CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Sa-l cunoastem pe australianul care a salvat 160 de oameni de la sinucidere


Meet the Australian Who’s Saved 160 People from Suicide

Meet the Australian Who's Saved 160 People from Suicide

Don Ritchie este un australian care traieste in vecinatatea unei  faimoase  stanci denumita “Bresa”,un loc faimos al sinuciderilor. Ritchie locuieste aici de 50 de ani si a indeplinit  rolul unui inger pazitor sakvand aproximativ 160 de oamenide la sinucidere.

  In fiecare dimineata omul nostru se uita pe geam ul casei sale si daca observa vreun disperat gata sa se arunce in gol,se duce catre respectivul  si initiaza o conversatie. Don ii zambeste cald, il intreaba daca ar vrea sa vorbeasca cu cineva si il invita la el acasa pentru o ceasca de ceai. Uneori oamenii il insotesc. „Le ofer o alternativa. Actionez intotdeauna prietenos. Zambesc”, sustine omul.

In fiecare saptamana, o persoana se sinucide la „Bresa”. Inca din anii 1800 multi oameni luandu-si viata aici.

Casa lui Ritchie ar fi cu siguranta una dintre cele mai proaste afaceri pentru o agentie imobiliara.
Dar fostul agent de asigurari de viata si sotia lui reusesc sa vada fateta pozitiva a situatiei. Ei nu se plang de aceste sinucideri ce au loc la numai cativa metri de casa lor, si vad in situatie o binecuvantare, pentru ca li se ofera foarte des oportunitatea de a ajuta oameni.

Desigur, Ritchie nu are intotdeauna succes, iar uneori a trebuit chiar sa imobilizeze cateva persoane pentru ca acestea sa nu se arunce, in timp ce Moya, consoarta lui, suna la politie.

Ritchie are 84 de ani si si-a petrecut ultimul an incercand sa combata cancerul de care sufera.

Dar, asa cum ar fi de asteptat de la un om care priveste des, in ochi, moartea altora, si le-o refuza, se pastreaza optimist: „Sper ca dupa ce nu voi mai fi eu, va aparea altcineva care sa imi ia locul”, zice omul.

Sursa: Gawker si Descopera.ro

18/06/2010 - Posted by | DIVERSE, PRESA INTERNATIONALA | , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.