CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

MĂSLUIREA unei pagini ”glorioase” din istoria eroicei noastre clase muncitoare și a Partidului Comunist Român


Cum s-a îndrăgostit Nicolae Ceaușescu de Elena și cum s-au cunoscut

1 mai 1939 – ISTORIA UNUI FALS ORDINAR

În perioada comunistă, s-a pus un accent deosebit pe trecutul „revoluționar” al liderilor P.C.R. Cum Ceaușescu, „cel mai iubit fiu al poporului”, nu stătea prea bine la acest capitol, perioada de ilegalitate a fost „presărată” cu diferite acțiuni marcante. Una dintre acestea ar fi fost și „implicarea” lui Nicolae și a Elenei Ceaușescu in demonstrația din capitală, din 1 mai 1939 , la care in fapt, aceștia nu au participat.

În realitate, manifestația din 1939 nu numai că nu a avut nicio legătură cu antifasciștii sau cu militanții pentru pace, ea fiind de fapt un marș al nou-înființatei bresle a lucrătorilor (organizații construite după ce Regele desființase sindicatele) pentru a-și manifesta atașamentul față de regimul dictatorial al lui Carol al II-lea! nu de PCdR.

Ulterior, după ce comuniștii au preluat puterea, s-a lansat ideea că și ei au contribuit la organizarea evenimentului, pentru ca în final, propaganda comunistă să informeze că a fost una din marile realizări ale PCR.

Mai mult chiar, s-a pretins că cel mai important rol l-a avut însuși Ceaușescu  pe atunci în vârstă de 21 de ani căruia, potrivit presei, poporul îi aduce „un fierbinte omagiu” pentru „strălucita activitate revoluționară pe care, cu eroism, cu profundă și fierbinte dragoste de țară, tov. Nicolae Ceaușescu o desfășoară încă din anii tinereții, consacrându-și viața luptei de eliberare socială și națională, luptei pentru edificarea noii orânduiri pe pământul României, pentru triumful cauzei păcii și colaborării naționale.

De aici și necesitatea introducerii celor doi Ceaușești printre manifestanți.

Așa se face că împlinirea unui secol de la prima manifestație a muncitorilor români, a fost sărbătorită în România ”socialistă” printr-o falsificare grosolană, sub titlul: „O pagină glorioasă din istoria clasei noastre muncitoare, a Partidului Comunist Român”.

”Bomba” a venit în 1989, când niște așa-ziși istorici ”descopereau” în arhive o fotografie de la un miting din 1 mai 1939. În mulțime apăreau chipurile tinere ale celor doi! Poza a fost prezentată la Televiziunea națională, într-unul din programele de ”istorie”!

Ideea a fost pusă în practică și fotografia a fost publicată în presă în anul 1989, când se împlineau 100 de ani de la prima manifestație de 1 mai în România și a 50 de ani de la acțiunea din 1939.

1 mai 1989 | fotografie trucata

Mai mult, la 1 mai 1989, Nicolae Ceaușescu a spus că manifestațiile prilejuite de această sărbătoare vor fi dedicate: împlinirii a 50 de ani de la ”Marea demonstrație patriotică antifascistă și antirăzboinică de la 1 mai 1939”!

De fapt, întreaga țară sărbătorea 50 de ani de când se cunoscuseră cei doi!

Astfel, în grupul demonstranților, a fost plasat chipul lui NICOLAE CEAUȘESCU (dreapta), luat de pe o legitimație UTM.

După cum se poate observa, capul are o poziție nefirească, privind în faţă, în timp ce restul oamenilor se uită în dreapta lor.

Pentru Elena Ceaușescu, s-a ales imaginea de la concursul „Miss Munca”, purtând o rochie cu buline și volane, din care s-a folosit doar capul.

Deoarece nu părea veridic să figureze numai ei doi (se putea pune întrebarea: „De ce nu mai apare nici un alt comunist cunoscut în poză?”), în imagine a fost introdus și chipul lui Constantin David (ilegalist, executat de legionari la Jilava în 1940), imediat sub cel al lui N.Ceaușescu.

Trucajele au fost executate de Serviciul Atelier Fotografic și Fototecă, al Institutului de Studii Istorice și Social Politice de pe lângă CC al P.C.R. (cunoscut ca Institutul de Istorie a Partidului).

Pe blogul Arheologie TV ( tvarheolog.wordpress.com) este transcris textul unui documentar realizat tot de TVR, mult după Revoluție, de Cristi Țepeș, din păcate decedat în 2015.

În acest documentar este povestită, chiar la început, o parte din istoria fotografiei falsificate și difuzate în 1989 pentru a îmbrăca într-o aură revoluționară banala iubire dintre un cizmar și o îngrijitoare.

Aveți mai jos o parte din transcriptul preluat de pe blogul Arheologie TV:

„Căutările prin arhiva Televiziunii Române ne-au pus în fața unei descoperiri senzaționale. În 1989, propaganda, care ajunsese să rescrie istoria românilor într-o mare măsură, oferea o inedită fotografie document.

Aceasta confirma că la  marea și istorica adunare comunistă și antifascistă din 1 mai 1939, Nicolae și Elena Ceaușescu nu doar că erau participanți, ci se aflau chiar între conducători.

Doar că televiziunea mai amintise despre acel eveniment istoric în anii anteriori, minus participarea cuplului de dictatori și folosise imaginea cu pricina doar ca pe o unealtă de construcție a mitului partidului comunist eroic.

Ce se întâmplase ? La fel ca în bancurile absurde de altădată cu Radio Erevan, era o mică mare problemă. În realitate, cei doi nu participaseră la acea adunare, iar adunarea nu fusese de fapt organizată de partidul comunist, care la acea vreme cu greu ar fi putut umple o bodegă, darămite o piață centrală.

În plus, nu era o demonstrație antifascistă, ci una care susținea regimul dictaturii regale al lui Carol al II-lea. Totul era o mare minciună, la fel precum comunismul însuși.

Preocupării pentru măsluirea istoriei îi scăpase topirea unui film cu o mitologie nedefinitivată a partidului comunist și astfel investigațiile noastre au găsit fotografia originală pentru care niște specialiști în propagandă și-au câștigat, nu pâinea, ci dulceața de pe untul de pe pâine, toate raționalizate în 1989, ultimul an al lui Ceaușescu.”

22/06/2024 - Posted by | ISTORIE ROMÂNEASCĂ | , , , , , , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.