CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

DEZVĂLUIRI: COMUNIZAREA prin implementarea sistemelor sovietice de poliție politică și justiție în România ocupată de URSS


 

In februarie 1943, Stalin a inițiat o operațiune de implementare a sistemelor sovietice de poliție politică și justitie în țările „eliberate”.

În acest scop, un sistem siamez de poliție politică si justiție de tip sovietic a fost pregătit în țările ce urmau sa fie „eliberate” de Armata Rosie, la scurt timp dupa ce a fost aprobat planul operației de colonizare a acestor țări, scrie http://www.ziua.ro.

Cu ajutorul acestor organizații ”siameze”, Stalin vroia sa lichideze fizic cadrele de conducere ale armatei, politiei si partidelor politice „burgheze” din țările ocupate, sub pretextul ca ar fi fost criminali de razboi sau colaborationisti, pentru ca apoi sa poata umple vidul cu kominternisti si comunisti locali.

In iunie 1944, Stalin a ordonat sefului serviciului de spionaj sovietic, care atunci se numea INU (Inostrannoye Upravleniye, sau Directoratul Extern), generalul Pavel Fitin, sa creeze câte o subunitate SMERSH în Polonia, Bulgaria si România, primele țări europene care urmau sa fie „eliberate” de Armata Roșie.

Ele aveau sarcina de a aresta și executa sub învinuirea de „criminali de razboi” cât mai mulți functionari din aparatul de stat, armata si poliția acestor țări, pentru a face loc oamenilor Moscovei.

Subunitatea SMERSH din Polonia a fost condusă de generalul NKVD Ivan Serov, seful sectiei poloneze din INU, care in 1945 va fi numit sef al intregului NKVD, si si-a inceput activitatea prin executarea a catorva mii de „criminali de razboi” din randul ofiterilor polonezi luati prizonieri de Armata Rosie.

În Bulgaria, subunitatea SMERSH era condusa tot de un ofiter NKVD, si-a inceput activitatea prin executarea, la 2 februarie 1945, a 3 regenți, 33 miniștri, 68 membri ai Parlamentului si opt consilieri ai regelui Boris.

În urmatoarele luni, ea a executat, tot pentru „crime de razboi,” alți 2.680 membri ai guvernului „fascist” al Bulgariei, deși armata țării nu participase la războiul împotriva URSS.

Unitatea SMERSH pentru România creată sub numele numele de „Brigada Mobila,” avea sarcina de a aresta si executa ca „criminali de război” sau ca „vinovați de dezastrul tarii” (o categorie inventata de Moscova) cât mai multi funcționari din aparatul de stat, armată si din politia româna, pentru a face loc oamenilor Moscovei.

Ea a fost creata in octombrie 1944 de generalul Aleksandr Saharovski, seful sectiei române din INU, care era coordonată de generalul Pantelei Bodnarenko, (alias Gheorghe Pintilie ), însă la vedere şeful ei era colonelul, devenit general, Boris Grunberg, care şi-a schimbat numele în Alexandru Nikolski, unul dintre cei mai temuţi şefi care au acționat în timpul procesului de distrugere al elitelor româneşti.

Acesta s-a născut într-o familie evreiască la Chișinău în 1915 și a devenit membru UTC (1932).

In 1940, când Basarabia a fost cotropita de URSS, el a optat pentru cetățenia sovietică si a fost cooptat de INU (Directoratul Extern) la recomandarea secretarului sovietului orășenesc, Iuri Efimov.

La 23 martie 1941, Boris Grunberg a fost incadrat ca ofiter ilegal al INU, si instruit sa desfășoare misiuni de spionaj in Romania.

La 26 mai 1941, el a fost trimis ilegal in România, dar a fost arestat în aceeasi zi de organele de graniceri.

In iulie 1941, Grunberg/Nicolski a fost condamnat la munca silnică și trimis în penitenciarul Aiud, de unde a fost eliberat in august 1944.

In octombrie 1944, INU l-a infiltrat in Directia Generala a Poliției si in martie 1945 l-a numit sef al Corpului Detectivilor care a fost rebotezat apoi cu numele „Brigada Mobilă.”

Adjunctii lui Nikolski la conducerea Brigazii Mobile au fost alți trei ofiteri INU care vorbeau limba româna: Piotr Gonciaruc, Mișa Protopopov și Iașa Alekseiev, care au acționat metodic pentru distrugerea elitelor româneşti.

Din documentele de arhivă studiate de generalul Ion Mihai Pacepa in anii cand a lucrat în Securitate, rezulta că până în primăvara lui 1945, Brigada Mobilă nu a putut înscena nici un proces major impotriva persoanelor care se impotriveau sovietizarii României datorita opozitiei Regelui Mihai și a prim-miniștrilor țării (generalii Constantin Sănătescu și apoi Nicolae Rădescu), care au intuit ca Kremlinul intenționa sa creeze o isterie de masă în spatele căreia sa lichideze cât mai multe personalități politice si economice care se opuneau procesului de sovietizare.

 La sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, România avea încă sistemul de justiție de tip occidental care reușise să supraviețuiască aproape intact in cei cinci ani de război si care nu a putut fi cooptat in genocidul pregatit de Stalin.

De aceea, activitatea Brigazii Mobile create de comuniști după indicațiile primite de la NKVD-ul sovietic, s-a limitat doar la identificarea a cat mai multi „indezirabili” si la producerea in secret de documente si marturii false cu ajutorul carora acestia sa poata fi ulterior arestati si condamnati ca „vinovați de dezastrul țării.”

Organul de presa al Moscovei din Bucuresti, „Scânteia”, a folosit însă aceasta perioadă spre a pregati opinia publica pentru avalanșa de inscenări judiciare care avea sa urmeze, publicând articole in care a prezentat drept „criminal de razboi,” „fascist” sau „tradator” pe oricine se opunea sovietizarii Romaniei.

Pacepa a menționat aici doar articolele prin care „Scânteia” a cerut confiscarea averilor celor care se fac vinovati de „dezastrul țării” precum si apelul lansat catre intreaga populatie a României, in care se mentiona ca „pentru a nu lăsa sa scape de pedeapsa ce li se cuvine pe nici unul din cei care, prin faptele lor, au adus tara pe marginea prapastiei, este o datorie cetateneasca pentru toti cetatenii tarii, de a veni sa spuna tot ce stiu cu privire la autorii crimelor, la faptele lor, la complicii lor si orice amanunt care intereseaza ancheta.”

Aceste articole din „Scanteia” au pus „bazele juridice” ale „necesității” împânzirii țării cu uriașe rețele de informatori si colaboratori care au fost folosiți ulterior de Securitate pentru a spiona intreaga populatie a țării.

Guvernul Groza a permis Brigazii Mobile sa aplice planurile Kremlinului

Numai dupa 6 martie 1945, cand Moscova a reusit sa impuna primul guvern comunist al Romaniei, condus de dr. Petru Groza, s-au creat conditii care au permis Brigazii Mobile sa aplice, in sfarsit, planurile Moscovei.

Foto: Conducătorul PCR, Gheorghe Gheorghiu Dej și Petru Groza

Primul act legislativ major al Guvernului Groza a fost „Decretul-Lege pentru purificarea administratiilor de stat,” care a institutionalizat lagarele de munca de tip sovietic, emis la 30 martie 1945 si bazat pe un text primit de la Moscova, care fusese deja dat celorlalte guverne din tarile „eliberate” de Armata Roșie, consemnează http://www.ziua.ro.

Acest decret a anulat o buna parte a drepturilor constitutionale ale populatiei Romaniei, autorizand guvernul:

a) sa îndepărteze din serviciu orice persoana care, „prin modul cum si-a indeplinit functiunea sau prin orice mijloc de publicitate sau propaganda, a luat atitudine antidemocratică” sau „tulbura relatiile dintre România si aliații săi;”

b) sa creeze „lagăre speciale” pentru internarea acestora.

Al doilea act politic major al guvernului Groza a fost „elaborarea” unei legi speciale pentru judecarea „criminalilor de razboi” si a „vinovatilor de dezastrul țării” (bazată pe un alt text trimis de Moscova tuturor tarilor „eliberate” de Armata Rosie).

Aceasta lege a fost atat de elastică, incât permitea sa fie arestat si condamnat orice membru al partidelor „burgheze” si orice salariat al aparatului de stat din România, precum si cei care „au părăsit teritoriul national” și au „atacat tara prin scris, prin grai sau în orice mod.”, scria fostul șef al Securității ceaușiste, generalul Ion Mihai PACEPA

08/12/2022 - Posted by | ISTORIE ROMÂNEASCĂ | , , , , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: