CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

PROASPAT REINFIINTATUL PARTID COMUNIST ROMAN GANGURESTE SUAV DESPRE”REDAREA DEMNITATII POPORULUI ROMAN”


Partidul Comunist Român, pentru „redarea demnității poporului român”

Partidul Alianța Socialistă din România și-a schimbat astăzi denumirea în Partidul Comunist Român, în cadrul unui Congres, organizat astăzi la București, la care au participat câteva sute de membri de partid, scrie Newsin.

„Din 1990 și până astăzi, Partidul Comunist Român nu a fost scos în afara legii, dar a devenit caduc, pentru că nu a mai existat nimeni care să îl readucă la realitățile legislației actuale”, a declarat liderul Partidului Alianța Socialistă, Constantin Rotaru.

 Acesta le-a propus socialiștilor români să accepte schimbarea denumirii formațiunii în Partidul Comunist Român.

Ideea a fost primită cu entuziasm și aplauze de către cei prezenți în sală, care au votat aproape unanim pentru schimbarea denumirii, cu excepția a doi membri care s-au abținut de la vot.

Liderul comuniștilor români a ținut să precizeze că nu este vorba doar de schimbarea denumirii, ci și de o schimbare de atitudine. Potrivit lui Rotaru, principiile de care se va conduce partidul sunt următoarele: statul trebuie să dețină o serie de mijloace de producție, să-și întărească autoritatea administrativă, omul este scop și nu numai mijloc al dezvoltării sociale, toate resursele solului și subsolului trebuie să fie în proprietatea statului, toate faptele legate de proprietate nu se prescriu, acțiunile definite drept crime economice nu se prescriu și alte principii.„Fie ca PCR sa redea demnitatea României și a poporului român!”, a conchis liderul noului PCR.

05/07/2010 - Posted by | PRESA ROMÂNEASCĂ | , , , , , ,

10 comentarii »

  1. Toate resursele solului si ale subsolului apartin poporului _ toate importantele mijloace de productie apatin poporului. _ toate ramurile strategice al economiei romanesti apartin poporului.

    Desigur , proprietatea publica trebuie sa convetuiasca in
    conditiuni de intrajutorare si intelegere reciproca cu cealalta forma de proprietate _ proprietatea privata !

    Apreciază

    Comentariu de lie doroftei | 25/07/2010 | Răspunde

    • Pai ce spui d-ta se regasesste in doctrina social-democrata.Cu ce va diferentiati voi comunistii de social-democratii de stanga?

      Apreciază

      Comentariu de cersipamantromanesc | 25/07/2010 | Răspunde

  2. In doctrina social-democrata,ca si in alte doctrine ce se vor „democrate” si „sociale”,ceea ce se afiseaza nu concorda cu adevarata conduita care le dicteaza modul de a proceda

    Apreciază

    Comentariu de lie doroftei | 25/07/2010 | Răspunde

    • Parol?Ce anume din experienta trecuta cu comunistii te face sa afirmi ca ,citez:”ceea ce se afiseaza concorda cu adevarata conduita care le dicteaza modul de a proceda”?
      Cumva putem fi linistiti ,pentru ca de data asta comunistii isi dau cuvantul de onoare ca sunt seriosi si nu isi mai bat joc de popor?

      Apreciază

      Comentariu de cersipamantromanesc | 25/07/2010 | Răspunde

  3. Nu,comunistii nu si-au dat nici un cuvant de onoare spunand ca nu-si mai bat joc de popor ! Bataia de joc ce se aplica poporului e facuta de actualii politicieni !!

    Apreciază

    Comentariu de lie doroftei | 25/07/2010 | Răspunde

    • Eu nu spuneam ca si-ar fi dat in trecut vreun cuvant de onoare comunistii.
      Eu spun ca singura garantie ca nu vor mai face ce au facut in trecut ,este ca acum sa-si dea cuvantul de onoare ca nu vor mai face genocid,deportari,foamete,i frig planificat,cenzura presei,interzicerea calatoriilor,interdictia de a te stabili la oras,colectivizare fortata,partid unic .
      Daca iese seful la televizor si jura cu mana pe Capitalul lui Marx ca a rupt-o cu trecutul glorios ,atunci va puteti baza cel putin pe votul meu.

      Apreciază

      Comentariu de cersipamantromanesc | 25/07/2010 | Răspunde

  4. Intradevar,s-au facut greseli inainte de ’89 _ nici nu afirm cu mana pe cruce ca s-a numit comunism ceea ce a fost , dar realizarile au fost cu mult mai mari decat greselile . A fost foamete? _ nu am vazut pe nimeni murind de foame.Colectivizare fortata? _acum ,daca nu mai sunt CAP-uri,nu mai e nici recolta.Partid unic? _ da e o greseala.Cenzura presei? _ acum,ceea ce vedeti in mass-media e cumva mai educativ , mai placut?Frig planificat? _ cred ca glumiti!(daca nici acum nu va fi frig „planificat”…?!).
    Stimate domnule , cel putin pa acele timpuri s-a strans cureaua pentru un tel nobil _ eram singura tara fara datorii externe !!!!!!!!!!!!! Acest lucru n-a placut nici rusilor , nici americanilor .

    Apreciază

    Comentariu de lie doroftei | 25/07/2010 | Răspunde

    • Chiar nu ai auzit de foamete in Romania in anii’50 si in anii ’80?
      Nu ai auzit de foametea groaznica din Basarabia din 1948,1949,care s-a soldat cu 200000 de morti si cu extinderea unui fenomen nemaintalnit la romani-CANIBALISMUL?
      Nu ai auzit de Canal,de „fenomenul PITESTI”iarasi un caz unic in lume de spalare a creierelor in inchisori ,prin terorizarea victimelor zi si noapte pana ajungeau sa isi tortureze la randul lor colegii nou veniti?
      Zici ca „au fost greseli?Pai asa zicea fiecare secretar general dupa ce il inlocuia pe ala de dinainte.
      Condamna mortul,zicea spasit „au fost si greseli tovarasi”si pornea cu sarg sa faca el noi greseli.
      Zici ca au fost si realizari?Pai au fost si in URSS construite canale,fabrici,hidrocentrale ridicate cu munca de sclavi,cu armata,cu elevi si studenti neplatiti,cu detinuti politici .

      CAP-urile au fost o catastrofa,orice s-ar spune.Atunci a inceput dezastrul intr-o agricultura care fusese granarul Europei.
      Atunci a inceput exodul la oras si fenomenul de imbatranire a populatiei satelor si al depopularii lor.

      Acum e al doilea val,al depopularii zonelor inapoiate si al migrarii in occident sau in marile orase unde se mai gaseste de lucru.
      Radacinile raului in comunism au fost.Inainte de razboi Romania era pe locul 10 in Europa la pib,iar leul era la paritate cu francul elvetian ,fiind oriunde acceptat la plata.
      Comunismul a insemnat cea mai mare catastrofa a omenirii ,pentru ca pe langa teroare, promova incompetenta pe baza de dosare politice.
      In majoritatea cazurilor cei”cu origine sanatoasa”catarati la putere erau niste semianalfabeti ,care incurcau lucrurile.
      Una peste alta,omenirea in stadiul actual de dezvoltare a societatii nu cunoaste o alta cale de progres decat libera initiativa ,sau daca vreti-capitalismul asta imputit.

      Au inteles-o comunistii chinezi si vietnamezi ,lasa fortele de productie libere si uite unde au ajuns pe plan economic
      A treia cale nu exista inca.Prin urmare,socialismul de tip comunist si fascismul{care tot in socialism isi are radacinile} nu mai reprezinta o optiune.Comunistii u avut ocazia sa arate ce pot timp de 90 de ani in URSS si 40 de ani la noi si inca mai rezista prin teroare in doua tari amarate{Coreea,Cuba}.
      Comunistii au pierdut sansa istorica de a construi o noua societate,mai buna.

      Rusii au cazut in imperialism s,iar Romania intr-o birocratie de partid osificata si incompetenta.
      Un regim ca cel comunist instalat de tancurile straine si cu o biografie de tradare a intereselor poporului roman, nu avea si nu are cum sa acceada la putere democratic,prin votul natiunii.
      Daca un partid social-democrat doreste sa ia titulatura de „COMUNIST”,este destinat „ab initio”sa ramana in afara jocului politic.Programul pe care il afisati e social democrat la stanga actualilor social democrati,nu e comunist.Pretinzand ca reinviati PCR,v-ati izolat singuri de electoratul roman pentru o lunga perioada de acum incolo.Veti vedea,daca nu ma credeti…

      Apreciază

      Comentariu de cersipamantromanesc | 25/07/2010 | Răspunde

  5. De acord cu unele chestii enumerate,cu atat mai mult cu cat si noi condamnam perioada de dinainte de ’64.
    Desigur , de canal a auzit toata lumea si nu ar fi tocmai rau ca cei ce au spoliat tara , care au jecmanit-o si isi bat in continuare joc de populatie,sa urmeze exemplul celor care au fost trimisi la canal _ cam asa ar trebui sa se intample !
    Sunt de acord cu acea incompetenta pe baza de dosare politice _ acum e o crasa incompetenta prin numirea in posturi pe criterii politice (aproape ca e acelasi lucru),datorita clientelismului politic.
    Nu cred ca trebuie facuta similitudinea intre nazism si comunism _ aici e eroare !
    Imi pare rau ca va dezamegesc,nefiind de acord cu dumneavoastra,insa in nici un caz capitalismul nu inseamna calea de progres a omenirii _ libera initiativa putand fi valabila si in comunism . Insasi Marx in „Capitalul” afirma ca doctrina lor e una perfectibila _ o data cu trecerea anilor , aceasta se poate perfectiona ajustand-o la noile cerinte socio-istorice create . Doctrina comunista nu e una dogmatica !
    Au fost,de buna seama si realizari(si inca multe).E adevarat _ in URSS au fost construite canale si hidrocentrale , fiind nevoie de acestea .Si cu cine trebuiau construite ? Cu gulerati in camasi albe ?
    CAP-urile au fost o catastrofa? Nu cred _ agricultura pe sole mari e cea indicata in obtinerea de productii record.motiv pentru care se vorbeste tot mai des de reanfiintarea respectivelor CAP-uri(sau cum se vor fi
    numind). Daca acum agricultura in Romania,practic nu mai exista,este si datorita proastei intelegeri a fenomenului LIBERTATE . De fapt Occidentul a dorit _ si doreste in continuare _ ca Romania sa nu mai produca nimic , ea sa fie debuseu pentru produsele lor de mana a doua si a treia ! UE nu ne-a adus decat nenorocire , ingradire in tot ceea ce se cheama progres cu mijloace autohtone !!!
    Nu degeaba Obama se intreba _retoric_ „oare capitalismul e cea mai buna cale spre progres ?!”

    Apreciază

    Comentariu de lie doroftei | 26/07/2010 | Răspunde

    • Genocidul comunist nu are nici o legatura cu ideea de dreptate sociala si cu”pedepsirea spoliatorilor si a profitorilor.Profitori au fost si in comunism si in toate societatile cunoscute de istorie.Problema este cum e organizata societatea ca sa progreseze.Acum stm ca perioada cea mai fertila din istoria noastra a fost asa numitul secol de aur al romanilor.care a inceput odata cu reformele lui Cuza si a sfarsit in timpul ocupatiei sovietice.Atubci s-au pus bazele statului national,s-a obtinut independenta Romaniei,s-a cladit Romania Mare,s-a dezvoltat economia si Romania a ajuns o putere regionala respectata.
      Ce a urmat a echivalat cu o catastrofa nationala din care poporul asta nu si-a revenit pana in ziua de azi.Nu in ultimul rand trebuie sa avem in vedere prabusirea valorilor morale si a valorilor traditionale de care depind coeziuunea natiunii si fundamentele societatii.A fost distrusa insasi speranta in viitor si a disparut atasamentul natiunii fata de PATRIE si fata de Credinta stramoseasca,acestea devenind notiuni formale,reflexe ale unor timpuri disparute.Practic au fost subminate toate institutiile de baza ale statului si decredibilizate.Procesul este in continuare in plina desfasurare.
      Hidrocentralele nu se construiesc cu detinuti si cu oameni neplatiti,care fac munca „voluntar-obligatorie”.
      Constructia se face intr-adevar cu muncitori si tarani cu conditia ca acestia sa fie bine condusi iar energiile societatii sa fie corect canalizate.Muncitorii si taranii care nu sunt condusi de o clasa de tehnocrati competenti isi irosesc energia inutil.CAP-urile chiar daca au luat fiinta pe baza unui principiu corect,acela al asocierii de tip cooperatist au esuat din cauza faptului ca nu a avut la baza asocierea libera ,au fost supuse unei planificari birocratice care nu putea prevede diferentiat in functie de realitatile locale si nu era gandita in raport cu cerintele pietei.Rezultatul a fost peste tot,nu doar in Romania sub mediocru atunci cand nu a fost catastrofal .
      Lucrurile merg prost aici,nu si in alte tari foste socialiste pentru faptul ca la noi,mai mult ca in alte parti au ramas la putere tot fostii comunisti incompetenti care conduceau esaloanele 2 si 3 ale PCR,sau proveneau din Securitate si birocratia de stat.Astia s-au imbogatit nu prin competenta,ci datorita capitalului relational pe care l-au avut.Si-au impartit pur si simplu intre ei tara romaneasca gratuit sau la preturi simbolice.Asta nu are nimic a face nici cu economia de piata si nici cu legile sanatoase ale economiei.
      Credinta conform careia cineva ar dori ca noi sa fim CONSUMATORI,nu PRODUCATORI este lipsita de logica si este de fapt O LOZINCA.Practic,ca sa fii CONSUMATOR trebuie sa ai bani,iar ca sa ai bani trebuie sa PRODUCI si sa vinzi .Nu te impiedica nici o forta oculta sa te dezvolti,daca liderii tarii doresc asta cu adevarat.Exemplul Germaniei ruinate dupa razboi,exemplul Cehiei,exemplul Tarilor Baltice,chiar exemplul Ungariei contrazice aceasta teorie.Criza economica loveste si ea diferit tarile in functie de felul in care guvernele stiu sa ii faca fata.Uite ca Polonia resimte mult mai putin criza decat noi sau decat grecii,iar Balticii isi reiau cresterea economica.Romania a mai trecut prin doua crize in anii’90 ,iar acum trece prin aceasta, care e mai profunda decat celelalte pentru ca e corelata cu criza mondiala .
      E fals ca UE aduce nenorocire.UE poate asigura 30 de miliarde de euro Romaniei pentru dezvoltarea economica numai ca avem nevoie de politici coerente de absorbtiee a acestor fonduri.Am imprumutat 20 de miliarde in loc sa luam aceste fonduri europene.UE mai are un rol,acela de furnizor de securitate pentru Romania.Te-ai gandit cumva cum ar face fata Romania poftelor traditionale imperialiste rusesti daca nu ar fi membra UE?Chiar e de neinteles credinta unora ca fara UE ar fi mai bine.UE a ajutat multe tari sa depaseasca inapoierea.Priviti statisticile si vedeti unde erau Grecia,Spania,Portugalia acum 20 de ani si unde sunt azi.

      Apreciază

      Comentariu de cersipamantromanesc | 26/07/2010 | Răspunde


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.