CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

UE anunță interzicerea toaletelor clasice şi a hârtiei igienice în toate statele membreDupă interzicerea automobilelor cu benzină şi limitarea producţiei de carne animală până în 2040, Uniunea Europeană a anunţat o nouă măsură controversată pentru a respecta Acordul de la Paris privind schimbările climatice: interzicerea toaletelor clasice şi a hârtiei igienice în toate statele membre.

Trebuie puse toalete japoneze în WC-urile din fundul curților la țară?

Potrivit preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, această decizie are ca scop să reducă consumul de apă şi de lemn, precum şi emisiile de carbon generate de producerea şi transportul acestor produse.

“Este o măsură curajoasă şi necesară pentru a proteja planeta noastră şi sănătatea cetăţenilor noştri. Toaletele clasice şi hârtia igienică sunt relicve ale trecutului, care nu mai au loc într-o Europă verde şi digitală. Vom sprijini tranziţia către toaletele japoneze, care sunt mult mai eficiente, igienice şi confortabile”, a declarat von der Layen într-o conferinţă de presă.

Foto: Ursula von der Leyen și o toaletă japoneză

Mai multe detalii despre aceasta masura vor fi anunțate in curând de catre Comisia Europeana.

Unii parlamentari europeni au propus amenzi drastice pentru persoanele care folosesc si cumpara hartie igienica pe piata neagra.

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, amenzile pot ajunge pana la 10.000 de euro pentru fiecare rola de hartie igienica gasita in posesia sau in locuinta celor vinovati.

„Nu toleram niciun fel de evaziune fiscala sau de contrabanda cu hartie igienica. Aceste practici ilegale afecteaza bugetul UE si pun in pericol mediul inconjurator si sanatatea publica. Cei care nu respecta legea vor fi sanctionati exemplar”, a declarat Margrethe Vestager, vicepresedinta executiva a Comisiei Europene.

Pentru a depista si a combate aceste infractiuni, UE a creat o forta speciala de politie, numita „Toilet Paper Squad”, care va efectua controale si perchezitii in toate statele membre. De asemenea, UE a lansat o linie telefonica gratuita, la care cetatenii pot denunta orice suspiciune de folosire sau de vanzare de hartie igienica pe piata neagra.

Măsura a fost primită cu entuziasm de către Klaus Schwab, fondatorul şi preşedintele Forumului Economic Mondial, care a lăudat UE pentru “viziunea sa progresistă şi inovatoare”.

Publicitate

02/04/2023 - Posted by | PRESA ROMÂNEASCĂ | , , , , ,

Un comentariu »

  1. Trăiască 1 Aprilie !

    Apreciază

    Comentariu de wwrruumm | 02/04/2023 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: