CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

România este în prezent “un câmp de luptă” între Occident şi Rusia


 

 

Imagini pentru romania înconjurata de state prietene rusiei photos

 

Harta: România înconjurată de state conduse de forţe pro-ruse

 

 

Recent, HotNews.ro, care cita Radio Europa Liberă, ne-a informat că Wess Mitchell, șeful singurului ONG american dedicat Europei Centrale și de Est, ar putea să o înlocuiască pe Victoria Nuland în Departamentul de Stat american pentru afaceri europene și eurasiatice.

 Hotnews a mentionat şi  interviul – eveniment acordat de domnul Mitchell în noiembrie 2014, înainte de alegerile prezidentiale, care poate fi rezumat in trei idei:

– România este in prezent “un battleground state” între Occident şi Rusia,

–  o ţară care trăieşte in prezent “intr-un cartier dur”

– şi va simţi “o testare a democraţiei mai dură decât in alte ţări”.

Cele spuse de dl. Mitchell în interviul de atunci a atras atenţia,iar timpul a confirmat cu vârf şi îndesat acuitatea analizei domniei sale:

” România traieşte intr-un cartier dur.

Pentru a se dezvolta economic şi politic, sunt necesare câteva condiţii interne şi câteva condiţii externe anume.

Aveţi nevoie ca Marea Neagră sa fie un spatiu economic deschis.

Aveţi nevoie ca atât cât se poate, influenţa rusă să nu treacă la vest de Nistru.

Aveţi nevoie de o manifestare puternica a prezentei occidentale, din perspectiva securitatii.

Aveţi nevoie de ingradirea iredentismului.

Cred ca duhul iredentismului etnic a fost lăsat sa scape din sticla lui pentru prima data dupa doua generaţii. România va fi mereu perdanta clară în faţa unui iredentism scăpat de sub control. (…)  Crimeea este un precedent foarte periculos, este ceea ce nationalismul populist si iredentist din regiune ar cauta sa imite.

Aş include acest lucru printre cele mai importante ameninţări la adresa securităţii naţionale pentru România, dacă vorbim despre probleme externe. Aş mai include aici şi remilitarizarea Marii Negre.”

 

Când am citit despre iredentismul care a scăpat din sticla după doua generaţii, si despre faptul ca România va fi mereu perdantă în faţa acestui duh, m-am gândit automat la Dictatul de la Viena, la iredentismul maghiar, la steagul secuiesc, la Viktor Orban şi la perfidul UDMR cu ale sale cereri de autonomie (culturală, administrativă şi, sa o spunem deschis, chiar teritorială).

 

 

Foto: Vladimir Putin alături de”aliatul” României din NATO şi UE – premierul ungur Viktor Orban  

 

 

Viktor Orban cu ale sale porniri dictatoriale si mesaje iredentiste difuzate personal pe teritoriul României, apare ca un cal troian rusesc.

Unul care nici macar nu se mai deghizează, ci acţionează pe faţă…

In definitiv, Harghita si Covasna reprezinta feude ale UDMR-ului in care acest PSD maghiar a taiat si spanzurat ani de zile, făcând orice pentru pauperizarea, asistentializarea si ghetto-izarea populatiei maghiare, in timp ce se plangea ca românii nu le acordă  suficiente “drepturi”.

Cei din Har-Cov sunt în primul rând cetateni români, si abia apoi etnici maghiari, si orice discurs iderentist despre “autonomie” care merge in sensul revizionismului istoric, nu face decat sa dea apa la moara scenariului atat de cunoscut de Kremlin: “drepturile” populatiei minoritare rusofone sunt folosite drept pretext si berbece impotriva statelor cu care Moscova are un diferend.

Cum la noi rusofoni nu există, sunt buni si maghiarii! Ce conteaza ca acestia sunt o populatie imbătrânită, însă radicalizată din ce in ce mai mult (mai ales în rândul tinerilor)?

Poate ca lucrurile nu sunt (inca) atat de catastrofale, insa liderii UDMR stiu sa aplice tactica salamului: nu il iau pe tot dintr-o data, ci pe felii.

Iar domnul Wess Mitchell este orice, numai un necunoscator al istoriei Romaniei! Mesajul sau din 2014 a fost fara echivoc: veti fi testati si foarte dur, iar iredentismul va fi arma prin care Rusia prin care îşi va urmări scopurile în România.

Aşa că poate nu ar fi deloc nepotrivit dacă statul român, prin cele mai înalte autorităţi, ar transmite un semnal spre exaltaţii ăia cu steagurile lor secuiesti si revendicarile lor politice (deja Presedintele Romaniei a tras un foc de avertisment) ca, dacă mai umblă cu cocktailul Molotov pe lângă rezervorul de benzină, vor petrece nişte nopţi răcoroase.

Maghiari, secui, ruteni, ucraineni, turci, orice etnic cu cetatenie romana are aceleasi drepturi si indatoriri, sub aceeasi Constitutie.

Vedem însă cum la est de Nistru ranjeste, flamand, ursul rusesc si cum la vest de Tisa ranjeste proxy-ul său maghiar, astfel încât  orice manifestare a iredentismului sugereaza, aşa cum spunea şi dl. Mitchell, că trăim într-un battleground state, care va fi foarte testat în viitor, drept pentru care semnele vremurilor nu trebuie ignorate, ci oprite a nu se agrava.

 

 

Surse: 

 

http://www.hotnews.ro/stiri-international-21921103-cine-inlocui-victoria-nuland-departamentul-stat-wess-mitchell

http://politeia.org.ro/editoriale/romania-battleground-state-iredentismul-maghiaro-rusesc

 

04/08/2017 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , ,

4 comentarii »

  1. Sunt profund revoltata de tupeul maghiarilor din Romania si mai ales a prim-ministrului Ungariei,carew e de o obraznicie rar intalnita !!De vina e si statul raman ,care le-a permis ungurilo9r prea multe !!!Nu le trebuia partid pe citerii entice ,ci reprezentanti in parlamentul Romaniei !!!Ce e mai grav e ca marele partid PSD,e preocupat de orice legaT DE BANI, SI ATAT !!!

    Apreciază

    Comentariu de Elvira Cercel | 04/08/2017 | Răspunde

    • Eu în primul rând sunt maghiar, în al doilea rând cetãtean maghiar, si numai dupã asta cetãtean român. Si ordinea asta vine din faptul cã statul maghiar î-mi acordã mai multã atentie, decât statul român, cãruia îl plãtesc toate dãrile. Si de ce nu mã mut în Ungaria? Sper sã se mute Ungaria aici, cui nu-i place sã se mute ei peste Carpati.

      Apreciază

      Comentariu de Zsolt | 07/08/2017 | Răspunde

      • Poate aflăm de la d-ta ce drepturi nu acordă statul România unui etnic maghiar şi cum se face că, înainte de a fi cetăţean român,vă consideraţi cetăţean maghiar în România?
        Nu ştiaţi că trebuie să respectati legile ţării în care trăiţi şi a cărei cetăţenie o posedaţi ?
        Aveţi idee cum sună jurământul de credinţă a unui cetăţean român, fie el şi etnic maghiar?

        Art 19 din Legea cetateniei române spune că:

        „Jur să fiu devotat patriei şi poporului român, să apăr drepturile şi interesele naţionale, să respect Constituţia şi legile României.”

        Referitor la vechea temă a dublei identităţi, întrebându-l politicianul armean Varujan Vosganian cum se raportează minoritatea armenească la poporul român,răspunsul pe care acesta l-a dat a fost clar, curat şi de o extraordinară onestitate:

        „Nefiind marcaţi de nostalgii imperiale, ca ruşii din Moldova sau ca ungurii din Transilvania, armenii s-au identificat cu istoria românilor într-un mod exemplar.

        Între a fi armean şi a fi român nu există niciun fel de incompatibilitate. Şi pot spune liniştit, ca Steinhardt, că poţi fi sută la sută armean şi mie la sută român…
        Am fost şi eu pus, la un moment dat, în situaţia, nu de a opta, ci de a cântări între două componente ale identităţii…
        În 1991, când am vizitat Armenia independentă, Levon Ter-Petrosian, preşedintele de atunci, mi-a propus să fiu ambasadorul neoficial al Armeniei pentru spaţiul Europei de Est.
        Mai erau Charles Aznavour pentru zona de Vest şi Akam Mestrobian pentru zona Europei Centrale…
        I-am spus lui Levon Ter-Petrosian aşa:
        „Eu în România sunt armean şi reprezint comunitatea armeană în Parlament. Dar în afara României eu reprezint România”. E ca la fotbal: nu poţi să reprezinţi două echipe naţionale în acelaşi timp ”.

        Ce spui d-ta este o contradicţie în termeni, nu poţi fi mai cetăţean al Ungariei decât al României, atâta vreme cât datorezi credinţă ambelor ţări, dacă ai cetăţenia lor, iar dacă se va pune problema unei rupturi brutale între ele, va trebui să renunţi la una din cetăţenii şi implicit le jurământul de credinţă către una dintre aceste ţări.
        În cazul celor cu cetăţenie dublă sau multiplă, problema apartenenţei şi a onestităţii faţă de ţara în care locuieşc este fundamentală.
        De aceea, dacă un ungur din România nu poate să fie fidel României, are oricând posibilitatea să opteze doar pentru cetăţenia ungară , sau a unei alte ţări.
        Să vă fie clar că dorinţa unora de a muta Ungaria în România şi şase milioane de români peste munţi, pentru ca un milion şi jumătate de maghiari să fie din nou supuşii unui imperiu condamnat de istorie, este nu atât o obrăznicie, cât mai ales o prostie incalificabilă.

        Apreciază

        Comentariu de cersipamantromanesc | 07/08/2017

  2. […] Sursă: România este în prezent “un câmp de luptă” între Occident şi Rusia « CER SI PAMANT ROMANE… […]

    Apreciază

    Pingback de România este în prezent “un câmp de luptă” între Occident şi Rusia « CER SI PAMANT ROMANESC | startachim blog | 05/08/2017 | Răspunde


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.