CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

BRITANICII PREGATESC PENTRU TEATRELE DE RAZBOI TANCURI INVIZIBILE


Invisible tanks could be on battlefield within five years

9 ianuarie 2011 Vehiculele  blindate vor folosi o tehnologie noua cunoscuta sub numele de „e-camuflaj”, care  se prezinta sub forma unei  „cernele electronice”, capabile sa faca tancurile imposibil de observat .

Senzori electronici extrem de sofisticati ataşati la tancuri, vor analiza imaginile  mediului înconjurător si le vor proiecta înapoi pe exteriorul vehiculului, astfel incat să îi permită să se integreze în peisaj şi sa se sustraga unor eventuale  atacuri.

Camuflajul electronic va permite vehiculului să sa se confunde cu mediul natural, camla fel cum fac calmarii cand folosesc secretiile proprii de cerneala pentru a se camufla .

 Spre deosebire de formele convenţionale de camuflaj, imaginile de pe corpul navei s-ar schimba în mod sincron  cu mediul în schimbare, astfel  incat masinile de razboi sa  rămâna permanent  mascate .

Până de curând astfel de proiecte ar fi parut de domeniul science-fiction, dar oamenii de stiinta de la compania de apărare BAE Systems cred acum ca „invizibilitatea pe câmpul  de luptă ” va deveni în curând o realitate, datorita progreselor ştiinţei.

Cercetatorii de la BAE spera ca  noua tehnologie va fi aplicata in  lupta de armata britanică, în sudul Afganistanului şi în alte conflictele viitoare.

Proiectul tancurilor invizibile nu este o initiativa izolata ,el fiind doar parte a unui proiect mult mai cuprinzator, ce are in vedere o adevarata revolutie in modul de desfasurare a conflictelor armate in viitorul previzibil.

Programul are in vedere  şapte tipuri diferite de vehicule militare, atât cu echipaj cat şi fără pilot, care vor fi echipate cu o mare varietate de arme moderne.

O astfel de armata invizibila de tancuri, ar putea deveni operationala in zonele de conflict armat  in maximum 5 ani,spun cercetatorii britanici.

 

Read more:  telegraph.co.uk

 

12/01/2011 - Posted by | PRESA INTERNATIONALA | , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.