunar politicienii şi angajaţii

Deputații și senatorii au aprobat rectificarea bugetară, principala modificare adusă de parlamentari proiectului Guvernului fiind revenirea la majorarea punctului de pensie cu 40%.  

Rectificarea bugetară prin OUG a fost aprobată cu 242 de voturi „pentru”, 147 „împotrivă” și 11 abțineri scrie https://timpul.md/ veti-bune-pentru-romani.

Astfel, deputații și senatorii au fost de acord cu eliminarea amendamentului referitor la limitarea la 40% din PIB a datoriei publice conform metodologiei UE, pentru sfârşitul anului 2020.

Amendamentul anulează prevederea guvernului care mărea punctul de pensie doar cu 14% din 1 septembrie.

De asemenea, a intrat în vigoare un alt amendament al PSD care mărește salariile profesorilor din acest an și anulează amânarea guvernului pentru 2021.

   Prin legea rectificării bugetare adoptate în Parlament vor crește și sumele care vor fi repartizate unităților teritorial administrative.

Partidul național Liberal a anunțat deja că va ataca la CCR decizia Legislativului, iar ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, spunea că votul pe rectificarea bugetară este „un act de agresiune la stabilitatea economiei României”: „Toți văd cum o grupare vrea să arunce țara în aer”.

”Ceea ce se întâmplă astăzi în Parlamentul României este act de agresiune la stabilitatea economiei României. Toți se uită și văd cum o grupare vrea să arunce țara în aer. Ne vom opune și le garantăm românilor că nu vom arunca România în aer”, afirma ministrul de Finanțe, senatorul PNL Florin Cîțu.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat pe pagina sa de Facebook: „Astăzi am făcut dreptate pentru 5 milioane de pensionari! Pensiile trebuie să #crească cu 40%!”.

„Bani sunt! Guvernul mutase banii pensionarilor, copiilor și profesorilor în Fondul de rezervă și în capitolul Acțiuni Generale de la Ministerul Finanțelor, de unde puteau fi folosiți după bunul plac de Orban și Cîțu!!!

Banii țării ajunseseră Pușculița electorală a PNL! Din care cumpărau primari, traseiști și voturi!
PSD a făcut ce este corect! Am mutat banii înapoi la oameni! Pentru că sunt ai lor, nu ai lui Orban sau Iohannis!
Deficitul bugetar nu crește cu niciun leu! Singurul impact negativ este pentru Orban și PNL care rămân fără banii cu care să-și cumpere noile mandate”, 
a mai scris președintele Camerei Deputaților.

Publicitate

23/09/2020 - Posted by | POLITICA | , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: