CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Boris Johnson, primul ministru al Marii Britanii, a anunţat abrogarea Actului din 1972 privind aderarea Marii Britanii la Uniunea Europeană


 

Imagini pentru boris johnson photos

 

Brexit | Londra a ABROGAT actul de aderare a Marii Britanii la Uniunea Europeană.

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat, duminică, pe Twitter, că ministrul pentru Brexit, Steve Barclay, a semnat Ordinul de abrogare a Actului din 1972 privind aderarea Marii Britanii la Uniunea Europeană, relatează radiochisinau.md.

„Vom părăsi UE pe 31 octombrie. Semnarea acestui document înseamnă că vom recăpăta controlul asupra legilor noastre în ziua Brexit”, a afirmă premierul britanic pe Twitter.

Anunţul privind abrogarea Actului de aderare este „un pas istoric” în revenirea puterii legislative de la Bruxelles, în Marea Britanie, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Guvernului de la Londra.

Abrogarea Actului din 1972 va intra în vigoare pe data de 31 octombrie, când Marea Britanie ar urma să părăsească în mod oficial Blocul comunitar.

Anunțul se suprapune peste documentul publicat Sunday Times care a reușit să pună mâna pe întreg Raportul Yellohammer  în care se descrie situația britanicilor imediat după ieșirea din UE fără acord.

Ediția de duminică a Times numește acest raport „Operațiunea Haos”: Marea Britanie se va confrunta cu penurii de combustibil, alimente şi medicamente dacă părăseşte Uniunea Europeană fără un acord de tranziţie, riscând blocarea porturilor şi o frontieră dură în Irlanda, după cum rezultă din documentele oficiale pe care le prezintă Sunday Times.

Prognoza întocmită de biroul guvernului pune în lumină cele mai probabile replici seismice ale unui Brexit fără acord, și nu scenariul cel mai rău posibil.

Documentele arată că 85% dintre camioanele care folosesc principalele puncte de trecere ale Canalului Mânecii „ar putea să nu fie pregătite” pentru vămile franceze, ceea ce e probabil să ducă la aglomerarea porturilor timp de până la trei luni, până când traficul se va ameliora, scrie portalul romania.europalibera.org/a/londra-abrog -actul-de-aderare-al-marii-britanii-la-ue/html

Publicitate

19/08/2019 - Posted by | DIVERSE | , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: