CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Încercările propagandei ruse de a distruge unitatea țărilor occidentale prin incitarea iluziei revizuirii frontierelor în favoarea Ungariei și Serbiei


Analist rus: Dacă Trump câștigă alegerile, UE se va prăbuși și atunci Croația va trebui împărțită între Serbia și Ungaria, iar Ungaria ar putea formula pretenții teritoriale, privitoare la revendicarea Transilvaniei și a Transcarpatiei.

Mikhail Khazin (foto), un apropiat al lui Vladimir Putin, analist la agenția de presă de stat ruse Sputnik, a prezentat perspectiva sa asupra viitorului Uniunii Europene.Publicația maghiară Dailynewshungary.com. relatează că el a prefigurat producerea unei serii neașteptate de evenimente, care ar putea precipita o schimbare radicală a granițelor statelor europene. Uniunea Europeană este în pragul disoluției, iar destrămarea ei va fi accelerată semnificativ, dacă Donald Trump va câștiga alegerile americane, a declarat analistul agenției de presă de stat ruse Sputnik, într- un interviu dat agenției de știri Belszat din Belarus, scrie jutarnji.hr .

El are în vedere o întoarcere la un scenariu post-1945, în care țări precum Ungaria ar putea formula pretenții teritoriale, cum ar fi revendicarea Transilvaniei și a Transcarpatiei. În interviu, Khazin a mai declarat următoarele:

„Să nu uităm că Viktor Orbán spune adesea că Ungaria a avut întotdeauna acces la mare. Ca să se întâmple din nou, Croația ar trebui lichidată și împărțită între Serbia și Ungaria, în momentul în care Uniunea Europeană va fi dizolvată”, a declarat analistul rus.

Potrivit lui Khazin sârbii vor invada și Bosnia-Herțegovina, iar Ungaria va putea să recucerească Transilvania și Subcarpatia, deși nu este clar cum vor putea face acest lucru. El afirmă doar că se va întâmpla, tot așa cum spune că Germania va anexa Silezia și Gdansk de la Polonia, deși detaliile specifice despre aceste scenarii rămân evazive.

Acesta nu este primul caz în care sunt discutate revendicările teritoriale ale Ungariei. Anterior, s-a vorbit mult și despre o hartă prezentată de președintele Securității ruse, Dmitri Medvedev, în care era descrisă Transcarpatia ca parte a Ungariei, fapt care a provocat o surpriză și o îngrijorare considerabilă.

În fapt, nu este prima dată când rușii încearcă să creeze o falie între aliații occidentali incitând iluzia câștigurilor teritoriale.

Acest lucru s-a întâmplat și atunci când Vladimir Putin a vorbit despre modul în care Polonia, Ungaria și România ar putea avansa pretenții teritoriale asupra Ucrainei, iar mai târziu, în interviul său cu Tucker Carlson, a făcut și o aluzie pe această temă în direcția lui Viktor Orbán.

10/05/2024 - Posted by | ANTIROMÂNISM | , , , , ,

2 comentarii »

  1. Hahaha… vise ude rusești de povestit la copii mici…

    Apreciază

    Comentariu de wwrruumm | 10/05/2024 | Răspunde

  2. O putem califica drept perfidie specifică Rusiei. Nemernicii ăștia vorbesc acum de parcă nu ei ar fi fost tâlharii care au jefuit teritorii de la România, Ungaria și Polonia pentru a le dărui Ucrainei și Belarusului… În schimb nu pomenesc nimic de teritoriile răpite de Rusia de la Finlanda ,Țările Baltice sau Germaniei aflate și acum in posesia ei……

    Apreciază

    Comentariu de cersipamantromanesc | 10/05/2024 | Răspunde


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.