CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

VIDEO: SECTA DUDEISTA A PUTUROSILOR, ARE ACUM PESTE 100.000 DE ADEPTI! Filmul”Marele Lebowski”a facut prozeliti.


(Vreau sa o iei mai incet !)

Năucitoare si cu o viziune grotesca despre viaţă, pelicula „Marele Lebowski” aparuta in 1998, a câştigat rapid criticii si publicul tanar, dar nimeni nu se aştepta ca după 13 ani  modul bizar de viaţă al principalului personaj din film, ar putea inspira manifestul unei mişcari religioase care astăzi numara mai mult  de 100.000 de adepţi.

S-a făcut într-adevăr un drum lung pornindu-se de la filosofia de viata a personajului Jeffrey Lebowski, eroul filmului fratilor Cohen, cunoscut sub numele de „the Dude”, care a fost  interpretat de Jeff Bridges .

Dupa 13 ani de la aparitia filmului, inspirat de filosofia de viaţă a lui „Dude”, un fost jurnalist american a fondat o religie care numără în prezent 100.000 de adepţi.

The Tao of the Dude

Dudeisti din toata lumea,Uniti-va !

Fostul hippie Dude, care-şi petrece zilele jucând popice cu prietenii şi consumand marijuana şi cantităţi mari de White Russian, este principala sursă de inspiraţie a „Church of the Latter-Day Dude”, o religie laică ce ridică în slăvi lenevia, încercând să-i îndepărteze pe oameni de frenezia şi insatisfacţiile vieţii moderne. Religia Dudeismului, după cum se arată într-un lung reportaj publicat pe site-ul CNN, a fost fondată în 2005 de Oliver Benjamin, un jurnalist născut în 1968 la Sherman Oaks, lângă Los Angeles, care în prezent trăieşte la Chiang Mai, în Thailanda. Crescut în epoca „falsă şi materialistă a anilor `80”, Oliver a vagabondat timp de mai mulţi ani prin lume, în căutarea sensului vieţii. 

În 2005 a survenit şi „revelaţia”, pe când se afla într-un bar din orăşelul thailandez Pai ,urmărind împreună cu mai multe persoane filmul „Marele Lebowski”.

 Oliver mai văzuse filmul şi se distrase copios, dar de această dată experienţa vizionării peliculei l-a exaltat.

Una scena del film «

 „M-am simţit ca şi cum aş fi văzut o poveste care îmi prezenta metoda de a face faţă dificultăţilor vieţii. A fost probabil filmul cel mai emoţionant şi mai distractiv văzut vreodată”, a povestit el.

„Iluminat”, Oliver s-a pus pe treabă, căutând adepţi şi finanţări, profitând de faptul că filmul fraţilor Coen are mii de fani în întreaga lume. În cele din urmă, jurnalistul nu numai că a reuşit să fondeze o religie în toată puterea cuvântului, dar în 2008 a publicat şi „Dudespaper”, textul oficial al Dudeismului, iar anul următor, „The Tao Dude Ching”, cartea-sacră a „Bisericii” fondate de el.

După cum scrie pe site-ul oficial al acestei mişcări religioase ,” dudeismul a fost organizat ca o religie doar recent, dar într-un anumit sens, a existat dintotdeauna”; urme ale acestuia pot fi găsite în filosofia lui Lao Tzu, Epicur, Heraclit, Buddha şi Iisus Hristos. Noi susţinem că Marele Lebowski este o formă modernă de Taoism”, a mai declarat Oliver, în opinia căruia, „taoismul este probabil religia cea mai filosofică din lume”, deoarece, în forma sa tradiţională, nu are practic nici o dogmă sau regulă de conduită.

jesus-bowling

Secta are si o revista electronica http://dudespaper.com, in care,daca aveti curiozitatea sa o accesati, puteti gasi articole care  vorbesc  despre …”Sfantul Lebowski” !!!,prezentat cu nelipsita si „sfanta” lui bila de popice.

 

Sursa: Corriere della Sera si Descopera.ro

MARI DUDEISTI IN ISTORIE

Lao Tzu
Creatorul Taoismului. Când lucrurile a luat-dat-o razna, în China antică a aparut Lao Tzu.
 
Heraclit
Filozof grec. Este omul care a scris :”niciodată nu poţi păşi în acelaşi râu de două ori” si  a propagat ideea că totul este un  flux, sau o  „ardere”.  
 
Snoopy  Dog. A  spus celebra maxima  „Viata mea nu are nici scop, nici o direcţie, nici obiectiv, nici un sens, şi totuşi eu sunt fericit !”
 
Jeffrey Lebowski Dude. A contribuit la aducerea in prim planul constiintei moderne a Dudeismului.Este asadar un Uber-Dude.
 
Quincy Jones
Urban Dude  Producător / Muzician / nickname-ul  Compozitorului  Quincy Jones  cu  adevarat „Dude”
Sarah Silverman
Comediana, actrita, agent provocator. Una dintre cele mai  mai amuzante persoane  de pe pământ, Silverman a reusit sa se impuna drept comediana cea  mai controversata şi  mai ofensiva  din lume .
Buddha
Intelept indian. În conformitate cu ideea că un Dude ideal ocoleste  capcanele societăţii şi merge în felul său propriu, nu există nici un candidat mai bun pentru Dudeism , decât Buddha.
Jerry Garcia
 Un chitarist extraordinar !
Joni Mitchell
Ingerul trubadur.  În timp ce revoluţia rock din anii şaizeci a fost instigata de baieti,Mitchell a cântat inteligent despre individualism, în timp ce fuma si injura ca un marinar. Picteaza destul de prea bine.
Mohandas „Mahatma” Gandhi
Iubitor de pace. Gandhi nu a fost  niciodată ne-dude. El a inventat, practic, pacifismul modern, ca  sa nu mai vorbim de asemenea ca  el a inventat miscarea sit-in si  greva foamei . Pe scurt,a  fost omul în pijama alba…
Walt Whitman
Transformat dintr-un vagabond  într-un erou. Niciodată nu a avut nimic si nici loc de muncă permanent. A rătăcit peste tot. A devenit un poet celebru pe neaşteptate şi accidental.
Julia Child
A a dus bucătăria fină in casa omului obisnuit.Cand i-a scapat o bucata de carne pe jos ,in timpul unei emisiuni televizate,a aruncat-o la loc in tigaie.
Jeff Spicoli
Este chintesenţa surferului  Dude
Kurt Vonnegut –
filosof dudeist.  „Eu vă spun ca noi suntem aici pe Pamant pentru a băşi în jur, şi a nu lăsa pe nimeni să  spuna altceva „.

VIDEO: CANTECELE DUDEISTILOR

Publicitate

02/02/2011 - Posted by | DIVERTSMENT | , , , , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: