CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

ÎN GERMANIA ESTE ÎN PLINĂ DESFĂȘURARE O OPERAȚIUNE DE LICHIDARE A UNEI TENTATIVE DE LOVITURĂ DE STAT


Printre cei 25 de reținuți se număra și un aristocrat minor pe nume Heinrich XIII
Foto: Printre cei 25 de reținuți se număra și un aristocrat pe nume Heinrich XIII, în vârstă de 71 de ani.

Jurnalistul britanic Paul Kirby de la BBC scrie că un grup de extremă-dreapta german în care activau și foști militari, plănuia să ia cu asalt Reichstagul (clădirea parlamentului din Berlin) și să preia puterea; (https://www.bbc.com/news).

Douăzeci și cinci de persoane au fost arestate în timpul unor raiduri efectuate în toată Germania, fiind suspectate că au complotat pentru a răsturna guvernul, iar autoritățile acestei țări estimează că 50 de bărbați și femei fac parte din grupul despre care se spune că a complotat să răstoarne republica și să o înlocuiască cu un nou stat după modelul Germaniei imperiale din 1871.

Potrivit procurorilor federali germani, unul dintre cei doi presupuși conducători ai complotiștilor dintre cei arestați în 11 din landurile germane este un personaj numit Heinrich al XIII-lea, descendentul unei vechi familii aristocrate, cunoscută sub numele de Casa Reuss, care a condus unele regiuni din estul landului Turingia până în 1918. Toți bărbații familiei au primit numele Heinrich.

Descendenții dețin și acum câteva castele și se spune că Heinrich al XIII-lea însuși are o cabană de vânătoare la Bad Lobenstein în Turingia.

Restul familiei s-a distanțat de mult de el, un purtător de cuvânt al acesteia spunând postului local MDR în timpul verii că Heinrich era un bărbat „uneori confuz” care s-a atașat de „concepții greșite bazate pe teoriile conspirației”.

Brațul militar al guvernului din umbră conceput de complotiști ar fi fost condus de un al doilea lider, identificat ca Rüdiger von P.

Membrii acestuia erau foști militari de elită din unitățile speciale, dar și militari activi iar scopul său era eliminarea organismelor democratice la nivel local.

Rüdiger von P este suspectat că a încercat să recruteze ofițeri de poliție în nordul Germaniei și că a urmărit și bazele armatei din statele Hesse, Baden-Württemberg și Bavaria care au fost vizate pentru o posibilă utilizare după răsturnarea guvernului, au spus oficialii.

Unul dintre cei investigați fusese membru al Forțelor Speciale de Comando, iar poliția i-a percheziționat casa și camera de la baza militară Graf-Zeppelin din Calw, la sud-vest de Stuttgart.

Un alt suspect a fost identificat ca fiind Vitalia B, o rusoaică careia i sa cerut să contacteze Moscova in numele lui Heinrich, dar Ambasada Rusiei la Berlin a declarat imediat într-un comunicat că nu „menține contacte cu reprezentanții grupărilor teroriste și ai altor entități ilegale”.

În rândurile complotiștilor s-ar afla și membri ai mișcării extremiste Reichsbürger [Cetățenii Reichului], care a fost mult timp în vizorul poliției germane din cauza atacurilor violente și a concepțiilor sale rasiste și antisemite și care de asemenea, refuză să recunoască statul german modern.

În ultimii ani, mai multe atacuri violente au fost legate de extrema dreaptă a Germaniei. În 2020, un bărbat de 43 de ani a împușcat nouă persoane de origine străină în orașul de vest Hanau, iar un membru al organizației Reichsbürger a fost închis în 2016 pentru uciderea unui polițist.

Se estimează că mișcarea Reichsbürger ar avea până la 21.000 de adepți, dintre care aproximativ 5% sunt considerați ca aparținând extremei drepte.

Alți suspecți au venit din mișcarea QAnon care cred că țara lor se află în mâinile unui mitic „stat profund” care implică forțe din umbră care trag sforile politice.

Ministrul de Interne, Nancy Faeser, i-a asigurat pe germani că autoritățile vor răspunde cu întreaga forță a legii „împotriva dușmanilor democrației”.

Peste 3.000 de polițiști au luat parte la raidurile în 130 de proprietăți din Germania (foto de fișier)
În imagine: Poliția efectuează raiduri în 11 din cele 16 state ale Germaniei

Complotiștii erau pregătiți să omoare pentru scopurile lor

Ministrul Justiției, Marco Buschmann, a scris pe Twitter că a fost pregătit un „atac armat asupra organelor constituționale”, iar doamna Faeser a spus mai târziu că ancheta va cerceta „ amenințările teroriste ale grupării Reichsbürger”.

Procuratura federală a declarat că grupul a pus la cale o lovitură de stat violentă din noiembrie 2021, iar membrii consiliului său central „Șobolan” au avut de atunci întâlniri regulate.

Ei au stabilit deja planuri pentru a conduce Germania care acopereau departamentele sănătate, justiție și afaceri externe, a spus procurorul. Membrii credeau că își pot realiza obiectivele doar prin „mijloace militare și violență împotriva reprezentanților statului”, care includea comiterea de crime.

Nancy FaeserReuters

Nancy Faeser (foto) ministrul german de interne : Gruparea teroristă descoperită astăzi urmărea – conform stării actuale a anchetei -răsturnarea violentă a puterii și avea la bază o ideologie conspirativă.

Se crede că anchetatorii au aflat de existența organizației când au descoperit un complot de răpire în aprilie anul trecut, în care era implicată o bandă care se numea United Patriots.Și ei făceau parte din gruparea Reichsbürger și ar fi plănuit să-l răpească pe ministrul Sănătății Karl Lauterbach , creând în același timp „condițiile unui război civil” pentru a pune capăt democrației germane.

 

Un fost membru de extremă-dreaptă al Bundestagului, camera inferioară a parlamentului, este suspectat că a făcut parte din acest complot și că ar fi urmat să devină ministru al justiției, după preluarea puterii.

Birgit Malsack-Winkemann, care s-a numărat printre cele 25 de persoane arestate, a revenit la rolul ei de judecător anul trecut, iar de atunci un tribunal a respins încercările de a o scoate din funcție.

Publicitate

07/12/2022 - Posted by | POLITICA | , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: