CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

DECIZIE IN CAZUL SPIONILOR ZIKOLOV SI FLORICEL-CATE 12 ani de puscarie


Spionii Floricel si Zikolov, cate 12 ani,

Vineri, 18 iunie 2010 |

Floricel si ZikolovFloricel Achim si complicele sau, Zikolov Marinov, au primit fiecare 12 ani de inchisoare, in procesul in care au fost acuzati de spionaj.

Floricel Achim a fost condamnat la 12 ani si 6 luni de inchisoare, din care se va deduce perioada din arest si ii vor fi interzise si unele drepturi. Totodata, instanta a decis degradarea militara a subofiterului, dar si confiscarea a 315 lei si 1.270 de euro, anunta NewsIn.

In ceea ce il priveste pe bulgarul Zikolov, acesta va petrece tot 12 ani si 6 luni in inchisoare, daca decizia este mentinuta, instanta confiscand, totodata, mai multe sume de bani, aflate sub sechestru, respectiv 600 de dolari, 7.400 de euro, 2.000 de leva, dar si sumele din conturile de la o banca.

Superiorii lui Achim, respectiv Mihai Fercheluc si Dragos Petrisor, trimisi in judecata pentru neglijenta, au fost condamnati la plata unor amenzi penale in valoare de 5.000 de lei.

Decizia instantei nu este definitiva si poate fi contestata la Inalta Curte de casatie si Justitie (ICCJ).

Floricel Achim a sustras informatii clasificate din retelele informatice ale unitatii militare in care lucra, intre 2002 si 2008, pe care le transmitea lui Zikolov Marinov. Informatiile erau copiate pe un memory-stick si vandute apoi cu sume de aproximativ o mie de euro.

„Acesta le transmitea inculpatului bulgar care, la randul sau, le inmana reprezentantilor statului Ucraina. Metoda de sustragere a documentelor folosite de Floricel Achim era una relativ simpla, facilitata si de neregulile existente in sistemul de protectie a informatiilor clasificate de la unitatea unde acesta isi desfasura activitatea”, se arata in comunicatul Parchetului General.

 

Sursa:http://www.agentia.org/stiri/

Publicitate

19/06/2010 - Posted by | PRESA ROMÂNEASCĂ | , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: