CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

SEMNE BUNE : În R.Moldova legile au fost modificate astfel încât un referendum pe tema Unirii cu România să devină mai ușor de organizat


Parlamentul de la Chișinău a adoptat proiectul noului Cod electoral al Republicii Moldova în lectura a II-a, cu votul a 55 de deputați din cadrul fracțiunii parlamentare a Partidului Acțiune și Solidaritate, informează prestigiosul cotidian Timpul md., care apare la Chișinău.

Pe lângă multe alte schimbări, una este foarte importantă, notează jurnaliștii de la Chișinău. Mai precis, este vorba despre o prevedere privind organizarea unui referendum legislativ sau consultativ.

Astfel, or putea iniția referendumuri republicane legislative sau consultative 100 de mii cetățeni ai RM din orice unitate administrativ-teritorială, în loc de 200 de mii, așa cum era până acum.

Unii comentatori afirmă că această modificare a fost efectuată pentru a facilita organizarea unui Referendum pe tema unirii Basarabiei cu România.

„A fost o muncă enormă depusă de către colegii de la Comisia Electorală Centrală, de către colegii din Parlament și de către toți cei care au muncit ultimele cinci luni la îmbunătățirea acestui proiect de cod electoral”, a menționat președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate.

Reamintim că de Ziua Națională a României, în Parlamentul de la Chișinău s-a strigat „Jos vama de la Prut”.

Recent, jurnaliștii de la Chișinău au afirmat că liderii moldoveni au cerut președintelui Iohannis Unirea Basarabiei cu România. 

Nicio instituție a statului român nu a negat informație.

01/12/2022 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: