CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

540.000 de soldați ruși se pregătesc să lanseze o ofensivă majoră pentru a pune capăt rezistenței ucrainenilor


UCRAINA: PLANUL DE LUPTĂ AL LUI PUTIN

„Centrul de greutate strategic indiscutabil al Ucrainei sunt coridoarele sale vestice către granița poloneză, pe unde marea majoritate a sprijinului său militar intră în țară. Centrul lor de greutate operațional sunt liniile lor de reaprovizionare care pornesc spre est de la Kiev până la diferitele poziții de pe front ale Ucrainei.

Fără aceste două coridoare, Kievul ar fi în imposibilitatea de a susține operațiunile de război mai mult de câteva săptămâni. Prin urmare, Putin poate calcula că cea mai bună utilizare a acelor 218.000 de trupe suplimentare va fi lansarea unei axe cu trei direcții pentru a tăia ambele rute de aprovizionare.” Lt. Colonel Daniel L. Davis, Senior Fellow for Defense Priorities.

O altă zi de atacuri cu rachete la scară largă asupra infrastructurii energetice slăbite a Ucrainei a aruncat o mare parte a țării în întuneric. Atacurile necruțătoare s-au intensificat dramatic pe măsură ce trupele de luptă ruse continuă să se alăture unităților lor de-a lungul perimetrului în pregătirea pentru o ofensivă majoră de iarnă, scrie https://gandeste.org.

Președintele rus Vladimir Putin a așteptat cu răbdare ca regimul Zelensky să înțeleagă gravitatea situației și să facă presiuni pentru negocieri bilaterale. Dar președintele ucrainean s-a încăpățânat să respingă diplomația la fiecare pas, optând în schimb să lupte până la capăt. El este susținut pe deplin în această decizie de susținătorii săi de la Washington, care văd conflictul ca pe o oportunitate de a slăbi Rusia, astfel încât să nu împiedice planurile SUA de a „pivota” spre Asia.

Ultimele atacuri au creat o problemă mult mai mare. Nu doar rețelele de distribuție au fost atacate, ci și elementele care leagă instalațiile de producere a energiei electrice din Ucraina la rețeaua de distribuție.

Toate cele patru centrale nucleare din Ucraina cu cele 15 reactoare ale lor sunt acum în modul de oprire. Kievul, împreună cu majoritatea celorlalte orașe din Ucraina, nu mai are electricitate.” Ucraina – Luminile stinse, fără apă și, în curând, fără căldură” (Moon of Alabama)

„Obiectivul operațiunii ruse este de a submina capacitatea Ucrainei de a duce războiul. Atacurile asupra rețelei electrice, a nodurilor feroviare, a depozitelor de combustibil, a podurilor și a centrelor de comandă și control ale Ucrainei sunt doar Faza 1 a unei operațiuni în două faze care este concepută pentru a învinge inamicul și a duce războiul la capăt rapid.

Rusia a adunat aproximativ 500.000 de soldați într-o forță de luptă care va străbate țara de-a lungul a trei axe principale, anihilând forțele ucrainene oriunde vor fi întâlnite și cucerind orașele cheie pe parcurs.

Liniile critice de aprovizionare din Polonia vor fi blocate, lăsând izolate trupele pe front și vulnerabile la atac.

În cele din urmă, regimul și forțele lor de securitate vor fi ucise sau capturate. Moscova nu va permite unui guvern care este în mod deschis ostil față de Rusia să conducă țara”, declară într-un interviu colonelul Douglas MacGregor.

„Acum sunt 540.000 de soldați ruși staționați în jurul periferiei Ucrainei care se pregătesc să lanseze o ofensivă majoră care cred că va pune capăt, probabil, războiului din Ucraina. 540.000 de trupe rusești, 1.000 de sisteme de artilerie cu rachete, 5.000 de vehicule blindate de luptă, inclusiv cel puțin 15.000 de tancuri, sute și sute de rachete balistice tactice. Ucraina va experimenta acum un război la o scară pe care nu am mai văzut-o din 1945.” – Colonelul Douglas MacGregor, pentru Rumble

MacGregor, din nou: „Totul s-a schimbat acum… probabilitatea mare este ca ofensiva să înceapă în următoarele câteva săptămâni, ori de câte ori pământul îngheață complet și rușii consideră că forțele lor sunt pregătite. Și ei vor avansa și vor termina acest stat ucrainean Să nu ne păcălim pe noi înșine, regimul de la Kiev este foarte probabil să fie anihilat împreună cu restul forțelor sale armate… .

Cea mai mare greșeală pe care am putea-o face noi în Vest este să ne implicăm.

Acum, ce se întâmplă după aceea, nu știu. Sunt destul de încrezător că rușii nu vor să rămână în vestul Ucrainei… Rusia tratează acum Ucraina ca pe un adevărat inamic. Anterior nu era. Iar acest lucru nu se înțelege în Vest. Ucraina este pe cale să fie anihilată.”

Articol de Mike Whitney, jurnalist și geopolitician

Opinia mea: Așteptările inițiale ale lui Putin au fost ca poporul ucrainean și parte din generalii ucraineni, în urma invaziei, să se delimiteze de guvernul Zelensky și să-l înlocuiască. Nu s-a întâmplat. Ulterior, planul a fost ca armata rusă să ocupe regiunile din Est, unde trăiește majoritar populația rusă. Cu pierderi minime pentru poporul ucrainean și armata rusă.

Numai că, văzând că în urma ocupării a 22% din teritoriul ucrainean, susținut puternic cu armament de țările NATO, Zelensky refuză orice negociere și în urma bombardării podului Crimeei și a navelor sale din Marea Neagră, înțelegând că scopul Occidentului este să prelungească acest conflict ani de zile, Putin a trecut la soluția finală: distrugerea totală a infrastructurii Ucrainei.

A intrat într-un război total, pe care vrea să-l termine cât mai repede.

O să vedeți că așa va fi. Din păcate. Occidentul pare intrat în transă. Înfrângerea Ucrainei va fi și înfrângerea sa. Iar Rusia va ieși întărită, geopolitic.

Publicitate

05/12/2022 - Posted by | ANALIZE | , , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: