CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Washington Post: „Persoanele vaccinate formează majoritatea deceselor cauzate de Covid”


Publicația americană Washington Post a titrat că „Persoanele vaccinate formează majoritatea deceselor cauzate de Covid”, adîugând că: „Pandemia Covid nu mai este, în principal, a nevaccinaților. Iată de ce”.

În newsletterul medical transmis de publicație, se afirmă că 58% dintre decesele asociate acestei boli în luna august s-au înregistrat la persoane vaccinate sau care aveau și busterul făcut, citându-se o analiză realizată de Kaiser Family Foundation.

Washington Post notează că aceasta este „continuarea unui trend problematic care a apărut pe parcursul anului trecut”.

Mai precis, în septembrie trecut vaccinații reprezentau 23% din decese, iar în ianuarie și februarie 2022, procentul a crescut la 42%, relevă sursa citată, preluată de http://www.napocanews.ro.

Nevaccinarea este încă un factor de risc major de deces din cauza covid-19, dar eficacitatea vaccinurilor scade în timp, iar o analiză făcută recent la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor subliniază necesitatea injecțiilor regulate de rapel, pentru a menține scăzut riscul de deces din cauza coronavirusului, în special pentru persoanele în vârstă.

Publicitate

26/11/2022 - Posted by | ȘTIINȚA | , , , , , ,

5 comentarii »

 1. stire falsa antivaccinistilor, ca profesor de microbiologie medicala nu cred in ruptul capului tampenia asta, cine stie de fapt de cine e lansata

  Apreciază

  Comentariu de Dr. Sergiu Fendrihan | 27/11/2022 | Răspunde

  • Cincizeci și opt la sută dintre decesele cauzate de coronavirus în august au fost persoane care au fost vaccinate anti covid 19, potrivit unei analize efectuate pentru The Health 202 de Cynthia Cox, vicepreședinte la Kaiser Family Foundation.

   Este o continuare a unei tendințe care a apărut în ultimul an. Pe măsură ce ratele de vaccinare au crescut și au apărut noi variante, ponderea deceselor persoanelor care au fost vaccinate a crescut constant. În septembrie 2021, persoanele vaccinate reprezentau doar 23% dintre decesele cauzate de coronavirus. În ianuarie și februarie anul acesta, a fost de până la 42%.Pentru prima dată, majoritatea americanilor care au murit din cauza coronavirusului au primit cel puțin seria primară a vaccinului.

   „Nu mai putem spune că aceasta este o pandemie a celor nevaccinați”, a spus Cynthia Cox pentru The Health 202.
   Nevaccinarea este încă un factor de risc major pentru moartea din cauza covid-19, dar eficacitatea scade în timp, iar o analiză făcută săptămâna trecută de la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor subliniază necesitatea de a obține injecții regulate de rapel pentru a menține riscul de deces din cauza coronavirusului scăzut, în special pentru persoanele în vârstă.

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 28/11/2022 | Răspunde

   • P.S.: Concret, care este știrea falsă?

    Apreciază

    Comentariu de cersipamantromanesc | 28/11/2022

   • Nu cred, e citata o oarecare vicepresedinta de fundatie, care nu se stie ce pregatire are. Eu am un doctorat in medicina si am predat la studenti ani de zile, sunt un om de stiinta recunoscut international. Ce va pot promite ca ma voi interesa indeaproape si voi avea consultare cu colegii mei din tara si strainatate, dar prostia ca cei vaccinati transmit virusul nu o voi sustine niciodata, pentru ca e contrar stiintei. Si apropo in ce profesie activati dvs? Si de ce comentati aici probleme medicale pe un site denumit cer si pamant romanesc, deci cu problemele romanesti politice, culturale ar trebui sa va ocupati, lasati stiinta pe mana celor priceputi la asta. Cu stima, dr sci. agr, dr sci med, Sergiu Fendrihan

    Apreciază

    Comentariu de Sergiu Fendrihan | 28/11/2022

 2. Articolul spune că numărul decedaților care s-au vaccinat este mai mare decât cel al celor nevaccinați.
  D-ta contești cifrele prezentate de Washington Post? Pe baza căror date?
  Faptul că cei vaccinați transmit virusul, a fost relatat în ultimele luni de numeroase personalități, inclusiv din lumea medicală.
  Problemele medicale sunt și ele parte a lumii noastre, și o preocupare permanentă pentru români. Cerul și pământul românesc sunt parte a lumii noastre.
  Ce părere aveți, dacă cineva are studii superioare de biotehnologie și științe economice, poate fi preocupat de probleme științifice?
  Cât despre mișcarea antivaccinistă, ar fi trebuit să aflați până acum de existența acestei mișcări care include numeroși savanți, inclusiv doctori în medicină și în biologie.

  Puteți să începeți cu dr. Louis De Brouwer specialist în biologie moleculară și homeopatie , membru al Comitetului internațional pentru sănătate . Este cunoscut pentru contribuția sa la controversa privind vaccinul . Lucrările sale au fost traduse în mai multe limbi, inclusiv română și ucraineană.
  Recent a publicat in limba română lucrarea ”Vaccinarea – Eroarea medicala a secolului”.
  Dacă sunteți om de știință, ar fi bine să aveți și indoieli, nu doar certitudini.

  Publicația online https://www.imuno-medica.ro/noutati/Siguranta-si-nesiguranta-vaccinurilor-anti-COVID-19-18, scrie că un grup de oameni de știință și medici recunoscuți internațional – între care Profesorul Sucharit Bhakdi, Dr. Marco Chiesa și cercetătorul Michael Yeadon, fost Vice-Președinte al Companiei Pfizer – au dat publicității pe 10 martie 2021 o scrisoare deschisă adresată Agenției Europene pentru Medicamente, prin care solicită răspunsuri concludente la îngrijorările legate de siguranța vaccinurilor anti-COVID-19, exprimate recent în lumea științifică.

  Scrisoarea expune cu argumente bazate pe studii științifice semnele de întrebare pe care le ridică tehnologia vaccinurilor anti-COVID-19 pe bază de ARN-mesager, avertizând asupra unor posibile reacții autoimune, anomalii ale coagulării sângelui, accidente vasculare cerebrale și sângerări interne, „inclusiv la creier, măduva spinării și inimă”.
  Autorii solicită dovezi întemeiate pe experimente preclinice care să demonstreze că aceste pericole medicale sunt excluse „pentru oricare dintre cele trei vaccinuri, înainte de aprobarea lor de către EMA pentru utilizarea la oameni”. Dacă toate aceste dovezi nu sunt disponibile, cerem ca aprobarea pentru folosirea vaccinurilor bazate pe terapie genică să fie retrasă, până când toate aceste aspecte vor fi soluționate într-un mod adecvat, prin verificarea antecedentelor.

  Există neliniști serioase, care le includ pe cele de mai sus, dar care nu se limitează la acestea, potrivit cărora aprobarea vaccinurilor anti-COVID-19 de către EMA a fost prematură și imprudentă și că administrarea vaccinurilor a constituit și constituie „experimente pe oameni”, care s-au făcut și continuă să se facă prin violarea Codului de la Nürnberg.

  Semnează:

  Profesor Sucharit Bhakdi MD, Doctor în Medicină și cercetător, Profesor Emerit de Microbiologie Medicală și Imunologie, fost Președinte al Institutului de Microbiologie Medicală și Igienă al Universității „Johannes Gutenberg” din Mainz (Germania și Tailanda).

  Dr. Marco Chiesa MD FRCPsych, Doctor în Medicină, medic psihiatru și profesor invitat, University College London (Regatul Unit și Italia).

  Dr. C Stephen Frost BSc MBChB, Doctor în Medicină, specialist în radiologie de diagnostic, Stockholm, Suedia (Regatul Unit și Suedia).

  Dr. Margareta Griesz-Brisson MD PhD, Doctor în Medicină și cercetător, medic neurolog și neurofiziolog (a studiat Medicina la Freiburg, Germania, specializată în Neurologie la Universitatea din New York, membru al Centrului Medical „Mount Sinai”, New York City, Departamentul de Neurofiziologie, PhD în Farmacologie, cu un interes special pentru neurotoxicologie și efectele factorilor de mediu asupra sănătății creierului), Director medical al The London Neurology and Pain Clinic (Germania și Regatul Unit).

  Profesor Martin Haditsch MD PhD, Doctor în Medicină și cercetător, specialist (Austria) în Igienă și Microbiologie, specialist (Germany) în Microbiologie, Virologie, Epidemiologie/Boli infecțioase, Specialist (Austria) în Boli Infecțioase și Medicină Tropicală, Director Medical al TravelMedCenter, Leonding, Austria, Medical Director al Labor Hannover MVZ GmbH (Austria și Germania).

  Profesor Stefan Hockertz, cercetător, Profesor de Toxicologie și Pharmacologym, toxicolog înregistrat la nivel european, specialist în Imunologie și Imunotoxicologie, CEO tpi consult GmbH. (Germania).

  Profesor Ulrike Kämmerer PhD, Profesor asociat de Imunologie reproductivă experimentală și Biologie Tumorală la Departmentul de Obstetrică și Ginecologie, Spitalul Universitar din Würzburg, Germania, virolog molecular (diploma, teza de doctorat) și imunolog (Habilitation) experimentat, angajat în cercetarea de laborator în domeniile Biologiei moleculare și al Biologiei celulare (Germania).

  Profesor Asociat Michael Palmer MD, Doctor în Medicină și cercetător, Departamentul de Chimie (a studiat Medicină și Microbiologie Medicală în Germania, a predat Biochimie din 2001 până în prezent la University of Waterloo, Ontario, Canada; interesat de farmacologie, metabolism, membrane biologice; cercetarea sa experimentală este axată pe toxine bacteriale și antibiotice (Daptomycin); a scris un manual de Farmacologie Biochimică (Canada și Germania).

  Profesor Karina Reiss PhD, cercetător, Profesor de Biochimie la Universitatea „Christian Albrecht” din Kiel, Expertiză în Biologie Celulară și Biochimie (Germania).

  Profesor Andreas Sönnichsen MD, Doctor în Medicină, Profesor de Practică Generală și Medicină a Familiei, Departamentul de Practică Generală și Medicină a Familiei, Centrul de Sănătate Publică, Universitatea Medicală din Viena, Viena (Austria).

  Dr. Michael Yeadon BSc, cercetător. specialist în Biochimie și Toxicologie, PhD în Farmacologie, Fost Vice-Președinte & Director Științific al Departamentului de Alergii și Boli respiratorii al Companiei Pfizer Global R&D; Cofondator și CEO al Ziarco Pharma Ltd.; consultant independent (Regatul Unit).
  Cred că am dreptul să citesc și să difuzez alte opinii decât cele pe care le are excelența ta.
  ”Audiatur et altera pars”, nu-i așa ?

  Apreciază

  Comentariu de cersipamantromanesc | 28/11/2022 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: