CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

 UIMITOARELE declarații antiruse ale președintelui francez Emmanuel Macron


November 25, 2022 Russia-Ukraine news

Președintele francez Emmanuel Macron (foto) a declarat recent că liniile roșii trasate de Uniunea Europeană pentru a ține țările UE în afara războiului sunt un semn de slăbiciune scrie https://rmx.new.

Comentatorii și analiștii sunt încă destul de sceptici cu privire la intrarea lui Macron în război într-o manieră decisivă cu trupele franceze, dar există cel puțin 5 motive pentru a crede că președintele francez ar putea fi dispus să ia pariul vieții.

Acum că Rusia face progrese pe câmpul de luptă, există pretenții că Ucraina este pe punctul de a se prăbuși și va pierde un teritoriu semnificativ. O victorie rusă se poate întâmpla într-adevăr în următoarele luni, deoarece serviciile de informații occidentale, politicienii și instituțiile de presă pregătesc publicul occidental pentru această posibilitate de ceva timp. Într-un astfel de scenariu, dacă Rusia ar ocupa zone largi de teritoriu, atenția s-ar îndrepta către Macron și avertismentele sale repetate că Franța ar intra în război în favoarea Ucrainei într-un astfel de scenariu. La rândul său, acest lucru ar crește presiunea asupra lui de a reacționa.

Nu subscriu la această teorie, scrie analistul JOHN CODY, care își afirmă convingerea că Occidentul a dictat ritmul acestui război încă de la început. Dacă ar vrea, Occidentul ar putea asigura în scurt timp o înfrângere strategică a Rusiei, motiv pentru care poate fi acceptată ideea că acesta este un „război fals”, menit să pună Rusia și Ucraina într-un impas sângeros.

Cu cât sunt mai mulți slavi morți, cu atât mai bine? Poate că asta este parte din acest raționament, dar, în același timp, sunt și mulți bani de făcut și de spălat prin Ucraina.

Rusia se află într-o situație foarte dificilă, una în care nu se poate retrage, dar trebuie, de asemenea, să cheltuiască cantități enorme de material și forță de muncă pentru a obține orice câștig pe front. Occidentul poate dicta mai mult sau mai puțin aceste câștiguri cu fluxul de arme.

Nu trebuie uitat că Occidentul a trimis cantități foarte limitate de armament. Germania, de exemplu, nu a trimis niciodată rachete Taurus. SUA nu au trimis niciodată drone Predator, luptători stealth și versiuni avansate ale principalelor sale tancuri de luptă. În plus, chiar dacă tancurile de luptă principale occidentale și-au făcut drum spre Ucraina, acestea au ajuns doar în număr limitat.

De asemenea, Occidentul merge încet cu livrările de avioane de luptă F-16 promise Ucrainei. Ele ar putea fi deja operaționale dacă Occidentul le-ar dori pe cerul de deasupra Ucrainei și există o mulțime de motive pentru care acestea nu sunt, în ciuda tuturor pretinselor scuze de „antrenament” și a afirmațiilor că aerodromurile Ucrainei nu au infrastructura adecvată.

În același timp, Rusia și-a jucat deja mâna. Nu există nicio armă secretă pe care Rusia o reține, iar întreaga sa producție militară și internă este dedicată războiului din Ucraina. Singura piedică reală sunt armele nucleare, pe care a exclus să le folosească.

Rusia este încă o amenințare formidabilă și a făcut salturi mari în ceea ce privește progresul său militar în ultimii doi ani, dar cum ar răspunde Rusia la o escaladare a Franței? Din punct de vedere militar, există puține opțiuni. Rusia ar trebui să recurgă la războiul economic, deoarece capacitatea sa de a-și pedepsi inamicii prin forță este extrem de discutabilă în acest moment al istoriei.

Franța ar putea pretinde că intervenția sa este defensivă

Cu siguranță, Rusia ar putea ucide soldați francezi în Ucraina, dar amenințarea Franței este o posibilitate foarte îndepărtată. Dacă Franța ar intra în război, Macron ar trebui să se asigure că trimite o forță militară capabilă să lupte cu adevărat. În ciuda negativiștilor, desfășurarea celor mai avansate mijloace militare de către Franța ar fi o amenințare formidabilă pentru Rusia.

După toate probabilitățile, Macron ar încerca să desfășoare aceste forțe în cel mai defensiv mod posibil și ar încerca cât de mult ar putea să se asigure că evită conflictul deschis. De asemenea, forțele ruse se pot reține să atace direct forțele armate ale unui stat membru NATO. Dacă Macron ar reuși să oprească o retragere ucraineană și să stopeze un avans rusesc, steaua sa ar fi extraordinar de strălucitoare în UE și nu ar fi nicio îndoială că ar contribui la readucerea Franței pe harta internațională ca jucător important.

Oricum ar fi, riscurile ar fi enorme.

Cu toate acestea, criticii susțin de mult că tancurile și artileria occidentale ar duce la un răspuns îngrozitor al Rusiei, ceea ce nu s-a întâmplat încă. Rusia a permis depășirea multor „linii roșii”, ceea ce l-ar putea încuraja pe Macron să treacă încă una și să intre direct în conflict.

Cu siguranță că Macron pregătește terenul pentru a trimite efectiv un număr limitat de trupe, așteaptă reacția Rusiei și apoi va acționa în consecință.

10/05/2024 - Posted by | ANALIZE | , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.