CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

La mitingul unionist din Bucureşti, jandarmii au intervenit în forţă, folosind gaze lacrimogene


 

VIOLENŢE la mitingul unionist din Bucureşti. Jandarmii au intervenit în forţă, folosind gaze lacrimogene, pentru a bloca accesul protestatarilor pe Calea Victoriei.

 

„Solicităm premierului şi preşedinţilor partidelor care se vor înscrie în cursa electorală, să-şi asume reunirea naţională printr-o declaraţie a Legislativului, în sesiunea viitoare, şi asumarea proiectului reunificării ca proiect de ţară, cu toţi paşii care decurg prin aceasta: interconectare energetică, unificare monetară, spaţiu mediatic comun”, a declarat George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012, care a organizat marşul „Luptă pentru Basarabia”.

Potrivit acestuia, marşul este unul autorizat şi se desfăşoară pe traseul: Hanul lui Manuc-Brătianu-Magheru-Lascăr Catargiu-Piaţa Victoriei şi înapoi la Universitate, potrivit rtv.net.

 

 

 

 

 

 

 

 

  Cinci participanţi la marşul „Luptă pentru Basarabia” organizat de Platforma Unionistă „Acţiunea 2012” au fost reţinuţi , în Piaţa Victoriei, după ce unii dintre manifestanţi au încercat să forţeze cordonul de jandarmi, au anunţat reprezentanţii jandarmilor în direct la România TV.

”Avem o înregistrare cu liderul George Simion care este bătut și băgat în dubă”, a spus un tânăr venit de la Chișinău. Într-o intervenţie telefonică, deputatul Sebastian Ghiţă a cerut demisia ministrului de Interne.

Liderul sindicatului polițiștilor, Dumitru Coarnă, nu își poate explica intervenția jandarmilor la marșul unionist din fața Guvernului. 

 

”Este ceva ascuns, care ne scapă, a declarat Dumitru Coarnă pentru DCNews. Prefectul dispune astfel de acțiuni, dar decizia de intervenție în forță o iau comandanții unităților deplasate la fața locului. Așa cum se vede acum, din afară, pare o intervenție deplasată. Nu înțeleg ce s-a întâmplat, poate a fost o diversiune, ceva care ne scapă. Am participat la mai multe ședințe de pregătire a unor misiuni ale Jandarmeriei și vă pot spune că sunt instruiți să nu folosească forța decât în cazuri extreme, că se merge pe o atitudine de non-combat. Doar în situații deosebite se intervine. Nu-mi explic ce s-a întâmplat și nu știu ce li s-a cerut jandarmilor, ce a dispus prefectura”, a spus Coarnă.

 

„Vrem să transmitem un mesaj clar: Că nu mai avem răbdare! Premierul şi partidele politice văd chestiunea reunificării într-un timp de generaţii viitoare. Noi vrem ca generaţia noastră să facă unire. Este ultima şansă pentru fraţii noştri români de peste Prut”, a mai spus George Simion.

 

 

 

Foto: George Simion e luat pe sus de jandarmi

 

El a menţionat că manifestanţii nu vor pleca din stradă până nu vor purta dialoguri cu premierul Dacian Cioloş şi reprezentanţii partidelor.

„Nu plecăm din stradă până nu purtăm dialoguri cu aceste partide şi cu premierul României. O să le transmitem că o să rămânem în stradă până când doleanţele noastre vor fi auzite şi până vor dialoga cu noi”, a afirmat Simion.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/live/violente-la-mitingul-unionist-jandramii-au-intervenit-in-forta-live-video_321453.html#ixzz4NpONlIbF

 

22/10/2016 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , ,

22 comentarii »

  1. Au intervenit corect, pentru ca nu s-a respectat autorizatia! Pacat pentru ca a fost o actiune frumoasa care a degenerat din cauza unor bezmetici!

    Apreciază

    Comentariu de Radu | 22/10/2016 | Răspunde

    • Eu am auzit de nenumarate actiuni care s-au desfasurat FARA autorizatie si cu toate astea jandarmii nu au intervenit in forta.
      Aici pute a diversiune.Daca avem in vedere celebrul adagiu latin „cui prodest”,am putea fi surprinsi sa banuim ca tocmai au fost servite fortele antiunioniste din Basarabia, acum,in prag de alegeri.
      Ganditi-va si la asta si veti avea o cu totul alta operspectiva asupra celor ce se intampla sub ochii nostri!…

      Apreciază

      Comentariu de cersipamantromanesc | 22/10/2016 | Răspunde

      • Ai idee cati romani, din Romania vor unire? Crede-ma ca sunt foarte putini. Nimeni nu vrea sa aduca aici mafia rusa care conduce Modova! Si atunci despre ce mai vorbim?

        Apreciază

        Comentariu de Radu | 23/10/2016

  2. Strict tehnic, juridic vorbind, organizarea şi mai ales desfăşurarea acestei manifestaţii este total mediocră.
    ARGUMENTE:
    1.O lipsă totală de comunicare privind legislaţia româneasc în materie (pentru că aici a fost organizat mitingul, nu în Moldova), între unioniştii basarabeni şi cei din România cu proivire la organizarea şi desfăşurarea unui miting şi deplasarea manifestanţilor;
    2.Nu este corect ca un lider care cunoaşte protocolul unei astfel de manifestaţii să schimbe regurile „în timpul jocului” ( schimbare voită prin instigare a itinerarului de deplasare al manifestanţilor);
    3.Din informaţiile mas-media probate prin fotografii, nu rezultă vre-un execes de zel al jandarmeriei, ci doar proceduri normale şi cât se poate de legal aplicate în această speţă.
    CONCLUZII:
    # În opinia mea mai repede văd această acţiune a unor manifestanţi, ca pe o provocare prorusă. Eu cred că acel lider al manifestanţilor, reţinut de jandarmerie poate fi un provocator prorus după modul cum a acţionat. Se cunosc foarte bine tendinţele xepansioniste şi interesele Rusiei cu privire la Ucraina şi Moldova, acest ultim stat fiind în fapt fostă regiune istorică a României Regat.

    Apreciază

    Comentariu de ionelslavu | 23/10/2016 | Răspunde

    • Manifestatii pentru Unire se fac in fiecare an atat la noi cat si la Chisinau.De aceasta data se pare ca asistam la o provocare antiunionista care a gasit pe picior gresit autoritatile noastre.
      Cu sau fara stiinta, guvernantii nostri cei „tehnocrati”au oferit un ajutor substantial propagandei antiunioniste de la Chisinau acum, in prag de alegeri.
      Informatiile din mass media vorbeau despre retinerea a cinci conducatori ai demonstratiei si despre amenzi.
      A existat si informatia despre folosirea de gaze lacrimogene, despre care nu stim cat de adevarata a fost, dar care serveste de minune exact propaganda antiunionista.
      In plus, am asistat la o ciorovaiala imbecila si la acuzatii reciproce, intre diversi politicieni si reprezentanti ai ‘organelor”, care nu pot servi decat fortele antiunioniste si antieuropene despre care vorbeam…

      Apreciază

      Comentariu de cersipamantromanesc | 23/10/2016 | Răspunde

      • Stimate Domn, unirea trebuie rezolvata la Chisinau! Obligat trebuie sa fim intrebati si noi prin refrendum. Personal, qam avut multiple experiente in Moldova astfel incat sa fiu sigur ca doar ceva peste 15% DIN CETATENI ISI DORESC UNIREA. Moldova este rusificata si daca ei nu isi doresc unirea, mitingurile si alte facaturi de asest gen sunt frectie. Actiunea de iei a fost o prostie manipulata de rusi! Imbecilul ala care protesteaza la universitate este un gunoi acre crede ca poate forta un guvern sa forteze unirea. Cat timp moldovenii (vorbim de peste 50%) nu isi doresc asta, nu putem discuta.

        Apreciază

        Comentariu de Radu | 23/10/2016

      • Unirea nu se rezolva doar la Chisinau. E ca si cum ai spune ca unirea celor doua Germanii s-ar fi putut rezolva doar in RDG !…

        Apreciază

        Comentariu de cersipamantromanesc | 23/10/2016

    • Totul a fost o facatura, posibil cu ajutorul rusilor pentru a discredita ideea de unire! Autoritatile au procedat corect!

      Apreciază

      Comentariu de Radu | 23/10/2016 | Răspunde

      • Autoritatile n-au procedat corect recurgand la forta.Au dat apa la moara antiunionismului de la Chisinau.Chiar nu se vede si nu se simte cine profita din mascarada asta ?

        Apreciază

        Comentariu de cersipamantromanesc | 23/10/2016

      • Nu profita nimeni! Unirea nu este dorita de romani! Sa va fie clar! Nu avem puterea financiara a Germaniei din (), si in plus, nu vrem mafia rusa din Moldova adusa legal in Romania! Credeti-ma asta e opinia romanilor si nu cea din media! In plus, nu am vazut manifestatii masive (milioane de oameni) in Chisinau pro unire. Am tinut niste cursuri pe teme bancare si am fost socat sa vad ca participantii luat notite in rusa! Moldova este rusificata, va place sau nu!

        Apreciază

        Comentariu de Radu | 23/10/2016

      • Informatiile d-tale sunt false.
        Conform unor statistici recente, 67,9% dintre români susțin unirea cu Republica Moldova până în 2018, când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, în timp ce doar 14,8% mai degrabă nu o susțin, informează Agerpres.

        La această întrebare, non-răspunsurile cumulează 17,3%.
        In acelasi timp, un sondaj realizat la comanda Institului de Politici Publice de la Chișinău,cu sprijinul Fundației Soros, arata acum 10 luni că cca. 30 % din cetățenii Republicii Moldova ar vota pentru unirea cu România, dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum.
        Cu cca.15 ani in urma ,pentru Unire se pronuntau doar 3-5 % dintre basarabeni.
        Asadar, ideea Unirii este in crestere masiva.
        Acum vedeti cui serveste propagandistic ceea ce s-a intamplat la Bucuresti ?

        Apreciază

        Comentariu de cersipamantromanesc | 23/10/2016

      • Super! Sa voteze si discutam dapa aia!

        Apreciază

        Comentariu de Radu | 23/10/2016

  3. Aveti idee despre ce se intampla de fapt in acest caz ? Pas cu pas se lucreaza la dezmembrarea Romaniei. ONG -urile lui Soros sunt pe val , ei lucreaza intens pentru reunire – nu vi se pare suspect? Personal cred ca este un teatru ieftin arestarea si subit eliberarea lui George Simion. Acesta mascarada este destinata a-l face un erou in ochii publicului care asista fara sa inteleaga ce se intampla.

    Apreciază

    Comentariu de Catalin | 23/10/2016 | Răspunde

    • Nu doar ONG-urile lui Soros ne”lucreaza”, iar daca ar fi numai ele, inca ar fi bine…. De zeci de ani se duce o lupta fara menajamente, pe fata sau in subteran, cu Ungaria, Rusia si cu alte tari „prietene”, si nu doar pe frontul propagandistic.
      Mergeti prea departe considerandu-l pe George Simion un agent al antiromanismului.
      Trebuie sa recunoastem insa ca „specialistii”laboratoarelor antiromanesti au reusit sa creeze in asa masura confuzie in randurile noastre, incat nu se mai stie cine ne este prieten si cine dusman…
      Derbedeii care au incercat sa blocheze mitingul organizat de unionisti la Bucuresti, au servit pe fata (in prag de alegeri in R.Moldova),fortele antiunioniste si pro moscovite, asa cum corect a renarcat renumitul Basescu…

      Apreciază

      Comentariu de cersipamantromanesc | 23/10/2016 | Răspunde

      • Prietene, hai sa terminam cu Soros! Vinovati de tot ce s-a intamplat din 90 incoace suntem vinovati noi, si ticalosii pe care i-am votat!

        Apreciază

        Comentariu de Radu | 23/10/2016

      • Povesti! Va discrediteaza cetatenii moldoveni, care comunica mai bine in ruseste, mafia rusa care stapaneste moldova si imbecili de geneul celor care au organizat marsul!

        Apreciază

        Comentariu de Radu | 23/10/2016

    • Asta cu dezmembrarea Romaniei este o marota! Nu poate dezmembra Romania nimeni! Sperietori pentru prosti si partide nationaliste fara clienti!

      Apreciază

      Comentariu de Radu | 23/10/2016 | Răspunde

      • Tot despre o „marota”a fost vorba in anul 1940 ?

        Apreciază

        Comentariu de cersipamantromanesc | 23/10/2016

      • Cetatenii moldoveni din 1940 nu sunt cei de astazi. Moldovenii de azi sunt 70% rusificati. I-am vazut acolo, i-am cunoscut, sunt mai mult rusi decat romani, si vorbesc de oameni cu studii!

        Apreciază

        Comentariu de Radu | 23/10/2016

      • Una e ce ai vazut d-ta sau eu, si alta e realitatea.Sigur ca in 1918 a existat o realitate, in 1940, alta realitate si acum lucrurile sunt diferite. Ce nu spui d-ta ca in evolutia optiunii maselor un rol decisiv il are scoala, biserica si mass media. Aici se duce lupta in planul gandirii.

        Apreciază

        Comentariu de cersipamantromanesc | 23/10/2016

  4. Rămân la opinia mea exprimată anterior. Jandarmeria şi-a făcut datoria… intrăm în eroare acceptând idea că autorităţile române nu şi-au făcut treaba. Că o parte din mas media înţelege să considere aceste evenimente altfel decăt sau petrecut, este cu totul şi cu totul o altă problemă ce ţine de manipularea opiniei publice.
    Avem un Rege peste două state româneşti România şi Moldova, în persoana Majestăţii Sale Regele Mihai I al României!
    Avem o Casă Regală competentă, cu o experienţă dinastică de excepţie în istoria neamului nostru, o instituţie ce poate înlocuii cu onoare şi demnitate instituţia preşedenţială, Casa Regală a României!
    Pentru normalitate şi firesc avem nevoie de Monarhie Constituţională în societate şi Regat pentru România!

    Apreciază

    Comentariu de ionelslavu | 23/10/2016 | Răspunde

    • Foarte corect! Avem legi care trebuie respectate! Cum isi permit unii sa puna corturi la Universitate pe unde ne plimbam cu copiii! Trebuie eliminate corturile. Asta este un abuz fata de cetatenii Bucurestiului! 200 de protestatari nu reprezinta vointa noastra!

      Apreciază

      Comentariu de Radu | 23/10/2016 | Răspunde


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.