CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

POVESTEA CUIULUI DACIC CARE VALOREAZA 1 MILION DE EURO


 

Se caută un cui. Valoare  estimata – 1 milion EURO…

În 1995, în Republica Moldova a fost adus un cui miraculos, un cui dacic care avea peste 2000 de ani vechime, un cui care nu ruginea…

A fost găsit de către fizicianul şi scriitorul Andrei Vartic, în sanctuarul dacic de la Racos (România).

“Cuiul dacic” a fost studiat de către specialişti din domeniul metalurgiei din oraşele Bălţi, Leningrad şi Moscova.

S-a realizat şi o spectogramă. Conform analizelor cuiul era constituit din alfa-fier pur  în proporţie de 99,9 %.

Savanţii au conchis că un fier de o asemenea calitate putea fi produs (acum 2000 de ani !) numai în condiţii speciale de laborator sau în cosmos!

 Valoarea minimă a cuiului a fost estimată la 1.000.000 EURO.

Andrei Vartic a decedat în 2009… Ştie cineva unde se află cuiul găsit de el?

 

Autor: Dr. Veaceslav Stavila, Chisinau

Cum a inceput povestea acestui cui Dacic ?

Andrei a luat cuiul si l-a supus analizelor la Institutul de Metalurgie de la Balti (R.Moldova) unde, minune, razele  X aratau ca  acel cui dateaza de peste 2000 de ani !

Acel cui Dacic care nu vrea sa rugineasca, avea in componenta lui nici mai mult nici mai putin decit alfa-fier pur de 99,97%; nici urma de impuritati, adica de compusi ai carbonului ce ramin de la prelucrare.

O “minune antica”, despre care va atrag atentia ca se poate obtine numai in conditii speciale de laborator sau in Cosmos!

Pina la ora actuala sint cunoscute in lume numai doua exemple de astfel de fier antic: stilpul de fier de la Delhi si un disc din Mongolia, datat din secolul IX, cercetat atat  in laboratoarele de la NASA cit si la Universitatea Harvard.

Specialistii spun ca procesul modelarii unui obiect din fier pur este mult mai complicat chiar decit obtinerea lui, data fiind posibilitatea introducerii in el a unor impuritati.

 Discul din Mongolia putea fi modelat doar in cosmos, sustin specialistii de la NASA, iar cercetatorii de la Chisinau aveau aceasi parere despre Cuiul Dacic.

 Andrei Vartic, pragmatic, mai neincrezator, a fugit cu Cuiul la Leningrad, la Institutul Metalurgic caci, fier a pur, o fi el dar poate ca suprafata lui sa fi fost vopsita cu vre-o vopsea speciala “dacica”, ca sa nu rugineasca.

La Leningrad cercetatorii au mai descoperit o minune, despre care va voi vorbi mai tirziu. Vrind sa verifice odata in plus, Andrei ia “Cuiul lui Pepelea” si fuge la Moscova.

 Si de asta data rezultatul a fost acelasi: Cuiul Dacic care nu vroia sa rugineasca de peste 2000 de ani,era  format din alfa-fier pur in proportie de 99,97% si era acoperit, nu cu vopsea ci cu 3 straturi moleculare, perpendiculare, care-l protejau impecabil, pastrindu-i puritatea, aceste trei straturi fiind, tineti-va respiratia va rog:

1. suprafata – Magnetita “Fe3O4″

2. oxid de fier “FeO”

3. alumo-silicati.

 Prin cercetarile efectuate de profesorul Kiosse si doctor Galina Volodin, utilizind metode de iradiere ci X-Ray aplicate la pelicule subtiri de semiconductori (asa numitele unghiuri mici) s-au putut observa peliculele protectoare despre care am vorbit mai sus.

 Profesorul  Daria Grabco a studiat la microscop microstructura deosebita a fierului dacic si a mai observat ca acest fier are doua straturi de “domene”, unul central si unul de suprafata.

Domenele, si aici este “ciudatenia”, sunt orientate perpendicular unul pe altul, asta insemnind ca  mai intii s-a solidificat (in cimpul magnetic al Pamintului) stratul interior, apoi, peste el s-a aplicat in stare lichida un alt strat, care s-a solidificat si el, dar … in alta pozitie fata de cimpul magnetic al Pamintului!!!

 Ei bine ,doamnelor,domnisoarelor si domnilor , asta se intimpla acum peste 2000 de ani, intr-o tara salbatica, populata de tarani daci,” primitivi si salbatici”.

Cuceriti mai tirziu de romani (numai 14% din teritoriul Daciei) care au sosit cu o “mica” armata de 150.000 de legionari si carora le-au trebuit mai mult de 6 ani, sa cucereasca cei cativa kilometri din Spatiul Dacic.

Oare s-a intrebat cineva cum a putut rezista in fata Romei, o simpla civilizatie taraneasca? De ce se temeau romanii de daci?

 

 De ce, de la moartea lui Caesar (care dorise sa porneasca razboiul impotriva dacilor) si pina la cucerirea a numai 14% din Dacia, de catre Traian, au mai trebuit sa treaca 150 de ani?

De ce in toti acesti 150 de ani romanii si dacii nu s-au avintat in conflicte directe? De ce nici o armata romana nu pleca la razboi fara sa aibe cel putin un doctor Dac cu ea?

Ce or fi avut de impartit ei dacii si romanii ca acestia din urma, dupa cucerirea unei bucati asa de neinsemnate din teritoriul Daciei, sa declare cea mai lunga sarbatoare cunoscuta pina in zilele noastre, o sarbatoare de nici mai mult nici mai putin de 123 de zile, in care poporul roman putea sa manince si sa bea gratuit pe socoteala statului … 123 de zile?

Ce or fi sarbatorit de fapt romanii? Astfel se demonstreaza ca ei Dacii au lasat documente mult mai rezistente in fata macinarii timpului decit cele ale anticilor Greci sau Romani, dar in alt limbaj decit in cel scris-vorbit.

Limbile sunt si ele supuse distrugerii, alfabetele la fel.

 Dacii ne-au lasat mostre de “civilizatie” extraordinara dintre care amintim de:

– Betoane perfecte nedistruse de timp, apa si intemperii de peste 2000 de ani

– Metalurgie mai avansata decit ceea din zilele noastre – cuie care nu ruginesc de 2000 de ani, calupuri de fier de 40 kg, cind romanii nu puteau sa topeasca in cuptoarele lor bucati mai mari de 25kg.

– Modelele Matematice de la Gradistea Muscelului si desigur cele Topografice, prin asezarea “asa ziselor cetati” din Muntii Sureanului, Cindrelului, Persanilor (Racos) intr-o ordine perfect geometrica de invidiat chiar si azi.

 Se pare ca nimanui, sau unui numar forte redus de  oamenii de stiinta romani ,nu le pasa  de acesti daci, iar Andrei Vartic in loc sa gaseasca nu intelegere ci dorinta arzatoare din partea compatriotilor romani, sa nu fi fost  nevoit sa se duca in Rusia cu acel “Cui al lui Pepelea”, spre a-i cerceta misterele.

De ce nu s-a oferit Institutul de Metalurgie din Romania sa faca studii, daca nu din sentiment patriotic, macar interes stiintific? Pe Andrei Vartic l-a chemat si presedintele de atunci, Ion Iliescu, pentru o intrevedere de 15 minute, care a durat o ora si jumatate, urmata de promisiuni – dar guvernul s-a schimbat !

 Istoria poporului nostru Carpato-Dunarean nu a fost scrisa inca, iar Sarmisegetuza este inca un mister acoperit de paminturi care poate ca o protejaza.

Unii spun ca numele ei vine de la Sarmis e (si) Getuza, altii mai initiati in tainele Vedice il citesc Sarmi Seget Usa, adica “Eu ma grabesc sa curg” (in sanscrita).

Din nefericire azi pling si caprele din Muntii Orastiei de mizeria ce domneste in “Zona Sacra” a Sarmi-Segetusei.

Excavații cu buldozere, jefuitori de relicve, nepăsare, chiar reavoință, iau locul a ceea ce ar fi trebuit sa fie declarată rezervație a cetăților dacice din Munții Sureanului.

Ce nume ciudat si acest Sureanul , ce o fi insemnind domnilor arheologi, istorici, lingvisti?

Sursa

21/02/2013 - Posted by | ISTORIE ROMÂNEASCĂ | , , , , , , ,

41 comentarii »

  1. Poate ca cei de la Ministerul Metalurgiei n-au putut sa faca analiza nu ca n-au vrut. Dupa 1989 tot ceea ce a fost cercetare s-a prabusit iremediabil la pamant. si nu numai.

    Apreciază

    Comentariu de Vasile Roaita | 23/02/2013 | Răspunde

    • Nu este adevarat, in Romania se pot face analize complete ale structurii si compozitiei chimice , in laboratoare acreditate si cu niveluri de incertitudine extrem de reduse.

      Apreciază

      Comentariu de Catalin Sfat | 16/05/2013 | Răspunde

      • Partea tehnica a articolului abunda in afirmatii fie gresite, fie care se contrazic intre ele. Sunt numeroase inexactitati tehnice si/sau stiintifice, lucruri care pot fi inghitite pe nerasuflate de profani, mai ales ca sunt prezentate intr-un context nationalist, pe care nu-l condamn in sine. Aspectele stiintifice legate de materialul din care este confectionat „cuiul” sunt cel putin discutabile, chiar daca sunt puse „in carca” unei scoli remarcabile de metalurgie, scoala rusa.

        Apreciază

        Comentariu de Catalin Sfat | 16/05/2013

      • Se puteau face atunci sau acum astfel de analize ?

        Apreciază

        Comentariu de cersipamantromanesc | 16/05/2013

      • Probabil de aceea au „plimbat” cuiul, ca sa-l ameteasca si sa ameteasca si nemul romanesc cu fantasmagorii.

        Apreciază

        Comentariu de Mucanu Aurel | 16/05/2013

      • daca esti asa specialist si stii ca afirmatiile sunt gresite de ce nu ai cerut sa l cercetezi tu si sa spui adevarul?se stie de foarte multi ani de acest cu.

        Apreciază

        Comentariu de emma | 02/11/2014

  2. fiecare firicel firav de sentiment de mandrie nationala care se iveste in suflet este nimicit ,inainte de a vedea bucuria deplina de a te simti roman ;
    este o urzeala care impiedica fiecare raza sa patrunda in taine spre a-i deslusi sensurile ravnite , nu de multi, dar de destui.

    Apreciază

    Comentariu de Lia Breaz | 14/03/2013 | Răspunde

    • Cuiul dacic nu-i cel ce creaza cu adevarat sentimentul maret al apartenentei la neam. Chiar daca ar fi adevarat, „cuiul” dacic ar putea foarte bine sa fi fost adus de niste negustori din alte parti ale lumii. Sunt alte valori la care sa ne raportam, nenumarate valori. Cea mai mare valoare, si prima, este limba neamului, limba materna, primul cuvinte pe care le aude noul nascut. De la limba porneste totul. Prin ea ne identificam. Limba noastra este atat de puternica incat si dusmanii nostri au fost nevoiti s-o invete ca sa ne stapaneasca, sa ne impileze si sa ne robeasca. Sa fim mandri de Ea.

      Apreciază

      Comentariu de Mucanu Aurel | 22/05/2013 | Răspunde

  3. Nu vrem sa avem mandrie nationala. Consideram ca toate popoarele ne sunt „superioare”. Daca fiecare profesor de istorie ar transmite copiiilor o picatura din mandria de a fi urmasii Dacilor poate ca in viitor am mai avea o speranta

    Apreciază

    Comentariu de VIERU Ioan | 16/03/2013 | Răspunde

  4. Este minunat sa stii cine esti.Parte din slabiciunea noastra este faptul ca nu ne cunoastem radacinile.Intr-adevar in scoli se vorbeste foarte putin despre Poporul Dacic iar copii cresc si nu-si cunosc radacinile primordiale.Nici un om care-si cunoaste adevaratul neam nu mai spune ca romanii sant inferiori,iar celelalte popoare ne sant superioare.Spun asta pentru ca nu stiu cine sunt.Regii au putere si datorita faptului ca-si cunosc stramosii,ca stiu cine sant.ASTA LE CONFERA PUTERE!
    Este minunat ca publicati asta….va multumesc!

    Apreciază

    Comentariu de Camelia Cișmigiu | 03/04/2013 | Răspunde

    • Draga Camelia,
      Regii isi cunosc stramosii nu in general ci in mod special, pentru ca ei isi tin la zi arborele genealogic al familiei. Dumneata ai acest arbore al familiei ? Daca da(si numele de CISMIGIU ar indreptati sa-l ai), este OK. Apropo, cati romani(obisnuiti, nu unii precum Neagu Djuvara, Balaceanu-Stolnici sau altii ca ei) din afara propriei familii cunosti ca si-ar tine un arbore genealogic al familiei ? Eu cred ca nu ai asemenea cunostinte pentru ca poporul, plebea nu se ocupa cu asa ceva. Nici dintre neamurile mele de sange nu se ocupa cineva de asa ceva. Eu am fost mai traznit si m-am ocupat si ma ocup de arborele familiei. Din pacate m-am apucat prea tarziu de el si multe date le-am pierdut prin pierderea bunicilor, parintilor, altor rude si nu mai regasesc date.
      Dragostea de familie, de rude, respectul fata de stramosii de sange se extrapoleaza la respectul si dragostea fata de neamul in mijlocul caruia traiesti. La romani nu poate exista respect fata de stramosii neamului romanesc pentru ca romanii nu-si respecta proprii stramosi de sange. Ce respect sa ai daca nu-i cunosti. Orice om are 8 strabunici. Faceti un sondaj printre romani si intrebati-i daca stiu numele si prenumele celor 8 strabunici ai lor si veti avea o amara deziluzie. Daca ai respect de ei ar trebui sa-i stii, sa lasi un arbore al familiei pentru ca si urmasii tai sa stie cine ti-au fost stramosii. Daca tu n-ai respect(nu ma intereseaza vorbele goale, de parada) fata de propriile rude stramosesti, cum sa ai respect fata de tot neamul romanesc de care apartii ?
      Regii au putere pentru ca-si cunosc stramosii. Si romanii ar avea putere daca si-ar cunoaste proprii stramosi si apoi pe ai neamului. Pentru aceasta iti trebuie si sentiment si memorie. Daca nu ai memorie, macar pune datele pe hartie(nu ma refer la Dvs.) ca sa le tii minte, adica fa-ti arborele genealogic.
      Romanii ar trebui mai intai sa se mandreasca cu ceea ce au realizat rudele lor. De succesul rudelor sa fie mandri, nu sa-si pizmuiasca rudele. Abea apoi sa fie mandri de succesele altor romani.
      Eu as fi mai circumspect cu „marile realizari dacice”. Si mai ales cu mostenirea noastra indo-europeana. N-am nici cea mai mica incredere ca ar fi adevarata mostenirea mea indiana sau persana sau vedica. Poate nici cea europeana. Se potrivesc cuvinte romanesti si cu alte limbi precum greaca, rusa, bulgara, maghiara, germana, italiana, franceza, galeza, etc. Suntem urmasii tuturor acestora ?
      Nu am incredere nici in tablitele de la Tartaria, nici in cele de la Sinaia, nici in asa-zisele bratari dacice de un kil bratara(ati vazut Dvs. romani sau romance sa poarte pe ei/ pe ele bijuterii de-un kil bucata ?). Deci nu am incredere nici in cuiul dacic. Istoria este prea plina de minciuni. Falsuri in istorie au fost nenumarate. Si este posibil, de exemplu, ca intreg poporul sa aiba vointa sa se identifice cu dacii, se aproba si prin referendum, se baga si in constitutie si apoi peste 100 de ani de la eveniment sa se scoata un documant care sa se ateste ca de fapt dacii erau un popor maghiar care a fost romanizat si sa fim obligati astfel sa invatam limba maghiara. sau sa se scoata un document ca getii erau goti si sa ne oblige sa invatam germana sau sa sa se dovedeasca ca traci(dintre care dacii erau cei mai vestiti si mai corecti, bla, bla, bla) erau bulgari si sa fim obligati sa invatam bulgara si sa revenim la alfabetul cirilic sau glagolitic(deja bulgarii se identifica drept urmasii tracilor, ati citit bine, curent ideologic lansat de bolsevica Jidkova). adica daca noi suntem daci de-ai tracilor si bulgarii sunt traci, noi suntem bulgari. Stiti cum este : doua marimi egale cu a treia sunt egale intre ele. Si deja circula pe net un filmulet care „demonstreaza” ca genetic noi suntem bulgari nu urmasii de-ai Romei.
      Cum sa ne identificam cu dacii daca noi nu cunoastem care era limba daca ? Exista un document scris al acestei limbi ? Nu exista un argument stiintific concret, un inscris sau mai multe care sa ateste aceasta limba. Deci si romanistii se bazaza pe prezumtii precum si dacistii.
      Nici fizic nu-i cunoastem pe daci sau geti. Avem istorii scrise de altii. Si chiar noi cand ne scriem istoria am mintit, mintim si vom minti in continuare in functie de interesul politic. De exemplu in prima parte a „raiului” comunist am fost intoxicati cu „eroul” Vasile Roaita. Apoi ni s-a spus ca nu este erou pentru ca era informator(chestia cu informatorii se practica si in zilele noastre, nimic nou sub soare). Apoi ziua de 23 August 1944. Unii zic ca a fost insurectie armata, populara, anti burgheza, anti fascista si anti nazista, altii cum ca ar fi fost o lovitura de palat. Asta in ceea ce priveste minciuna directa.
      Sa va dau cateva exemple si in ceaa ce priveste minciuna prin distorsionarea faptelor :
      Daca cititi despre WW2, in care parte a conflictului a fost URSS, Imperiul rus bolsevic care stapanea un conglomerat de popoare, in aproape toate materialele scrise se vorbeste despre rusi : rusii au intrat in Chisinau, Rusii au incercuit Bacaul, rusii au pus drapelul pe Reichstag. In zilele noastre se stie ca sub numele de „rusi” erau soldati dintre toate popoarele apartinand imperiului tarist-bolsevic.
      In razboiul de 10 ani din Afganistan tot asa se mentiona : rusii au inconjurat pe talibani, rusii au distrus un cuib taliban, etc. Se stie acum ca cei mai multi „rusi” din Afganistan erau si moldoveni, turkmeni, etc.
      Peste cateva veacuri, cand se va rescrie istoria(desi se rescrie inca din zilele noastre), cand cercetatorii vor cerceta arhivele(scuze pt. pleonasm), vor citi numai despre rusi ca si cand ar fi fost un singur popor, cand de fapt era un popor stapanitor de alte popoare. Si toata lumea va fi inmarmurita ce viteji au fost rusii, cei mai viteji si mai drepti dintre europeni.
      La fel si cu dacii. Cine stie ce popor stapanitor au fost si care avea in stapanire si populatia bastinasa din actualul teritoriu al Romaniei. Romanii de azi poate nici n-au fost daci, poate ca au fost stapaniti de daci si Roma ne-a eliberat de daci precum rusii ne-au eliberat de germani. N-avem nicio istorie scrisa despre daci in limba dacilor care sa ne edifice cine au fost de fapt dacii si daca noi suntem urmasii lor sau ai Romei sau a populatiei bastinase de pe aceste teritorii.
      So, pana sa ne identificam in discutii contradictorii ca suntem daci sau urmasii Romei, mai bine ne-am identifica drept romani, asa cum suntem azi. Adevarul trecutului sa-l lasam istoricilor care vor trage concluziile cum vor muschii puterii.
      PS. Scuze Cameliei si administratorului site-ului ca m-am ambalat si am scris un comentariu asa stufos. Dar as vrea ca romanii sa nu mai fie prostiti cum au fost prostiti de 2000 de ani, cum am fost prostit si eu, recunosc.

      Apreciază

      Comentariu de Mucanu Aurel | 03/04/2013 | Răspunde

      • eu sunt valentin ctai (crai) al agatarsilor(agathirsilor), si imi cunosc arborele genealogic pina in timpuri stravechi. si odata cu arboerele nostru ,noi mai stim si arborii multora dintre voi . noi agatarsii(agathirsii),suntem oamenii care avem simbol DRAGONUL. vizitati site-ul LUPTATORII ORDINULUI DRAGONULUI SI VETI afla cu ADEVARAT ….CINE SUNTETI

        Apreciază

        Comentariu de tirca valentin | 01/11/2014

      • Ai dreptate ai scris mult cum dracu poti avea atita rabdare?😂

        Apreciază

        Comentariu de miticuta | 29/11/2015

  5. Zamolxe,Bendis,Decebal,Burebista, Scorilo,Deceneu sunt nume dacice?
    Sau traduse de ..

    Apreciază

    Comentariu de Caza Ioan | 26/04/2013 | Răspunde

    • S-ar putea sa fie nume slave. Asa s-ar explica faptul ca slavii ne incadreaza la neamuri slave si nu latine.
      Peste 500 de ani cand cineva va rasfoi arhivele si va gasi ca Brejnev conducea RSSM in nu mai stiu ce ani, se poate gandi ca RSSM era o tara ruseasca pe care probabil au românizato ulterior fascistii de romani. Nu conteaza conducatorul ci poporul.
      Desi numele este romanesc, Ion Iliescu se zice ca este de origine evreu. Asta nu inseamna ca poporul romanesc este evreu.
      Asa si cu numele Burebista, Decebal, Deceneu, etc. Or fi fost daci sau greci si si-au luat nume dacice. Sau pur si simplu nume grecesti.
      Sa spun sincer, nu cred ca erau din poporul bastinas acei conducatori. Precis erau de alta natie care ne stapanea. Suntem un popor sedentar, tot timpul am avut parte de navalitori care ne-au oprimat. Nu ne-am condus niciodata singuri. Asta-i realitatea, cruda dar adevarata. A fost ceva care ne-a tot prostit si am acceptat. Sau avem in gene aceasta trasatura. Cine stie ?

      Apreciază

      Comentariu de Mucanu Aurel | 28/04/2013 | Răspunde

    • Scuze, am scris romanizato in loc de romanizat-o.

      Apreciază

      Comentariu de Mucanu Aurel | 18/06/2013 | Răspunde

  6. si daca este facut de catre stramosii nostri,de ce nu se mai fabrica si acum lucruri asa durabile?

    Apreciază

    Comentariu de albert mihai | 11/05/2013 | Răspunde

  7. Cuiul dacic poate fi o facatura ca si tablitele de la Tartaria, ca si tablitele de la Sinaia, ca si bratarile asa-zis dacice de cate un kil fiecare. Azi vazut sau ati auzit voi de romani sa poarte bijuterii de kilograme de aur pe ei ? Eu n-am auzit. Poate ca au purtat si poarta incasii, poate maiasii, poate turcii, dar nu neamul romanesc sau stramosii lor.

    Apreciază

    Comentariu de Mucanu Aurel | 13/05/2013 | Răspunde

    • @Mucanu Aurel – tăbliţele de la Tărtăria nu sunt făcături. Brăţările grele se purtau în timpul festivităţilor şi nu la muls vaca, asemeni obiectelor grele din aur la faraonii egipteni sau mai recent, coroana britanică.

      Apreciază

      Comentariu de GORUN | 29/12/2015 | Răspunde

  8. Povestea acestui cui este credibila, dar concluzia domnului Napoleon este o impleticeala fara scapare. Cred ca daca este intrebat inca o data ce a spus prima data, nici el nu mai stie. :) Ce avem noi, daco-romanii, cu indienii arhaici si cu zeii lor si cu Zeus si asa mai departe? Daca vrea omul sa gaseasca legaturi in trecutul sau, gaseste si cu pasarile si cu frunzele pomilor ca doar cu maimuta nu se cuvine sa ne inrudim. Sunt deacord ca avem origini nobile si ca dacii erau oameni spirituali si avansati si ca romanii au avut dificultati sa ne cucereasca. Mai sunt unele „studii” de genul care arata ca dacii duceau viata crestina inainte de Hristos, ceea ce este o aberatie. Daca ei erau crestini si fara Hristos, ce rost mai avea sa vina El in lume si sa ia trup de om si sa se rastigneasca de buna voie pentru pacatele noastre, ca dupa 3 zile sa invie biruind moartea? I-ar fi trimis pe daci in lume sa propovaduiasca Evanghelia (Vestea cea buna) in loc sa-i trimita pe Apostoli. E clar ca nu are nici o baza o astfel de teorie. Din pacate e plin de carti care se intrec in fabulatie despre originile noastre daco-romane…

    Apreciază

    Comentariu de Mircea | 15/05/2013 | Răspunde

    • Nu pentru ca as crede in povestea cu Iisus Cristos, dar mi-a placut argumentul de combatere a celor ce sustin aberant „crestinismul” nostre ante Cristos. Poate se astampara si nu mai exagereaza ca nu foloseste nimanui.

      Apreciază

      Comentariu de Mucanu Aurel | 16/05/2013 | Răspunde

      • Candva si mie imi parea doar o poveste… Credeam ca e ceva pentru oamenii slabi, ceva ca sa se ancoreze si ei, sa-si puna increderea, sa le de-a o oarecare incredere. Din fericire nu de doar atat. E o implinire, este ceva pentru inima omului dar si pentru intreaga fiinta, ceva care da sens vietii si raspunde tuturor framantarilor umane, tuturor intrebarilor din noi. Ni mai are si latura practica, pentru cei care iubesc pragmatismul. Eu am cunoscut o farama din ce are Dumnezeu de oferit si am inteles ca si viata mea in El se implineste si se desavarseste. :)

        Apreciază

        Comentariu de Mircea | 17/05/2013

    • de unde stiti voi ca nu exista legatura intre daci si Isus cristos?in lumea asta aflata intr un prezent continuu,multi dintre noi stiu prea bine cine sunt si cat de mult iubesc acest neam.dar stiu de asemenea ca in sanul acestui neam primordial au venit atatia serpilieni care fura si,si fura ,si ne umilesc si cartesc si invrajbesc, si ne urasc atat de mult si ne desfiinteaza orice nazuinta de bine si orice firav argument in vederea ridicarii noastre morale .ce dovada mai buna vreti decat acesti sublimi companioni de conversatie care considera totul o facatura,o fantasmogorie.eu am fost la SARMISEGETUZA SI AM VAZUT CU OCHII MEI CEL MAI CORECT CALENDAR DIN LUME SI MI AM INCARCAT BATERIILE SUFLETULUI PUNAND MANA PE STALPII DE ANDEZIT SI AM CITIT CARTEA LUI ENOH SI STIU CA AICI A FOST EL SI CA DESCRIE EXACT ACEST CALENDAR si pentru ca sunt pictor am participat la bienala venetia 2011 pe tema data de curatoarea BICE CURRIGER ,scrisa asa:ILLUMInations[cu dublu sens] cu un priect bazat pe romanian illuminated manuscripts, dar cum ministrul culturii e ungur ,si cum pentru a intra in bienala trebuie sa iei concursul national,bineinteles ca locul1 a fost luat de cine trebuie. in 2013 m am razbunat.curator a fost MASSIMILIANO GIONI si i am trimis proiectul FORMA DELLA TERRA si mi- au selectat lucrarle pe blogul bienalei,au propus ei cate 2 reprezentanti din fiecare tara dar juriul min culturii a ales un ungur curatoriat de directoarea muzeului BRUKENTHAL,cu o performance de au ras si pietrele.juriul e format bianual din SPECIALISTI STRAINI[ niciunde in lume nu se mai vede asa ceva] de asta n am luat niciodata macar o mentiune desi avem talente cu duiumul garantat.ba in 2009 au trimis un la arhitectura care a plagiat o cutie cu iarba dupa un francez si statul roman a platit daune[vedeti pe blog cate milioane de euro} si da exista o legatura intre daci si isus.suntem rastigniti si chinuiti ca si el si maria era eseniana si esenienii erau din carpati!iaca na,sa crape toti denigratorii!

      Apreciază

      Comentariu de emma | 02/11/2014 | Răspunde

      • bravo Emma!mai trebuie dat peste nas la toti ,,gica contra”care denigreaza special trcutul si istoria acestui neam si ca sa fiu si mai radical le’as taia limba si le’as suci capul la spate sa se priveasca cine sunt. Atat!!!

        Apreciază

        Comentariu de ruta | 06/12/2015

      • OK, esti mandru ca esti dac, dar ce esti si sadic sa le tai limba celor care nu se simt daci ?

        Apreciază

        Comentariu de Mucanu Aurel | 06/12/2015

    • @Mircea – nu sunt uimit de ignoranţa unuia ca acest Mircea ! Ca el…”fără număr”. 1) – „CE avem noi daco-romanii cu indienii arhaici şi cu zeii lor ?” Întrebarea merită premiul Nobel pt IGNORANŢĂ sau…prostie, dar aşa ceva încă nu se acordă. Măi Mirciulică nene, indo-europenilor li se spune astfel deoarece au migrat din nord-estul Mării Negre atât în Europa, cât şi în India, ducând cu ei ACEIAŞI civilizaţie = zei, limbă şi…cuie. Prin migrarea lor în Dacia străbună, dar şi în India, avem „întâmplător” o cetate Biharia a lui Menumorut, dar şi Bihar în estul Indiei. Apoi avem Dacia noastră, dar şi Dacia indiană (caută Dacha – cf. foneticii britanice). Aceşti indo-europeni au fondat localităţi pe teritoriul actual al României, cel mai cunoscut fiind…Napoca = Cluj !! Nu dacii, nici romanii şi cu atât mai puţin hoţomanii unguri au fondat Napoca, ci tocmai aceşti strămoşi comuni : indo-europenii. De asemenea, stindardul dacic este tot de ei adus aici, precum şi portul dacic : http://www.mlahanas.de/Greeks/LX/Sarmatians.html. Da, sarmaţii erau un trib indo-european, s-au aşezat aici au fondat localităţi, au dau nume locurilor, astfel avem Sarmi-zegetusa, Sar-geţia, etc. DE CE cu Zeus ? Aceşti sarmaţi s-au…pogorât către sud, ajungând în Grecia, în vestul Asiei Mici, ducând cu ei zeii, portul, limba, etc. Acum înţelegi DE CE kosonii de aur dacici erau scrişi cu litere „greceşti” ? 2) – „viaţa creştină ÎNAINTE de Cristos” – NU este o „aberaţie” atunci când…CUNOŞTI. Dacii erau…arieni (de unde şi Iranul de azi = rădăcini comune !, căci acei indo-iranieni NOBILI au plecat în Iran şi India. NU li spune „indo” pentru că VIN din India, ci pentru că au AJUNS acolo. NU li se spune indo-iranieni pentru că VIN de acolo, ci pentru că au AJUNS în Iran), monoteişti = Zamolxe. Cristos era membru al unei secte a esenienilor ANTERIOARĂ naşterii sale ! Aceşti esenieni erau o comunitate de asceţi, săraci benevol, practicând rugăciunea şi abstinenţa de la plăcerile lumeşti, aşa cum scria anticul Flavius Iosif. Deci aceste precepte creştine existau ÎNAINTE de Cristos ! Mirciulică nene, a ŞTII, a CUNOAŞTE este MINUNAT, dar a te băga ca musca în rectul cabalinei şi a-ţi aşterne ignoranţa pe răbdătoarea pagină a internetului…Sfat : CITEŞTE ! ÎNVAŢĂ ! CITEŞTE ! ÎNVAŢĂ ! NU te mai da rotund şi atoateştiutor. Stai MIC, chitic, ASCULTĂ, GÂNDEŞTE (dacă poţi), dar nu băga capul într-o gaură neagră necunoscută, căci poate fi…haznaua !

      Apreciază

      Comentariu de GORUN | 29/12/2015 | Răspunde

  9. Reblogged this on Cronopedia.

    Apreciază

    Comentariu de munteanioan | 21/05/2013 | Răspunde

    • mi-a plăcut alăturarea cuvintalor Turcia şi Başca !

      Apreciază

      Comentariu de Lili Marina | 09/06/2013 | Răspunde

  10. Va rog sa ma iertati… plangerm dupa un CUI, e adevarat valoros. Dar nu aud pe nimeni sa mai planga dupa fabricile de cuie, ca acum le aducem din Turcia. Basca alte fabrici. Si voi plangeti dupa un CUI?

    Apreciază

    Comentariu de emil | 23/05/2013 | Răspunde

    • CUI, CUI, DA CE CUI ? CUIUL LUI PEPELEA ?Totul a fost facut cu aurul nostru, aurul din DACIA NEMURITOARE SI ETERNA. „Limba daca” este la originea limbii latine. Taranii daci prin transhumanta si cu bunastarea pe care o aveau (aveau aur,aveau argint.aveau bijuterii.aveau pepite din muntii nostri,aveau sare din muntii nostri,aveau carne de la oile pe care le aveau,practicau si olaritul cu care faceu comert, aveau branza pe care o vindeau pe tot teritoriul european si asa au ajuns cei de pe cizma Italiei sa vorbeasca limba daca. Au practicat comertul, au practicat oieritul.practicau si olaritul si faceau comert si cu oale(olaritul dacic era cel mai vechi obicei al acestui pamant stramosesc si practicat mii de ani si chiar zeci de mii de ani de stramosii DACIEI pe acest pamant strabun dacic), faceau comert cu branza,faceau comert cu carne,faceau comert cu aur,faceau comert cu sare et. Au adus cu ei credinta monoteista in Zamolxe. Au civilizat pe toti cei ce locuiau in Europa (acestia erau barbarii- dacii erau foarte civilizati pentru acele timpuri). Barbarii au tot venit, dacii erau oameni pasnici si credinciosi si foarte primitori asa ca profitorii au tot venit si tot au profitat de bunatatea sufleteasca si umana a dacilor credinciosi in monoteism (Zamolxe). Au aparut cotropitorii de teritorii si de suflete si au tot ciopartit frumoasa noastra DACIA. A mers vestea ca avem aur, ca avem argint, va avem bijuterii,ca avem sare ,ca avem bogatii si barbarii tot au venit, tot au venit si tot ne-au ciopartit din teritoriul DACIAEI NOASTRE NEMURITOARE SI ETERNA. Ne-au saracit. ne-au distruns toate cetatile dacice, ne-au adus la sapa de lemn si dupa aia ne-au si acuzat ca eram si barbari. Barbari erau ei , noi dacii i-am ajutat si i-am civilizat pe ei ca apoi ei sa ne fure si sa ne jecmaneasca si sa ne tot ia din teritorii. Acesta este adevarul adevarat. Nu avea cum ca o limba vorbita de mii de ani sa dispara in 150 ani de ocupatie romana. Nu avea cum. Da da da nu avea cum. Si unde mai pui ca MOLDOVA a ramas DACIA LIBERA. MOLDOVA nu a fost ocupata de romani si totusi moldovenii vorbesc o limba frumoasa si cursiva ( li se zice: moldoveni cu limba lata, totdeauna li sa spus moldoveni cu limba lata ). Ei ce ziceti acuma sa va spun ca limba latina vine de la „limba lata” moldoveneasca vorbita de daci de mii si mii de ani. De mii si mii de ani pe acelasi teritoriu si de aceiasi populatie care era foarte civilizata pentru acele timpuri stravechi. Au venit toti hunii (ungurii) si s-au asezat prin jaf barbar in Dacia ( campia Panonica – acolo era tot DACIA) cei mai rai au fost hinii,cei mai sangerosi au venit din stepele mongole pentru jaf,pentru furt,si pentru omoruri, au venit si slavii au venit tatarii.au venit turcii (arabii) si tot ne-au ciopartit teritorii mereu. Na, doar ei erau jefuitori, cotropitori de teritorii si de suflete. Dar aveti ghinion strainilor . Noi suntem daci. Noi traim aici in DACIA noastra din totdeauna de mii si mii de ani si nimeni si nimic nu ne va clinti de aici. Nimeni nu ne poate alunga pe noi dacii din DACIA NOASTRA NEMURITOARE SI ETERNA. Ghinion, aveti ghinion daca voi doriti altceva. Asa ca fiti oameni de omenie si respectati DACIA. Noi suntem DACIA. Doamne ajuta pe daci si DACIA!. Noi in DACIA noastra aveMm cele mai frumoase fete ca niste zane, ca niste sanziene de frumoase. In muntii nostri (muntii DACIEI ) avem cel mai frumos port popular stramosesc dacic. Este portul dacilor. Arienii din muntii nostri din muntii DACIAEI vin. Toata latinitatea din DACIA a pornit ca un tavalug in toata Europa. Noi ne-am pastrat portul dacic dintotdeauna. Eu personal in primii ani de scoala mergeam in opinci. aveam traista taraneasca poulara frumoasa foc, mancam din strachini de lut, mancam cu linguri de lemn, si traiam atunci ca un dac adevarat in DACIA mea. Acuma am 58 ani si nu ma las pana o sa mor sa spun adevarul adevarat. Ca noi suntem stramosii Romei si nu Roma stamosii nostri.La Viena am fost si la muzeu unde erau expuse costume populare din teritoriile ocupate de austriesci de port popular si ce credeti?,nu era expus nici un costum traditional dacic dar din toate celelalte tari si parti ale imperiului austriac erau, erau costume dar nimic din Transilvania . Da da da chiar nimic ( din MARAMURES, din OAS, din BUCOVINA etc.) NIMIC EXPUS CA SI CUM NOI NICI NU AM FOST DINTOTDEAUNA PE ACEST TERITORIU STRAMOSESC. Rusine sa va fie austriecilor . rusine sa va fie, dupa ce din aurul si argintul extras (de imperiul HABSBURGIC si apoi AUSTRO-UNGAR) v-ati ridicat orase,castele si palate cu aurul nostru pe care cu japca-l furara-ti de la noi dacii. NU AVETI EXPUS MACAR UN SINGUR COSTUM DE DAC ADEVARAT DIN DACIA ADEVARATA !. RUSINE SA VA FIE COTROPITORILOR CE SUNTETI VOI !. RUSINE !!!!!!!
      Au civilizat pe toti cei ce locuiau in Europa (acestia erau barbarii- dacii erau foarte civilizati pentru acele timpuri). Barbarii chiar barbari au tot venit, dacii erau oameni pasnici si credinciosi si foarte primitori asa ca profitorii au tot venit si tot au profitat de bunatatea sufleteasca si umana a dacilor credinciosi in monoteism (Zamolxe). Au aparut cotropitorii de teritorii si de suflete si au tot ciopartit frumoasa noastra DACIA. A mers vestea ca avem aur, ca avem argint, ca avem bujuterii, ca avem bogatii ( DACIA a fost prmul ELDORADO ) si barbarii tot au venit, SI tot au venit si tot ne-au ciopartit din teritoriul DACIAEI NOASTE NEMURITOARE SI ETERNA. Ne-au saracit. ne-au distruns toate cetatile dacice, ne-au adus la sapa de lemn ( la fel cum a facut Basescu cu PDL-ul lui ) si dupa aia ne-au acuzat ca eram si barbari. Barbari erau ei , noi dacii i-am ajutat si i-am civilizat pe ei ca apoi ei sa ne fure si sa ne jecmaneasca si sa ne tot ia din teritorii. Acesta este adevarul adevarat. Nu avea cum ca o limba vorbita de mii de ani sa dispara in 150 ani de ocupatie romana. Nu avea cum. Da da da nu avea cum. Si unde mai pui ca MOLDOVA a ramas DACIA LIBERA. MOLDOVA nu a fost ocupata de romani si totusi moldovenii vorbesc o limba frumoasa si cursiva ( li se zice: moldoveni cu limba lata, totdeauna li sa spus moldoveni cu limba lata ) Ei ce ziceti acuma sa va spun ca limba latina vine de la „limba lata” moldoveneasca vorbita de daci de mii de ani. De mii de ani pe acelasi teritoriu si de aceiasi populatie care era foarte civilizata pentru acele timpuri stravechi. Au venit toti hunii cei mai rai au fost hunii cei veniti din stepele mongole, au venit si slavii au venit tatarii, au venit bulgarii, au venit turcii (arabii) au venit rusii (foarte rai – toate cheltuielile pe care le-au facut pentru cucerirea cosmosului sunt facute cu tezaurl romanesc de la Moscova, dat lor in custodie de Franta , toate armele pe care le au, inclusiv nucleare, sunt facute cu aurul nostru al Romaniei , aurul din DACIA) ,acest tezaur era cu aurul din DACIA,era aur si argint dac din DACIA si tot ne-au ciopartit teritorii mereu. Da da da, doar ei erau jefuitori si de suflete, cotropitori de teritorii si de suflete. Dar aveti ghinion strainilor . Noi suntem daci. Noi traim aici in DACIA noastra din todeauna de mii si mii de ani si nimeni si nimic nu ne va clinti de aici chiar daca,noua, ne-a mai ramas doar saracia si nevoile si neamul de dac . Nimeni nu ne poate alunga pe noi dacii din DACIA NOASTRA NEMURITOARE SI ETERNA ,din pamantul nostru strabun, de mii si mii de ani. Ghinion, aveti ghinion daca voi doriti altceva. Asa, ca fiti oameni de omenie, si respectati DACIA. DACIA precursoarea civilizatiei Europene, doar voi erati barbarii. Noi suntem DACIA. Doamne ajuta DACIA si poporul dac!. Doamne ajuta ! Romanii doar 14/% din DACIA , au ocupat. Nu avea cum sa dispara limba unui popor, 100% teritoriu cu 14% ocupat de romani. NU AVEA CUM. In 150 de ani de ocupatie, sa-si uite , tot poporul dac, limba milenara si strabuna. Deci toate limbile LATINE , din limba DACA se trag.

      Apreciază

      Comentariu de bahrin mircea | 22/11/2015 | Răspunde

      • Cit ai bagat si tu frate nu te-ai plictisit de scris?

        Apreciază

        Comentariu de miticuta | 29/11/2015

  11. @ Buna dimineata !
    Iubesc Povestea CUIULUI DACIC
    si aduc autorului
    sincerele mele multumiri pentru publicarea ei !
    ……………………………………………………………………………
    ” De la TISA pan’ la NISTRU ,
    Tot ROMANU’plansu-mi-su … ”

    Daca intreseseaza pe cineva,
    aceasta draga poveste am postat-o pe
    http://aliosapopovici.wordpress.com/2013/05/23/
    la comentariul nr.2 cu indicarea SURSEI !!!
    Nu am cerut acordul autorului
    dar pentru gandul sincer ce l-am nutrit,
    sper sa gasesc clementa .
    Multumesc !
    Weekend placut !
    Aliosa ( din dreapta PRUTULUI ) .

    Apreciază

    Comentariu de Aliosa | 24/05/2013 | Răspunde

  12. Reblogged this on Stropi din sufletul meu.

    Apreciază

    Comentariu de opicaturadesuflet | 15/06/2013 | Răspunde

  13. inainte de potop lumea ajunsese la o civilizatie asemanatoare celei de astazi! asa ca nu ma mira acest cui!

    Apreciază

    Comentariu de lucica | 20/08/2013 | Răspunde

  14. Ce este mai scarbos e ca exista oameni care stiu bine ce fac cand isi manifesta „neincrederea”, iti dai seama dupa cum spun unele lucruri. Exista o traditie populara a getilor si a altor traci descrisa de greci, exista portul dacilor pe Columna, Arcul de la Salonic, Arcul lui Constantin de la Roma etc. Exista cronici practic pentru orice moment, Historia Augusta e una dintre cele mai importante surse latine si cuprinde aproape toata perioada de dupa 106 pana dupa retragerea aureliana. Exista linii de continuitate in vestigii si artefacte geto-dacice, valahe o multime si atat de multe dovezi afara de controversatele Tablite de la Tartaria, Table Dacice de la Sinaia etc. Despre cuiul dacic nu putem spune nimic daca nu avem rezultatele analizelor macar, apoi confirmarea, cel putin de la unul din centre.

    Apreciază

    Comentariu de moshu | 09/10/2013 | Răspunde

  15. Articol scris de un agramat ! ; ”Andrei Vartic, pragmatic, mai neincrezator, a fugit cu Cuiul la Leningrad, la Institutul Metalurgic caci, fier a pur, o fi el dar poate ca suprafata lui sa fi fost vopsita cu vre-o vopsea speciala “dacica”, ca sa nu rugineasca.”

    Apreciază

    Comentariu de Mircea Cristescu | 20/11/2015 | Răspunde

    • Daca pentru un basarabean care gandeste in limba rusa si apoi se exprima in romana, este oarecum scuzabil, pentru renumitul doctor dentist si dacopat Napoleon Savescu, nu gasesc nici o scuza. Evident, nu putem modifica textul, chiar daca are greseli…

      Apreciază

      Comentariu de cersipamantromanesc | 20/11/2015 | Răspunde

  16. Suntem urmasii dacilor si cred ca ar trebui sa fim mandri de asta ar trebui sa fim patrioti sa ne mandrim ca suntem romani in loc de asta ne blamam singuri tara si ni se pare ca in alte tari toate se fac mai bine.Conducatorii care-i avem si care sunt niste tradatori de neam nu pot fi identificati cu tara.Ar trebui sa avem si noi mandria noastra precum alte popoare care nu au istorie foarte veche si nici nu sunt atat de destepti.Sunt mandru ca sunt roman urmas al dacilor

    Apreciază

    Comentariu de enache nicu iulian | 22/11/2015 | Răspunde

  17. Cum ce inseamna Surea(nului)?
    SOARE!
    Surea/Suria/Surya inseamna SOARE
    Dacii erau zeii soarelui. Asa numiti pe toata planeta.
    In India erau „Dinastia Soarelui”, deci „SuryaVansha”. Aryanii RigVeda care erau geti(daci).

    Apreciază

    Comentariu de Dinu | 23/11/2015 | Răspunde

    • „Dinastia Soarelui” ? Crezi ca dacii sunt din India ? S-ar putea sa fie tzigani ? Probabil de aceea si-au facut tziganii regat(Cioaba) si imparatie(Iulian) in Romania. Probabil tziganii se cred daci iar noi romanii probabil suntem urmasii legiunilor romane, urmasii Romei care probabil i-am izgonit pe tzigani din Dacia si le-am furatara tara si acum romii, urmasii tziganilor, o luara inapoi si-si stabilira regatul in Romania. Din aproape in aproape se va dovedi ca cuiul dacic este de fapt un cui rom.
      Cam asta vrei sa sublimezi dle Dinu ?

      Apreciază

      Comentariu de Mucanu Aurel | 30/11/2015 | Răspunde

  18. Raspunsul la intrebarea ,, de ce au petrecut romanii 123 de zile ?,, este ca poate locul pe care l-au cucerit avea ceva special … cred ;-)

    Apreciază

    Comentariu de Stoica Valentin | 20/03/2016 | Răspunde


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.