CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

BINE ATI VENIT !

Eu, iubite cetitoriule, nicăirea n-am aflatŭ nici un istoric, nici latin, nici leah, nici ungur, şi viiaţa mea, Dumnezeu ştie, cu ce dragoste pururea la istorii, iată şi pănă la această vârstă, acum şi slăbită. De acéste basne să dea seama ei şi de această ocară. Nici ieste şagă a scrie ocară vécinică unui neam, că scrisoarea ieste un lucru vécinicŭ. Cândŭ ocărăsc într-o zi pre cineva, ieste greu a răbda, dară în véci? Eu voi da seama de ale méle, câte scriu. Făcutu-ţ-am izvod dintăiaşi dată de mari şi vestiţi istorici mărturii, a cărora trăiescŭ şi acum scrisorile în lume şi vor trăi în véci. Şi aşa am nevoit, să nu-mi fie grijă, de-ar cădea această carte ori pre a cui mână şi din streini, carii de-amăruntul cearcă zmintélile istoricilor. Pre dânşii am urmat, care vezi în izvod, ei pavăţa, ei suntŭ povaţa mea, ei răspundŭ şi pizmaşilor neamului acestor ţări şi zavistnicilor. Putérnicul Dumnezeu, cinstite, iubite cetitoriule, să-ţi dăruiască după acéste cumplite vremi anilor noştri, cânduva şi mai slobode veacuri, întru care, pe lângă alte trebi, să aibi vréme şi cu cetitul cărţilor a face iscusită zăbavă, că nu ieste alta şi mai frumoasă şi mai de folos în toată viiaţa omului zăbavă decâtŭ cetitul cărţilor. Cu cetitul cărţilor cunoaştem pe ziditoriul nostru, Dumnezeu, cu cetitul laudă îi facem pentru toate ale lui cătră noi bunătăţi, cu cetitul pentru greşalele noastre milostiv îl aflăm. Din Scriptură înţelégem minunate şi vécinice fapte puterii lui, facem fericită viiaţa, agonisim nemuritoriŭ nume. Sângur Mântuitorul nostru, domnul şi Dumnezeu Hristos, ne învaţă, zicândŭ: Čńďèňŕèňĺ ďèńŕíiŕ, adecă: Cercaţi scripturile. Scriptura departe lucruri de ochii noştri ne învaţă, cu acéle trecute vrémi să pricépem céle viitoare. Citéşte cu sănătate această a noastră cu dragoste osteneală.

De toate fericii şi daruri de la Dumnezeu voitoriŭ

Miron Costin, care am fost logofăt mare în Moldova

54 comentarii »

  1. Buna ziua ! As fi bucuroasa daca ati dori sa facem schimb de link pentru avantaj reciproc ! Blogul meu este http://petedeculoare.wordpress.com/
    Astept confirmarea dumneavoastra daca sunteti sau nu de acord pe petedeculoare@yahoo.com

    Apreciază

    Comentariu de petedeculoare | 24/02/2010 | Răspunde

  2. O bucurie imensa pentru mine descoperirea acestei pagini!
    Nimic nu este intamplator!Succes si sanatate truditorilor!
    Alaturi de voi,Aleodor Daniel Paunescu

    Apreciază

    Comentariu de Aleodor Daniel Paunescu | 24/02/2010 | Răspunde

  3. te invit sa vizitezi blogul meu. in cazul in care esti de acord cu reciprocitatea

    Apreciază

    Comentariu de Camil | 21/11/2010 | Răspunde

  4. Bravo tuturor si cinste celor ce se ostenesc sa raspunda,dupa merit,celor ce indraznesc sa-si bata joc de neamul nostru romanesc! As vrea,daca se poate si nu deranjez pe cineva,sa va spun,in scurte cuvinte,o mica istorioara a familiei mele,pe care nu de putine ori strabunicul meu tinea sa mi-o spuna…Pe vremea cand era tanar i-a placut tare mult o fata,pe care vroia sa o ia de nevasta,dar acest lucru nu se putea fiindca ea era de origine maghiara..Atunci ca sa nu fie probleme,nici in sat si nici la autoritati,tatal lui a decis ca trebuie neaparat sa ceara sfatul unor oameni de vaza…si au mers direct la Andrei Saguna! Si as vrea sa stiti si voi ce ia raspuns aceasta personalitate,din vremea lui,ce tinea la neamul romanesc:”Atata vreme cat io traiesc sangele de roman cu al unguresc nu s-o amesteca”!!Si clar a fost,ca cel putin in familia mea si cred ca nu numai,asa a fost.Va multumesc pentru ingaduinta si Dumnezeu sa va ajute si sa ne ajute sa tinem capul sus orice s-ar intimpla..

    Apreciază

    Comentariu de Nicu Chincea | 23/03/2011 | Răspunde

  5. Salut. 1] Gresita concluzia Basarab=Negru-voda,mai studiaza si vei afla adevarul.2]Tot in respect pentru adevar Miron costin nu scrie ,,sunt,, ci ,,sint,, sau ,,sant,, vei afla doar aprofundind cercetarea.

    Apreciază

    Comentariu de URSULUIMEU | 29/05/2011 | Răspunde

    • Bonjour.
      1.Basarab-Negru Voda nu e o concluzie, este o ipoteza si nici macar nu imi apartine.
      2. Scrierea lui Miron Costin a fost adaptata in lucrarea din care am reprodus-o, pentru ca sa pota fi inteleasa de contemporanii nostri, incercandu-se totodata sa se utilizeze si unele reguli de ortografie din zilele noastre, tocmai pentru a putea fi accesibila marelui public.

      Apreciat de 1 persoană

      Comentariu de cersipamantromanesc | 29/05/2011 | Răspunde

    • Daca iti pica in mana o carte a lui Miron Costin tiparita in epoca noastra, ai sa vezi ca acolo apare pe langa forma „sunt” si forma „suntŭ”
      Exemplu: :”Predoslovie, adecă cuvântare dintăi de descălecatul țărâi cel dintăi și a neamului moldovenescŭ
      Începutul țărâlor acestora și neamului moldovenescŭ și muntenescŭ și câți sunt și în Țările Ungurești cu acest nume, români și până astăzi, de unde suntŭ și de ce seminție, de când și cum au dăscălecat, acéste părți de pământŭ, a scrie, multă vréme la cumpănă au stătut sufletul nostru. Să înceapă osteneala aceasta, după atâta véci de la discălecatul țărâlor cel dintăi de Traian împăratul Râmului, cu câteva sute de ani peste mie trecute, să sparie gândul.”

      Incearca sa fii mai putin crispat…

      Apreciază

      Comentariu de cersipamantromanesc | 29/05/2011 | Răspunde

  6. De unde pot vedea numele veteranilor de razboi ,ma intereseaza Muscelul

    Apreciază

    Comentariu de Lucian | 01/06/2011 | Răspunde

    • Contactati asociatia nationala a veteranilor de razboi Tm Valcea: http://www.cylex-romania.ro/ramnicu+valcea/asociatia+nationala+a+veteranilor+de+razboi+valcea-506447.html sau Ministerul Apararii .Cred ca si asociatiile de veterani de razboi au listele pe care le cautati.

      Apreciază

      Comentariu de cersipamantromanesc | 01/06/2011 | Răspunde

      • Ma gandesc ca a fi patriot inseamna sa-ti iubesti patria, pe cei ce sunt in ea si pe cei ce au fost in ea si si-au dat viata pentru ea. In acest sens m-ar interesa sa stiu daca exista vreun site in care sa fie listati toti cei ce au murit in cele doua razboaie mondiale, sau in cel de la 1877. Cu nume, prenume, grad, locul nasterii, data nasterii, data mortii, locul mortii. Pentru ca toti sau aproape toti avem morti pentru patrie, dar cei mai multi, coplesiti de saracie sau alte cauze i-am uitat pe cei ce si-au jertfit viata pentru ca astazi sa fim ceea ce suntem. Si cred ca nu este corect fata de ei sa-i „cinstim” la „gramada” pentru ca fiecare erou a fost o personalitate prin el insusi.
        Ma gandeam ca aceste asociatii de veterani sa fi scanat registrele sau cum s-or fi numind ele, cu cei morti in razboie. Poate ca a facut acest lucru Ministerul Apararii. Sau poate alte organizatii patriotice.
        De exemplu in SUA sunt site-uri in care sunt liste cu cei ce au facut parte din unitati militare din secolele trecute, cu cei morti in razboaie, liste cu imigrantii care au venit in SUA de-a lungul secolelor, liste cu cei bolnavi internati in spitale, etc. Te identifici si cauti ce-ti trebuie. Bine-nteles ca si la ei este termen de 50 sau 100 de ani in care nu poti cauta in arhive mai devreme de acele date. Dar mai vechi poti cauta pe internet, nu trebuie sa te duci in judetul respectiv ca sa rasfoiesti registre.

        Apreciază

        Comentariu de Petrica | 17/09/2012

  7. Magnificent goods from you, man. BINE ATI VENIT ! CER SI PAMANT ROMANESC I have understand your stuff previous to and you’re just extremely magnificent. I really like what you have acquired here, certainly like what you’re saying and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still care for to keep it smart. I can’t wait to read much more from you. This is really a great BINE ATI VENIT ! CER SI PAMANT ROMANESC informations.

    Apreciază

    Comentariu de Android Apps | 20/11/2011 | Răspunde

  8. Wonderful goods from you, man. BINE ATI VENIT ! CER SI PAMANT ROMANESC I’ve understand your stuff previous to and you are just too great. I really like what you have acquired here, certainly like what you are saying and the way in which you say it. You make it entertaining and you still take care of to keep it smart. I cant wait to read far more from you. This is actually a tremendous BINE ATI VENIT ! CER SI PAMANT ROMANESC informations.

    Apreciază

    Comentariu de Android Apps | 06/12/2011 | Răspunde

  9. Excellent goods from you, man. BINE ATI VENIT ! CER SI PAMANT ROMANESC I have understand your stuff previous to and you are just extremely excellent. I actually like what you’ve acquired here, certainly like what you are stating and the way in which you say it. You make it entertaining and you still care for to keep it wise. I cant wait to read far more from you. This is really a great BINE ATI VENIT ! CER SI PAMANT ROMANESC informations.

    Apreciază

    Comentariu de liberty reserve | 10/01/2012 | Răspunde

  10. „Cred că refacerea Turnului ar fi cea mai merituoasă contribuţie a noastră la acest act de eliberare naţional㔄 aşa crede Andrei Doicescu, fiul arhitectului Octav Doicescu.
    A venit ziua când putem instalam cel putin un simbol-amntire al Monumentului„ aşa cred eu,
    arh.Aurel Corghencea
    (www.dsgn.info.md/arhitectura/1012)

    Apreciază

    Comentariu de Aurel C. | 30/01/2012 | Răspunde

  11. Postam anuntul dvs in peste 365 de siteuri de anunturi din Romania impreuna cu o poza si adresa siteului dvs. (in siteurile ce permit acest lucru) crescand astfel numarul celor care vad anuntul dvs cu cateva sute de mii de persoane zilnic. Noi facem aceasta munca in locul dvs. Anuntul va fi indexat de Google rapid (cateva zile) si va fi afisat in primele pagini.

    Apreciază

    Comentariu de Postare anunturi | 19/02/2012 | Răspunde

  12. Pretty section of content. I just stumbled upon your blog and in accession capital to assert that I get
    actually enjoyed account your blog posts. Anyway I’ll be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently quickly.

    Apreciază

    Comentariu de Restaurant pentru Botez | 16/05/2012 | Răspunde

  13. Impresionant acest blog. De curand am, deschis un site http://www.DespreRomania.com Este nou si nu am inca postari multe si nici vizitatori, dar vreau sa incep sa-l promovez si sa scriu mai repede. Daca ai vrea, am putea face link exange. Multumesc!

    Apreciază

    Comentariu de albatavlad | 24/05/2012 | Răspunde

  14. Doamne, adu-ne Basarabia în trupul Țării !!!

    Apreciază

    Comentariu de irivatar | 02/07/2013 | Răspunde

  15. super acest lucru este minunat am gasit ceva la fel
    aici la WZY.RO :) imi place

    Apreciază

    Comentariu de socializare | 05/08/2013 | Răspunde

  16. Doamnelor şi domnilor, să vă dea Dumnezeu sănătate! Vă invit să vizitaţi site-ul PREMIUL ROMÂNESC PENTRU EXCELENŢĂ (www.premiulromanescpentruexcelenta.ro) în a cărui LISTĂ DE ONOARE figurează peste 90 de personalităţi româneşti de superelită desemnate prin votul celor 60 laureaţi din 15 ediţii anterioare. Întrucât o mare parte din acestea se află în diapora făcând cinste Ţării prin viaţa şi activitatea lor, am apreciat ca interesant să vă invit să le cunoaşteţi şi să le faceţi cunoscut şi Dv. Consideraţie! Doamne ajută! av.Liviu Ardeiaş

    Apreciază

    Comentariu de Liviu Ardeiaş | 19/08/2013 | Răspunde

  17. Thanks for the marvelous posting! I truly enjoyed reading it, you happen to be a great author.I will always bookmark your blog and definitely will come back down the road.
    I want to encourage one to continue your great work, have a nice afternoon!

    Apreciază

    Comentariu de getting rid of cellulite | 24/09/2013 | Răspunde

  18. Nice blog )
    http://5t0yla9c9.com my blog

    Apreciază

    Comentariu de Triaskaddessy | 22/10/2013 | Răspunde

  19. […] BINE ATI VENIT ! […]

    Apreciază

    Pingback de CER SI PAMANT ROMANESC | 04/02/2014 | Răspunde

  20. Bine v-am găsit!

    Apreciază

    Comentariu de ricamihai13 | 28/08/2014 | Răspunde

  21. […] BINE ATI VENIT ! […]

    Apreciază

    Pingback de 4 August, ziua prieteniei noastre - Ion Coja | 12/02/2016 | Răspunde

  22. Pare mai interesant decat pot sa vad pe blog.
    Nu pot sa vad pozele aici:

    GALERIE FOTO ȘI VIDEO: RĂZBOIUL MOLDO-RUS DE PE NISTRU ÎN FOTOGRAFIILE EROULUI ILIE ILAȘCU

    Apreciază

    Comentariu de sil | 05/06/2016 | Răspunde

  23. NOAREA MEA,E FIDELITATEA.

    Apreciază

    Comentariu de DANUT STAN | 10/06/2016 | Răspunde

  24. .

    Apreciază

    Comentariu de Florin | 11/08/2016 | Răspunde

  25. Psihiatria este O FRAUDA SI TREBUIE ABOLITA!!!!!!! Va dau link de studiu!!! Sper sa lasati comentariul sa apara pe site!!!!!
    http://wayneramsay.com/evil.htm
    Bagati toti guvernantii dupa gratii care sunt partasi cu psihiatria de oriunde ar fi ei!!!!!

    Apreciază

    Comentariu de antipsychiatry | 07/09/2016 | Răspunde

  26. Este posibila o intalnire cu autorii blogului in vederea stabilirii unor punti de colaborare reciproc avantajoase ??? . Care ar fi conditiile Dvs pt asemenea intrevedere pe teritoriul Moldovei de est

    Apreciază

    Comentariu de Cronicarul Zilei | 20/10/2016 | Răspunde

  27. intersant, original si util portal cum pot face legatura cu Dvs pt o eventuala colaborare . Astept un email de la Dvs

    Apreciază

    Comentariu de Solon | 25/09/2017 | Răspunde

  28. Bună ziua !.. La multe articole ale dvs văd în interiorul textului dublări de fraze sau paragrafe întregi. Ce se întâmplă ?? Nu verifică nimeni textul la final ? aveți vreun interes să fie mai multe litere în articol ? :)

    Apreciază

    Comentariu de edi | 12/03/2018 | Răspunde

    • E posibil. Indicaţi vă rog în ce articole aţi constatat astfel de dublări, şi vom remedia problemele semnalate de dv.

      Apreciază

      Comentariu de cersipamantromanesc | 12/03/2018 | Răspunde

      • Cred că aproape la jumătate din articole am văzut asta…. inclusiv la cel de adineauri cu Horia…

        Apreciază

        Comentariu de edi | 12/03/2018

      • Mulţumesc.

        Apreciază

        Comentariu de cersipamantromanesc | 12/03/2018

  29. Adevarat,dar lucrurile acum,din pacate stau altfel.In Moldova de peste Prut,populatia majoritara( nu exagerez spunand 85%),este rusofona!Cu exceptia catorva intelectuali batrani,a catorva artisti patrioti,multimea nici nu vrea sa asculte despre o eventuala unire cu Romania!Am fost in vizita la buni prieteni in Cisinau.Oameni subtiri,profesori amandoi,dar toate bune si frumoase,pana-am adus vorba despre originea lor.Mi-au retezat-o scurt: – draga,noi suntem moldoveni,nu romani!Majoritatea au fost bine „dresati” sa gandeasa asa si sunt absolut convinsi de asta.In alta ordine de idei,cu ce ne-ar ajuta o populatie rusofona complet ostila?Daca maghiarii din Romania,sunt vazuri ca minoritate care ridica probleme,imi imaginez ce s-ar intampla cu o minoritate(care-ar deveni majoritara)rusofona.Parlamentul Romaniei a inceput s-o ia pe ararura rau de tot.”Dumnezeu Dragnea” si necuratul care-l sustine din umbra,ca in mod cert exista,vrea neaparat sa adanceasca cinflictul cu Moscova
    Ne place sau nu,Repblica Moldova are statutul de stat independent,cu tot ce implica asta.

    Apreciază

    Comentariu de Vrabie Georgeta | 05/04/2018 | Răspunde

    • Nu are cum să fie 85% din populaţia R.Moldova rusofonă.
      Datele ultimului recensămînt, confirmă tendința de românizare a Basarabiei (partea controlată de guvernul de la Chișinău). Astfel, numărul celor care s-au declarat „moldoveni” sau „români” în 2014 a ajuns la 82,1%, față de 78% în 2004. Pe de altă parte. numărul minoritarilor a scăzut continuu, cu excepţia găgăuzilor care au înregistrat o creştere uşoară (0,4%)
      Pentru a avea imaginea completă, să notăm că la ultimul recensămînt sovietic – din 1989 – moldovenii erau 64,5% din populația RSS Moldovenești, iar dacă excludem zona separatistă nistreană (pentru a avea date comparabile), proporția moldovenilor era de 69,9%.
      Așadar, în regiunea analizată (R.Moldova fără Transnistria), proporția minorităților etnice a scăzut în 25 de ani de la 30,1% la 17,9%.
      Chiar dacă în 50 de ani de comunism şi o sută de ani de ţarism, li s-a băgat în cap basarabenilor că sunt moldoveni, nu români,tendinţa este clar favorabilă proromânismului.
      Dacă în 2004 considerau ca au limba maternă română 16,5% din cetăţenii basarabeni, acum procentul s-a dublat şi a ajuns la 32 %.

      Nu e vorba de vreo emigrare masivă de români în Republica Moldova, ci de persoane care la recensămintele anterioare se declarau de naționalitate „moldoveni” care vorbesc „limba moldovenească”, iar acum se declară români vorbitori de limbă română.
      Dragnea nu are nici un rol aici, în afara faptului că este ţinta unor atacuri din partea adversarilor politici.

      Apreciază

      Comentariu de cersipamantromanesc | 05/04/2018 | Răspunde

  30. Fără sa apuc să mă identific,am rămas surprins. sa văd că în
    această lume virtuală
    mai exista si OAMENI
    care cunosc LIMBA CEA ADEVARATA

    Apreciază

    Comentariu de MOISA SANDICA | 12/09/2018 | Răspunde

  31. Ideile din articol sunt mai putin adevarate, daca apartin altor autori si sunt preluate pe acest blog? Noi facem de fiecare data trimitere la acei autori, nu-i asa? Ce-ar fi sa incerci sa discuti cu ei, daca nu ai incredere in ce scrie aici ?

    Apreciază

    Comentariu de cersipamantromanesc | 13/09/2018 | Răspunde

    • Nu m-ați înțeles !…. Nu ați citit cu atenție ce am scris și asta iar mă pune pe gânduri !
      Eu apreciez articolele , sunt un mare fan al blogului !…
      Eu am reclamat doar calitatea dactilografierii !!.. Cineva ori nu știe să scrie (o fi vreun puștan din generația analfabetă :) )… ori este neglijent ! … În plus văd des pasaje dublate !… e din neatenție / lipsă de antrenament al lecturii sau e cu intenție ?

      Apreciază

      Comentariu de Edi | 13/09/2018 | Răspunde

  32. […] BINE ATI VENIT ! […]

    Apreciază

    Pingback de ZIUA DE 6 FEBRUARIE ÎN ISTORIA ROMÂNILOR « CER SI PAMANT ROMANESC | 07/02/2019 | Răspunde

  33. buna seara

    puteti afla ceva despre fratele bunicului meu ,il chema slatineanu tandarica (numele de familie ) si a flocuit in bucuresti printre altele a fost si consilier juridic la curtea de apel in iasi .datele nu le stiu .stiu ca ar fi fost in anii 60-70 activ.chiar si mai devreme.fratele lui (bunicul meu ) constantin tandarica ,a fost la canal intre 1950-1052 cred .datele nu le stiu exact.

    ei sunt originari din judetul olt .la izvoare ,a fost in 60 o rascoala ia taranilor contra cooperativizarii .stiu ca au murit citva oameni si mai stiu ca venise pe acolo si ceausescu ,care inca nu fusese ales presedinte ,dar fiind chemat pentru ca cei trimisi de el nu se descurcau cu taranii care au sarit sa-i omoare.stiu ca cei trimisi de ceausescu si inclusiv el care a venit in final ,au fost salvati de cineva fiind bagati in pivnita casei acestui cineva (cred ca era bunicul meu) ,el studiind telologia dar ne fiind practicant pt ca era surd(razboiukl de la marasesti) .m-ar interesa sa aflu mai multe despore aceasta rascoala din olt.

    poate scrieti ceva despte.

    cu stima si respect
    Nina-Irina

    Baramis.888@icloud.com

    Apreciază

    Comentariu de nina-irina | 07/01/2020 | Răspunde

  34. ma scuzati ,Adress este aramis.888@icloud.com

    Apreciază

    Comentariu de nina-irina | 07/01/2020 | Răspunde

  35. buna seara,

    vreau sa va contactez in legatura cu un articol pe care l-ati preluat de pe descopera.net fara sa adaugati un link.

    articolul este https://cersipamantromanesc.wordpress.com/tag/spatiu/page/3/

    v-as ruga sa puneti un link spre site-ul http://www.descopera.net sau sa eliminati articolul de pe site.

    Va multumim pentru intelegere, Aurica

    Apreciază

    Comentariu de Aura Paula | 29/04/2020 | Răspunde

  36. Buna ziua, observ ca nu mai apare, probabil ati sters articolul…nu era o problema ca era preluat, dar era nevoie de un link spre sursa.

    Era vorba de articolul cu dezastrul navetei Chalenger realizat de mine acum multi ani (12-13)…

    la cautarea aceasta:

    „in 1986 america a fost socata de explozia navetei spatiale challenger si de moartea celor 7 membri ai echipajului. echipajul era format din cinci barbati si doua femei, una dintre ele”

    am gasit articolul pe site-ul dvs.

    O zi buna!

    Apreciază

    Comentariu de Aura Paula | 30/04/2020 | Răspunde

  37. #carti #romane #poezii #educatie
    Achizioneaza colectia de carti semnate Victoria Dutu
    Descrierea cartilor si picturilor.
    Victoria Dutu este scriitoare si pictorita.
    A expus la New York, Londra, Oxford, S.U.A. Europa si Romania. Publica in engleza si romana in America, Amazon si Bucuresti. A fost invitata la Targul de Carte de la Miami U.S.A.

    Daca doriti un tablou pentru dv sau pt un cadou se trimite tabloul prin posta romana si platiti la primirea coletului. Preturile sunt intre 200 lei, 300 lei , 400 lei. Depinde de dimensiuni. Cartile si picturile disponibile sunt pe situl personal al autoarei.

    Dragi cititor va invitam sa citiți Romanul „Luminile Dragostei” scris de Victoria Dutu. Este un roman inspirat dintr-un caz real. O pictorita isi intalneste iubirea vietii la Paris. Actiunea este in Paris.
    Dar si romanele Gabriel si Maria sau alt volum. Cărțile autoarei sunt in română si engleza publicate in America și la București. Victoria Dutu a fost invitata la Târgul de carte de la Miami Florida si va fi in aprilie la Festivalul de arta sacra din Franta .
    Cărțile se pot comanda direct de la autoare cu autograf. De pe eMag. Sau de pe Amazon.
    Contact: 0740.27.99.08
    Crezul artistic: „Cartile mele sunt scrise pornind de la fapte reale, de la felul cum gandim si simtim, sunt carti ale sufletului si ale mintii, cu personaje puternice care inving toate provocarile vietii, inving pentru ca el si ea au o credinta extraordinara in ei si in Dumnezeu. Sunt Cartile care au ca temei puterea omeneasca ce invinge cu ajutorul lui Dumnezeu..”
    ………
    „Luminile Dragostei” este in limba romana dar este si tradus si publicat in engleza in America: E un roman inspirat dintr-un caz real. O pictorita isi intalneste iubirea vietii la Paris. Actiunea este in Paris. Este un roman intre muzica, el este pianist, si arta. E poate cel mai frumos roman al meu. Are in el numai frumusete.

    Command acum la: 0740.27.99.08 / books@victoriadutu.com

    Sau mergi pe Amazon

    ………
    Romanul „Gabriel” este un roman de dragoste si nu numai, inspirat din viata reala, din timpurile noastre, cu personaje puternice care inving greutatile vietii. Este despre puterea omului de a învinge viața și despre valorile morale.
    Romanul Gabriel este volumul 2.

    …….
    Romanul „Maria” este un roman al primei iubiri, cand tineretea este vesnica si toate visele sunt posibile. Este romanul puritatii, bucuriei si iubirii.
    Romanul Maria este volumul 1.

    …….
    .”ANONIMA” este o carte de reflectiţe filosofico-religioasă.
    Este o carte de meditaţie.
    Un dialog al mai multor euri interioare.Este o carte de dilog cu tine insuţi, ȋn care personajul principal este gândul interior.
    O carte de automotivare şi autodepăşire.
    O carte a gândului ȋndreptat către Dumnezeu.
    Este o carte a unei autoare care susţine şi crede ȋn valorile perene ale morale creştine

    ……….
    „Exista un Tu” este un volum de versuri.

    ……..
    „Ilinca” este o carte de fictiune, simbolica, scrisa sub forma de proza scurta, dar formeaza un tot unitar.

    ……..

    ” Intre toaca si clopot” este un dialog actual dintre filosofie, teologie, stiinta si viata, un dialog intre doi protagonisti, un scriitor si un preot calugar.

    ……
    Poeme

    ….
    Va recomand sa mergti pe Amazon, sa intrati in interiorul cartii si sa cititi cateva fragmente. Toate cartile scrise de Victoria Dutu in engleza si in romana sunt pe Amazon sau eMag sau in colectia personala si se pot comanda direct de la autoare cu autugraf.
    ….

    Preturile
    Pot sa va trimit cărțile prin posta curier și plătiți la primirea coletului. Contact: 0740.27.99.08
    Primiti coletul acasa.Taxa ramburs este in jur de 14 lei.
    Maria este vol I =35 lei
    Gabriel este vol 2 =45 lei
    Luminile Dragostei=50 lei
    Ilinca=30 lei
    Exista un Tu=30 lei
    Anonima=30 lei
    Între toaca și clopot=30 lei

    Apreciază

    Comentariu de victoritadutu | 12/06/2020 | Răspunde

  38. Nu stiu de ce articolele publicate se intrerup si nu mai pot fi accesate mai mult de 5 secunde . Am raportat acest lucru de aproape un an si nu s-a schimbat nimic .
    Pacat de aceia care depun eforturi in redactarea unor articole deosebit de interesante daca acestea nu pot fi citite pe aplicatia WordPress.com ….
    Revista „Cer si pamant romanesc” este o revista de valoare dar din nefericire inaccesibila pentru cititori .
    Va rog faceti ceva in acest sens , remediati bugul care face inaccesibile articolele postate.
    Cu deosebita stima ,
    Ovidiu Nicolaescu

    Apreciază

    Comentariu de ovidiunicolaescu | 13/10/2020 | Răspunde

    • Nu știu ce probleme aveți cu accesarea acestui site. Practic, este pentru prima dată când aud așa ceva.
      Vă sugerez să consultați un specialist IT-ist poate va putea să dea un răspuns și o soluție.

      Apreciază

      Comentariu de cersipamantromanesc | 13/10/2020 | Răspunde

  39. Dar sigur aveți o problemă cu prima pagina. Mereu apare articolul cu „Nicolas Sarkozy, fostul președinte al Franței, a fost condamnat la închisoare” si „O ISTORIE A ZILEI DE 3 OCTOMBRIE. VIDEO”.

    Apreciază

    Comentariu de Sorin Pîrvulescu | 14/10/2023 | Răspunde


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.