CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Celebrul astrofizician Stephen Hawking declara ca omenirea este ameninţată de un război nuclear devastator


 

Stephen Hawking: Omenirea este ameninţată de un război nuclear devastator

Stephen Hawking: Omenirea este ameninţată de un război nuclear devastator.

Celebrul astrofizician Stephen Hawking, considerat unul dintre geniile ultimilor 100 de ani, trage un semnal de alarma in ceea ce priveste viitorul speciei umane. Omenirea este ameninţată de un război nuclear devastator, aşa că trebuie să colonizeze spaţiul pentru a supravieţui, spune faimosul om de ştiinţă.

„E posibil ca rasa umană să dispară, însă acest scenariu poate fi evitat. Cred că este aproape sigur că un scenariu apocaliptic, precum un război nuclear, se va petrece pe Terra peste 1.000 de ani”, avertizează fizicianul Stephen Hawking, adăugând că omenirea nu este totuşi condamnată la Apocalipsă.

„Este foarte important să colonizăm spaţiul. Cred că vom reuşi până la urmă să creăm colonii auto-suficiente pe Marte şi pe alte planete din sistemul nostru solar, însă asta nu se va întâmpla în următoarea sută de ani”, a mai spus Hawking.

Supozitiile destul de infricosatoare ale lui Hawking se bazeaza pe tensiunile din ce in ce mai mari pe plan mondial, pericolul unui razboi nuclear sau chiar cataclisme naturale.

In urma cu cateva luni, omul de stiinta a vorbit si despre existenta extraterestrilor, care, in opinia lui, este aproape sigura. Acesta a avertizat insa ca omenirea ar trebui sa faca tot posibilul sa evite contactul cu alte forme de viata, sustinand ca, daca extraterestrii ar descoperi Pamantul, nu ar face decat sa extraga resursele de aici pentru a se muta ulterior pe alta planeta.

 

„În cele din urmă, progresele ştiinţifice şi tehnologice le vor permite oamenilor să părăsească sistemul solar şi să stabilească în regiuni îndepărtate ale universului”, şi-a exprimat optimismul omul de ştiinţă britanic.

Călătoria aceasta spaţială nu este lipsită de pericole. Dacă vor întâlni în cale civilizaţii extraterestre, oamenii ar putea avea de suferit. „Descoperirea unor forme de viaţă inteligente extratrestre ar reprezenta cea mai importantă descoperire ştiinţifică din istoria omenirii. Cu toate astea, ar fi extrem de riscant să încercăm să comunicăm cu o civilizaţie extraterestră”.

„Dacă extratereştrii se vor decide să ne viziteze, s-ar putea repeta scenariul cu europenii care au sposit pe continentele americane. Lucrurile nu s-au sfârşit prea bine pentru nativii americani”, a avertizat Hawking.

Vineri, 6 ianuarie 2012

Agentia org.

 

06/01/2012 - Posted by | POLITICA | , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: