CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Premieră în Marea Britanie: Pentru prima dată în istorie, majoritatea scoţienilor declară că nu au o religie


Harta Judetelor Romaniei - greenwayperfect

Fără niciun Dumnezeu!

Publicația online infochretienne.com., citează AFP care scrie că, în conformitate cu cifrele publicate de serviciul de recensământ, majoritatea populației Scoției nu declară nicio afiliere religioasă, fapt fără precedent pentru o națiune a Regatului Unit.

Conform rezultatelor unui studiu realizat în 2022,dar date publicitatii pentru prima oara ieri, 51,1% din scoțieni se consideră „non-religioași” față de 36,7% în 2018 și 27,5% în 2001.

Numărul de persoane care se identifică cu Biserica protestantă a Scoției, a scăzut în acest teritoriu cu peste cinci milioane de locuitori și acum constituie 20,4% din populație.

Ponderea creștinilor catolici a scăzut și ea de la 15,9% la 13,3%, spre deosebire de cea a populației musulmane, care a crescut de la 1,45% la 2,2% în 10 ani. 

Aceeași tendință este evidentă și în restul Regatului Unit. 

În Anglia și Țara Galilor, numărul persoanelor „fără religie” a ajuns pe locul doi în ultimul recensământ din 2021, crescând la 37,2%, comparativ cu 25,2% în 2011.

Pentru prima dată, mai puțin de jumătate ( 46,2% ) din populația Angliei și Țării Galilor s-au considerat „creștine” în 2021.

În Irlanda de Nord, proporția persoanelor care nu pretind nicio afiliere religioasă, a crescut de la 10,1%, la 17,4% în același deceniu.

Ultimul recensământ a arătat și faptul că credincioșii catolici nord-irlandezi erau acum mai numeroși decât protestanții, o inversare istorică pentru această provincie creată în urmă cu un secol în Irlanda, ca o enclavă protestantă proengleză într-o insulă Catolică antibritanică, marcată de conflicte interreligioase.

22/05/2024 - Posted by | CREDINTA | , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.