CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Specialiștii de la Universitatea din München spun că nu au găsit nicio legătură directă între lockdown și scăderea ratelor de infectare în Germania


Un studiu recent realizat în Germania susține că a identificat dovezi conform cărora carantinarea populației este posibil să fi avut un efect neglijabil sau nul asupra pandemiei de coronavirus.

Acest studiu german sugerează că plasarea populației în carantină în timpul pandemiei ar fi fost inutilă.

Statisticienii de la Universitatea din München spun nu au găsit nicio legătură directă între lockdown-ul din Germania și scăderea ratelor de infectare în țară, relatează The Telegraph, preluat de Timpul md.

Din contră, studiul arată că ratele de infectare începuseră în mod evident să scadă înainte de carantina impusă la nivel național în noiembrie anul trecut.

O altă descoperire a fost că rata de infectare era deja în scădere în două rânduri în care măsurile dispuse în timpul carantinei au fost înăsprite, în lunile decembrie 2020 și aprilie 2021.

Numărul R, subunitar înainte de lockdown

Studiul s-a concentrat pe așa-numitul număr R, care arată la câți oameni transmite o persoană infectată.

Autorii studiului spun că acest factor este mai puțin ușor de distorsionat de valorile fluctuante ale numărului de testări, în comparație cu ratele săptămânale de infectare, invocate de guvernul german pentru a dispune restricțiile specifice carantinei.

Statisticienii din München au constat că, de fiecare dată înaintea intrării în vigoare a unor noi restricții, numărul R se situa deja sub valoarea 1, ceea ce înseamnă că infecțiile erau în scădere.

„Măsurile ar fi putut avea un efect pozitiv asupra evoluției infectărilor, dar nu sunt singurele responsabile pentru declinul pandemiei”, au susțin autorii studiului.

Germania, un semestru sub lockdown național

Oponenții măsurilor de combatere a pandemiei prin carantinarea populației au sesizat oportunitatea și invocă deja acest studiu în sprijinul lor însă autorii lui s-au grăbit să dea asigurări că nu oferă argumente politice.

„Nu poți să spui, pe baza datelor, că nu era necesară carantina. Tot ce arată studiul este că începutul carantinei și scăderea infectărilor nu coincid”, a explicat profesorul Ralph Brinks, co-autor al lucrării.

Germania a inițiat o formă „ușoară” de lockdown la începutul lui noiembrie 2020, care a impus închiderea restaurantelor și barurilor dar păstrarea în funcțiune a magazinelor neesențiale.

Carantinarea completă a fost ordinată cu nouă zile înainte de Crăciun iar restricțiile au fost înăsprite începând din 23 aprilie.

În prezent, lockdown-ul a fost ridicat în cea mai mare parte a Germaniei.

04/06/2021 - Posted by | ANALIZE | , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.