CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

CUI APARȚINE melodia „Made in Romania”, care a reușit să cucerească întreaga planetă ?


Chiar daca esti moldovean, ardelean sau oltean suntem Made in Romanie [iali iali iali],Da dumla dumla da la dumla dumla da, Daga dumla dumla da Made in Romania, La dumla dumla da da dumla dumla da Daga dumla dumla da Made in Romania, Nu conteaza cine esti sau ce limba vorbesti Asta este tara ta, Romaniaaa.. Nu conteaza cine esti sau ce limba vorbesti Asta este tara ta, Romaniaaa..

Melodia „Made in Romania”, care a reușit să cucerească întreaga planetă, este  o manea cântată acum zece ani de Ionuț Cercel, care ar fi și nu prea ar fi a lui.

Wowbiz.ro scrie că, potrivit informațiilor prezentate de Radu Andrei Tudor pe canalul său de TikTok, denumit „The News Man”, varianta originală a piesei „Made in Romania”, este de fapt o piesă pop, compusă de Marius Moga, pentru trupa Simplu, în care cântau Smiley, CRBL sau Piticu.

Potrivit cunoscutului cîntăreț și compozitor de muzică ușoară român Smiley, maneaua „Made in Romania” este inspirată din cântecul „Mr. Originality”,o piesă mai veche a trupei Simplu!

Loredana cânta și ea în 2014 hitul ”Made in Romanie”

Au trecut 10 ani și…

Pe 23 aprilie 2024,Echipa Inter Milano a câștigat titlul de campioană a Italiei, iar imaginile cu fotbaliștii italieni care sărbătoreau cucerirea celui de-al 20-lea titlu de campioni, dansând pe deja celebra manea cântată de Ionuț Cercel, au făcut înconjurul lumii.

Mijlocașul turc Hakan Calhanoglu a fost cel care a adus melodia în vestiar, afirmând că  „Melodia mea preferată acum este «Made in Romania». O știți? Iali-iali-iali”, a spus Hakan Calhanoglu, în timp ce o fredona.

„Made in Romania” a devenit astfel asociată cu victoria echipei Inter în cursa pentru titlu, cât și pentru multe alte filmulețe pe social media.

Chiar dacă multă lume a vrut să stea de vorbă cu artistul care cântă melodia, Ionuț Cercel a afirmat că se simte mândru de ce se întâmplă cu piesa lui, dar că nu dorește să ofere interviuri, ci doar a postat pe paginile lui de pe rețelele de socializare un mesaj de mulțumire pentru toți cei care îi ascultă și au distribuit maneaua interpretată de el.



15/06/2024 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , , , , ,

Un comentariu »

  1. super!

    Apreciază

    Comentariu de Ioan M. | 15/06/2024 | Răspunde


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.