CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Numărul fiarei nu este 666 ci 616. VIDEO


 

Imagini pentru 666 photos

 

 

Ignoranţă: De fapt, numărul fiarei nu este 666, ci 616

 

Deobşte nu am aptitudini de contrazicere cu opiniile şi interpretarea religioasa care nu sunt academice, nici măcar nu cele complet dezaxate.

Fac o excepţie astăzi.

Nu o fac pentru că mă deranjează atitudinea unor membri ai clerului românesc şi nici a unor credincioşi derutaţi, ci pentru că prezentarea faptică nu este corectă.

Interpretativ o voi face într-o recenzie viitoare   a Cărţii Apocalipsei din Noul Testament.

Numărul menţionat în originalul carţii a fost 616 si nu 666.

Sf. Irineu a avertizat şi a elaborat despre acest număr, a atenţionat şi despre conţinutul interpretativ şi posibilele drumuri greşite pe care o pot lua credinciosi neiniţiaţi, vezi „Impotriva Ereziilor” (Against Heresies, Irenæus, Book 5, chapter 30, paragraph 3)

In general, majoritatea cercetătorilor sunt de părere că numarul este o reprezentare numerologoica a imparatului Roman Nero.

Cei care deţin părerea că numărul în carte a fost 616, susţin o reprezentare numerologică a Imparatului Caligula, ambii suficient de nebuni pentru a fi caracterizaţi drept „bestii”.

In 2005, savanţii universităţii din Oxford au reuşit să analizeze utilizând tehnica de ultimă generaţie un fragment din Cărţii Apocalipsei (Book of Revelation) din situl egiptean Oxyrhynchus (papirusuri 115 si 115 b), şi SURPRIZA (pentru mine, nu prea), Sf. Irineu a avut dreptate, nu este vorba de 666 (chi, xi, stigma) ci de 616 (chi, iota, stigma, adica, hexakosiai deka hex).

Fragmentele au fost datate în cel de al doilea secol d.Hr, adica cel mai vechi fragment existent din Noul Testament.

 

 

 

In poza acestui fragment, pe care eu o public mai sus se vede clar în chenarul galben, cele afirmate de mine anterior.

Ruşine politicienilor inculţi şi oportunişti şi mila pentru păstorii şi pentru turma manipulaţilor.

P.S. BOR este printre bisericile Creştine care nu dau citire Cărţii Apocalipsei în timpul slujbelor religioase (pe dreptate), şi putem fi mândri pentru poziţia clara şi fără dubiu pe care au avut-o în această chestiune.

PPS. Sunt absolut împotriva paşapoartelor Biometrice bazate pe cip compuertizat, din cu totul alte motive, dar care nu au nici o legatură cu religia şi teologia Creştina.

Sursa: 

http://theo-phyl.blogspot.ro/search/label/666

 

CITIŢI ŞI : 

 

https://ro.wikipedia.org/wiki/Num%C4%83rul_fiarei

 

Publicitate

04/08/2017 - Posted by | CREDINTA | , , , , , , , , , , , , , ,

8 comentarii »

 1. Multumiri pt,precizarile referitoare la nr.fiarei ! m=Multumiri pt.toate artcolele mai mult decat interesante !!Mult success in viitor !!!

  Apreciază

  Comentariu de Elvira Cercel | 04/08/2017 | Răspunde

 2. […] Source: Numărul fiarei nu este 666 ci 616. VIDEO « CER SI PAMANT ROMANESC […]

  Apreciază

  Pingback de Numărul fiarei nu este 666 ci 616. VIDEO « CER SI PAMANT ROMANESC - startachim blog | 05/08/2017 | Răspunde

 3. Prostii sectare! La o mica cercetare a acestui nr care apare in Apocalipsa se va descoperi ca are o stransa legatura cu Vechiul Testament si mai precis cu birul pus de catre Imparatul Solomon tuturor celor supusi si anume 666 de talanti de aur. Totusi ma mira ca administratorul acestui site, cunoscut ca stapan al unui spirit analitic si critic a preluat copy paste o informatie care nu are absolut nimic de a face cu realitatea.sunt sute de Sfinti Parinti care vorbesc de nr 666, plus atatia parinti duhovnicestiș iar la urma urmei nu Sf Irineu este sursa pe care ne bazam ci insasi scrierea Sf Ioan Teologul: Revelatia!

  Apreciază

  Comentariu de carp | 05/08/2017 | Răspunde

  • D-ta ai face bine să te mai informezi… Ce-ar fi să ne spui şi nouă în ce materiale ai găsit d-ta că cele scrise aici nu sunt adevărate ?
   Ce-ar fi să ne dai şi nouă linkul spre sursele pe care le ai ?

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 05/08/2017 | Răspunde

  • Numărul fiarei (greacă: Άριθμὸν τοῦ θηρίου, transliterat – Arithmon tou Thēriou) este un concept din Cartea Apocalipsei din Noul Testament care descrie Fiara.

   Unele ediţii, cum ar fi textul grecesc Novum Testamentum Graece spun că numărul este 616.Existenta unor manuscrise atestând ca 616 este numarul citat, au existat cu mult timp în urmă. Un astfel de martor timpuriu este Codex Ephraemi Rescriptus, care impreuna cu alte traduceri, au condus pe unii teologi la ipoteza ca numarul in discutie nu este 666, ci 616, acesta fiind de fapt numarul fiarei (Intr-o anumita traducere din vechime a Bibliei, chiar exista o nota de traducere lânga numarul 666, care spune: „alte autoritati antice citesc sasesutesaisprezece”).
   Confuzii pot fi create la traducerea facuta dupa transcrieri ale numarul respectiv, care initial a fost scris in litere, transformate, dupa caz, in cifre latine sau arabe. In cazul in care numarul 616 este cel adevarat, multe „teorii” construite pe seama lui 666 se dovedesc vorbe-n vânt.(http://www.rugaciuni.ro/modules/news/article.php?storyid=616)

   În anul 1844 Constantin von Tischendorf, unul dintre cei mai mari cercetători în critica textuală, descoperitorul Codexului Sinaiticus, a mers la Paris pentru a cerceta un manuscris care conţinea o operă a Sf. Efrem Sirul scris în limba siriacă. El a observat că sub textul siriac se află urme ale unui alt text grecesc.
   În mediile monahale între secolele IX-XIII, datorită lipsei de material, scribii răzuiau un manuscris existent şi refoloseau membrana pentru scrierea altor texte.
   De data aceasta textul ras a fost unul dintre cele mai importante texte care data din jurul anilor 400. Datorită lui Tischendorf, în decurs a 2 ani acest text a fost recuperat. Acest manuscris se numeste Codex Ephraemi Rescriptus.
   Spre surprinderea cercetătorilor, acest manuscris, care era a doua sursă ca importanţă pentru textul Apocalipsei, conţinea, la Ap. 13:18 un alt număr al fiarei: 616.
   Această descoperire a pus la încercare textul primei variante, dar în acelaşi timp a crescut interesul asupra cercetării acestui pasaj.
   Un manuscris, care se întâmplă să fie cel mai vechi manuscris existent , are scris numărul fiarei ca „616.”
   Această variantă textuală nu schimbă vreun crez cardinal al creştinilor, dar, dacă este unanim acceptat, ar putea trimite vreo şapte tone de literatură tematică drept în foc.
   Prima mentiune despre existenta acestui numar 616 în unele manuscrise biblice este facuta de Sf. Irineu din a doua jumătate a secolului II.
   Sf. Irineu a fost ucenic al Sf. Policarp care la rândul lui a fost ucenic direct al Sf. Ioan.
   La mai putin de o suta de ani de la scrierea Apocalipsei, au circulat în paralel doua variante de texte cu 666 si cu 616.
   Sf.Irineu spune ca numele dedus din numărul fiarei nu poate fi stiut iar daca acest lucru ar fi fost necesar Sf.Ioan ar si spus direct acest lucru in Apocalipsa.
   Cel mai vechi papirus ce contine textul Apocalipsei este P115.Si acesta contine numarul 616 si nu 666 ceea ce-i face pe cercetatori sa creada ca aceasta este varianta corecta a numarului Fiarei.

   În mediile monahale între secolele IX-XIII, datorită lipsei de material, scribii răzuiau un manuscris existent şi refoloseau membrana pentru scrierea altor texte. De data aceasta textul ras a fost unul dintre cele mai importante texte care data din jurul anilor 400.
   Datorită lui Tischendorf, în decurs a 2 ani acel text a fost recuperat. Acest manuscris se numeste Codex Ephraemi Rescriptus.
   Spre surprinderea cercetătorilor, acest manuscris, care era a doua sursă ca importanţă pentru textul Apocalipsei, conţinea, la Ap. 13:18 un alt număr al fiarei: 616.
   Această descoperire a pus la încercare textul primei variante, dar în acelaşi timp a crescut interesul asupra cercetării acestui pasaj.

   CONCLUZII:

   -Cel mai vechi manuscris al Apocalipsei nu vorbeste de 666 ci de 616.
   -Opinia unei mari părţi a specialistilor este că Nero ar fi Fiara.
   – Prima mentiune despre existenta acestui numar 616 in unele manuscrise biblice este facuta de Sf. Irineu din a doua jumătate a secolului II.Sf. Irineu a fost ucenic al Sf. Policarp care la randul lui a fost ucenic direct al Sf. Ioan.La mai putin de o suta de ani de la scrierea Apocalipsei au circulat in paralel doua variante de texte cu 666 si cu 616.
   Irineu spune ca numele dedus din numarul fiarei nu poate fi stiut iar daca acest lucru ar fi fost necesar Sf.Ioan ar si spus direct acest lucru in Apocalipsa.
   – Cel mai vechi papirus ce conţine textul Apocalipsei este P115.
   Si acesta contine numarul 616 si nu 666 ceea ce-i face pe cercetatori sa creada ca aceasta este varianta corecta a numarului Fiarei.(http://luminaadevarului.blogspot.ro/2012/02/numarul-fiarei-666.html)
   Cât despre simbolul creştin conţinut de steagul UE, acesta e confirmat de Biserica Catolică
   (http://www.ercis.ro/lumina/numar.asp?an=2009&numar=1&id=3)
   Modelul desenat de Heitz are ca inspiraţie statuia din capela „Sacre-Coeur” din Paris: Fecioara Maria cu o coroană de 12 stele. În ziua în care catolicii sărbătoreau Neprihănita Zămislire, proiectul lui Heitz a fost adoptat în unanimitate.

   În ultima carte a Sfintei Scripturi, Apocalipsa (12,1), se vorbeşte despre o femeie îmbrăcată în soare, care poartă pe cap o coroană cu 12 stele şi are luna sub picioare, aceasta fiind neîndoielnic Sfânta Fecioară Maria.

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 07/08/2017 | Răspunde

 4. Cine sustine ca 616 este numărul fiarei, chiar că are probleme mentale. Poi măi oamenilor chiar versetul18 ne spune să SOCOTIM. Poi atunci trebuie să punem cifrele in calcul. Si anume; fiecare literă să aibe şi numărul de ordine din alfabet, si acum SĂ SOCOTIM; capitolul 13, versetul18; AICI E ÎNŢELEPCIUNEA CINE……CĂCI ESTE…..NUMĂR DE OM…..ŞI NUMĂRUL [1132]466 !!! deci; 1132-466=666 ! ce vrei mai clar de atît. Rezultatul din paranteză este suma tuturor numerelor dela baza literelor, iar aldoilea număr este suma tuturor CIFRELOR dela baza literelor. Şi totuşi dacă ai dubi, calculeaza şi acest adevăr; NIUMĂRUL NUMELUI FIAREI, CAPITOLU TREISPREZECE VERSETUL OPTSPREZECE [1076]410 !!! deci; 1076-410= 666 ! pentru mai multe informati de acest gen, caută pe google; gavrilamesager. În special postarea Sfîrsitul vremurilor şi al veacurilor.

  Apreciază

  Comentariu de Teo | 31/12/2017 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: