CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

În Knesset (parlamentul israelian) se discută un proiect de lege care dacă ar fi adoptată ar interzice orice referire în public despre Iisus și ar trimite la închisoare pe cei care propovăduiesc Evanghelia


Israelul vrea să-L interzică pe Iisus. Cei care propovăduiesc Evanghelia ar putea fi trimiși la închisoare

Este posibil ca guvernul israelian să adopte anul acesta o lege care să facă ilegal ca oamenii să împărtășească mesajul Evangheliei, chiar în țara în care Mântoitorul nostru Iisus Hristos S-a născut, a crescut, a predicat, a murit, a fost îngropat și a înviat din morți, scrie AllIsraelNews.

Pe măsură ce se apropie Duminica Floriilor și sărbătoarea Paștilor cu Învierea – zilele cele mai sacre din calendar pentru creștini, apar și primejdiile.

Astfel, doi membri ai Knesset-ului (parlamentul israelian), Moshe Gafni și Yaakov Asher (foto), au introdus săptămâna trecută un proiect de lege care dacă ar fi adoptat ar interzice orice referire în public despre Iisus.

Proiectul de lege i-ar trimite pe cei care îl încalcă la închisoare și ar putea crea o nouă durere de cap pentru guvernul lui Netanyahu, declanșând o confruntare serioasă cu creștinii evanghelici din Statele Unite și din întreaga lume, care se numără printre cei mai mari susținători ai statului Israel.

Acesta ar putea atrage, de asemenea, critici ascuțite atât din partea republicanilor, cât și a democraților din Congres, din ramura executivă, din rândul guvernatorilor americani și a altor persoane care susțin Israelul și care au fost întotdeauna alături de statul evreu, dar care s-ar opune cu înverșunare eforturilor de a-i reduce la tăcere pe creștini în Țara Sfântă.

Fostul ambasador al SUA pentru libertatea religioasă internațională Sam Brownback – care a lucrat în timpul administrației Trump-Pence – este primul lider american care a avertizat public că acest nou proiect de lege reprezintă o amenințare imensă la adresa libertății de exprimare, a drepturilor omului și a libertății religioase.

Vineri, ALL ISRAEL NEWS i-a trimis prin e-mail lui Brownback – un prieten și susținător consecvent și de lungă durată al Israelului – o traducere profesionistă a proiectului de lege în limba engleză, care a fost scris inițial în ebraică.

Surprins și îngrijorat, ambasadorul a răspuns cu următoarea declarație:

„Țările libere și democratice pur și simplu nu interzic liberul schimb de idei, iar acest lucru include credințele și convingerile religioase. Articolul 18 din Carta Universală a Drepturilor Omului – pe care Israelul a semnat-o – garantează libertatea religioasă, inclusiv dreptul de a decide asupra propriilor convingeri religioase.”

CE SPUNE DE FAPT, NOUL PROIECT DE LEGE?

Legea propusă are la bază intenția de a scoate în afara legii a celor care doresc să discute sau să încerce să convingă persoanele de alte credințe să ia în considerare schimbarea convingerilor lor religioase actualeînsă, prin ricoșeu, poate afecta orice referire la Iisus în spațiul public.

Pedeapsa pentru aceștia ar fi „un an de închisoare”.

În cazul în care discuțiile pe aceste teme ar avea loc cu un minor (o persoană cu vârsta sub 18 ani) pedeapsa ar fi „doi ani de închisoare”.

Acest proiect de lege ar putea fi aplicat tuturor persoanelor care ar avea conversații spirituale cu israelieni de orice religie.

VIDEO:

Publicitate

22/03/2023 - Posted by | CREDINTA | , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: