CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Ministerul rus al Apărării a promis că va returna sumele furate de patru militari de la polonezii morti in accidentul aviatic de la Smolensk.Or fi fost returnati acei bani pana acum ?


Kremlinul promite sa returneze banii furati de la polonezii morti

Aeronava prezidentiala

Ministerul rus al Apărării a promis că va returna sumele furate de patru militari din conturile bancare ale uneia din victimele accidentului de la Smolensk.

Comitetul de anchetă al Parchetului rus a anunţat marţi că au fost iniţiate proceduri judiciare împotriva a patru militari ruşi acuzaţi că au folosit cardurile bancare ale uneia din victimele accidentului de la Smolensk.

„Cei patru militari au fost inculpaţi pentru furt. Ei şi-au recunoscut faptele şi colaborează activ cu anchetatorii”, anunţă Comistetul de anchetă al Parchetului.

Militarii făceau parte la 10 aprilie din cordonul de securitate creat după prăbuşirea avionului preşedintelui polonez Lech Kaczynski, în apropierea aeroportului din Smolensk.

Ministerul rus de Interne denunţase iniţial acuzaţii „calomniatoare şi cinice”, după ce Polonia anunţase că poliţişti ruşi fuseseră arestaţi pentru furt. Luni, justiţia poloneză a declarat că de fapt suspecţii sunt militari ruşi.

Comitetul de anchetă a precizat că cei patru militari au folosit mai multe carduri bancare, deturnând în total 1.600 de euro. Suspecţii nu au fost arestaţi, ci sunt „sub supravegherea comandamentului bazei militare” aparţinând aeroportului din Smolensk.

Comitetul de anchetă nu a precizat cui aparţineau cardurile folosite. Varşovia a anuntat că proprietarul era Andrzej Przewoznik, fostul şef al Comitetului memoriei naţionale. Ministerul rus al Apărării a promis să ramburseze sumele furate de cei patru militari, dintre care trei aveau deja antecedente penale.

„După ce tribunalul va stabili vinovăţia şi responsabilitatea militarilor, Ministerul Apărării va prezenta scuze şi va fi pregătit să compenseze sumele furate”, a declarat Aleksei Kuzneţov, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Sursa:Agentia org.

8 iunie 2010

Publicitate

23/12/2010 - Posted by | PRESA INTERNATIONALA | , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: