CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

VLADIMIR PUTIN: În anii 1990 și începutul anilor 2000, Guvernul rus ar fi fost „plin” de agenți CIA


Putin a spus că Guvernul rus ar fi fost „plin” de agenți ai spionajului american

În anii 1990 și începutul anilor 2000, Guvernul rus ar fi fost „plin” de agenți CIA (Central Intelligence Agency), iar aceștia au trebuit în cele din urmă „curățați” și „returnați” în Statele Unite, declara în 2021 președintele Vladimir Putin.

În cadrul unei ședință a Consiliului pentru Societatea Civilă și Drepturile Omului, Vladimir Putin a declarat că țări străine încearcă să se amestece în afacerile interne ale Rusiei sugerând faptul că guvernul rus era „plin” de agenți ai CIA, Serviciul de Informații Externe al Statelor Unite ale Americii.

„La începutul anilor 2000, am eliminat deja pe toată lumea, dar pe la mijlocul anilor 1990 aveam, după cum s-a dovedit, directori de la CIA care serveau drept consilieri și chiar angajați în Guvern” – a spus Putin. „Au fost apoi urmăriți penal în Statele Unite pentru încălcarea legii americane” –a adăugat președintele.

Potrivit lui Putin, unii agenți americani erau stabiliți la instalațiile de arme nucleare rusești și chiar aveau birouri unde era amplasat uns steag american. „Ei au locuit și au lucrat acolo. Nu aveau nevoie de instrumente atât de subtile de amestec în viața noastră politică pentru că oricum controlau totul”.

Nu este prima dată când Putin acuză America de amestec în afacerile interne ale Rusiei, mai ales imediat după prăbușirea Uniunii Sovietice și privatizarea activelor deținute de guvern. În 2013, președintele rus susținea că agenții CIA lucrau în anturajul lui Anatoly Chubais, viceprim-ministrul care supraveghea procesul de privatizare din Rusia. Acesta din urmă a devenit apoi șeful de cabinet al Kremlinului.

Ruslan Hasbulatov, fostul președinte al Parlamentului rus, a susținut că primul președinte rus, Boris Elțin, a fost înconjurat de „sute” de agenți CIA care i-au spus ce să facă, pe toată perioada mandatului său. Hasbulatov a povestit chiar că Elțin trimitea oficiali de securitate și șefi de departamente în Statele Unite pentru ca americanii să-i „examineze” și „să dea concluzii”.

sursă: lesakerfrancophone.fr

27/01/2023 - Posted by | POLITICA | , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: