Istoria demonizarii bancherilor si ura fata de oamenii banului evrei, asociati cu „al şaptealea cerc al Iadului”.
Ura fata de bancheri si evrei. Istoria demonizarii celor care gestioneaza banii.
Ura îndreptată către bancheri este una dintre cele mai vechi forme ale prejudiciilor umane, se arată într-un articol publicat de The Economist.
Dispreţul pentru „oamenii banului” are o istorie controversată, care datează încă de pe vremea lui Iisus, care „i-a expulzat pe cei care schimbau bani din templu”. În plus, Biblia ne spune că „banii sunt sursa tututor relelor.
Tot în Biblie găsit termenul utilizat de evrei pentru a desemna „dobânda”. Acest termen este „neshek” şi înseamnă „muşcătură”.
Biserica Catolică a interzis folosirea acestui termen în anul 1311.
De asemenea, Dante a asociat persoanele care împrumutau bani cu „al şaptealea cerc al Iadului”, în care erau incluşi şi locuitorii din Sodoma şi Gomora, scrie antena3.ro.
În Europa medievală, evreii au fost persecutaţi nu numai pentru că nu erau creştini, ci pentru că lichidarea lor era cea mai bună metodă de a scăpa de datorii.
Faimosul economist Karl Marx, care provenea dntr-o familie de evrei, îi numeşte pe aceştia „întruchiparea capitalismului”, al cărui curs străvechi ar putea fi schimbat numai prin revoluţie.
Ura faţă de bancheri şi demonizarea acestora este un lucru evident în lumea actuală, fie că este vorba de înalţii funcţionari, sau de simpli angajaţi din sucursalele bancare. O „etichetă negativă” a fost alipită acestei meserii, considerată responsabilă pentru toate dezastrele sociale, economice şi numai, de la începutul lumii şi până în prezent.
Cei care au pus bazele „Protocoalelor Înţelepţilor Sionului” doreau ca lumea să creadă că evreii sunt implicaţi într-o conspiraţie globală diabolică.
„Protocoalele înţelepţilor Sionului” este o broşură care a circulat la începutul secolului al XX-lea în Europa şi care conţine aşa-zise planuri de dominație mondială întocmite de evrei.
Cu toate acestea, autorul articolului aminteşte că finanţele stau totuşi în spatele acţiunilor care au dus la dezvoltarea societăţii.
Acesta avertizează că ura faţă de bancheri poate avea consecinţe negative în mai multe domenii, nu numai în cel economic.
Miercuri, 11 ianuarie 2012 |
Agentia org.
Niciun comentariu până acum.
Lasă un răspuns