CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

NEOMARXIȘTII de la Uniunea Salvați România se opun pe față acordării cetățeniei țării noastre pentru românii din Balcani !


Harta: Răspândirea etnicilor români în jurul României

Trădătorii! USR se opune acordării cetățeniei pentru românii din Balcani pe motiv că „avem un parteneriat strategic cu UE”. Membrii PNL și PSD , alături de USR, au amânat luarea unei decizii.

Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării din Camera Deputaților a amânat discuția privind proiectul de lege inițiat de AUR, pentru completarea Legii nr. 21/1991 a cetăţeniei române, prin care se dorește acordarea cetățeniei române tuturor etnicilor români din comunitățile istorice din Balcani: Serbia, Macedonia de Nord, Albania etc., cunoscuți sub numele de vlahi și de aromâni, scrie pe facebook deputatul AUR, Ringo Dămureanu, preluat de Romanian Global News.

Deputatul AUR care a mers să susțină inițiativa legislativă, fiind unul dintre inițiatorii legii alături de deputatul Dumitru Flucuș, scrie că singurii membri ai Comisiei care au susținut proiectul au fost Boris Volosatîi (AUR) și deputatul Daniel Gheorghe Rusu (neafiliat). În rest, membrii PNL-PSD-USR s-au opus.

“Comisia este condusă de deputatul PNL Gigel Știrbu, care mai are alături alți 4 deputați PNL: Valentin-Ilie Făgărăşian, Mircea Roşca, George Şişcu și Andrei Daniel Gheorghe, 3 de la PSD: Bogdan Gheorghe Trif, Natalia Intotero, Marian-Iulian Rasaliu, 2 de la USR: Ştefan-Iulian Lőrincz, Bogdan Rodeanu, 1 de la AUR: profesorul Boris Volosatîi și 2 neafiliați: Daniel-Gheorghe Rusu și Simina Tulbure.

Ministerul Justiției a avut doar critici de tehnică legislativă, reprezentantul acesteia lăudând inițiativa și inițiatorul, susținând că la începutul anului viitor vor pune în dezbatere publică un proiect de lege inițiat de Guvern care să reglementeze mai bine acest domeniu”, scrie deputatul pe fb.
Trădătorii neomarxiști de la USR a invocat un motiv halucinant, respectiv „un ”parteneriat strategic” cu UE, în care suntem ”membri serioși” care nu pot proceda precum Ungaria cu etnicii săi din jurul granițelor, acordându-le cetățenie.

“Președintele Comisiei s-a arătat temător că întreaga Moldovă și jumătate din Serbia vor cere cetățenia română, iar deputatul Rădeanu de la USR a vorbit despre un ”parteneriat strategic” cu UE, în care suntem ”membri serioși” care nu pot proceda precum Ungaria cu etnicii săi din jurul granițelor, acordându-le cetățenie.

Acesta a cerut comisiei amânarea discuțiilor și solicitarea către Ministerul Afacerilor Externe a unui punct de vedere pe această temă”, se arată în postarea deputatului AUR.

Publicitate

24/11/2022 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , ,

7 comentarii »

 1. NU EXISTA NEOMAXISM SI NEOMARXISTI, ASTA ARATA O CULTURA GENERALA FOARTE PRECARA, MACAR CITITI PE MARX CA SA VA LAMURITI. SI MAI ALES APLICAT ACEST TERMEN LA USR CARE SUSTIN CAPITALISMUL, E PUR SI SIMPLU RIDICOL.

  Apreciază

  Comentariu de Dr. Sergiu Fendrihan | 24/11/2022 | Răspunde

  • Neomarxismul este un curent al gândirii politice, bazat pe gândirea marxistă. Acest curent datează de la scrierile timpurii ale lui Karl Marx, înainte ca teoriile lui Friedrich Engels să fie influențate.

   Neomarxismul a apărut în secolul al XX-lea, ca un proces de reînnoire a marxismului, caracterizat prin faptul că mulți adepți ai lui Marx renunță la anumite influențe din partea tovarășului lui Karl Marx, Friedrich Engels.

   În acest sens, neo-marxismul a pus accent pe aspectele culturale, sociologice,și psihologice.Astfel, printre cele mai caracteristice trăsături ale neomarxismului se numără o serie de principii, intre care trebuie evidențiate următoarele:

   Filozofia umanistă.
   Antitotalitarismul.
   Scepticism față de versiunea conform căreia nu există clase sociale.
   Poziționarea împotriva determinismului economic.
   Neomarxismul respinge toate contribuțiile lui Engels. Bazat pe socialismul științific, neomarxismul renunță la aceste contribuții, dar și la multe poziții ale marxismului, printre care se remarcă inexistența claselor, precum și inexistența statului și a dreptului. În acest sens, este un marxism reînnoit, care încearcă să respecte o serie de premise de punere în practică într-un stat modern.
   După moartea lui Marx în 1883, au apărut diferite diviziuni în cadrul mișcării,una dintre ele a fost cel al social-democraților, care credeau în capitalism. În timp ce, pe de altă parte, cea a comuniștilor,a apelat la revoluție.

   Această sciziune a fost fundamentală pentru dezvoltarea evenimentelor politice de la începutul secolului al XX-lea.Astfel, marxismul este prezentat de legendarul Karl Marx, în timp ce neomarxismul este un termen comun folosit pentru mai multe alte ideologii care au fost formate mai târziu pe baza marxismului. Aceasta este diferența principală dintre cei doi termeni.
   Astfel, printre neo-marxiștii remarcabili ai secolului al XX-lea, merită evidențiați Georg Lukács, Louis Althusser și Antonio Gramsci.. Mulți neomarxiști proeminenți, precum Herbert Marcuse și alți membri ai Școlii de la Frankfurt au fost istoric sociologi și psihologi.
   Karl Popper, unul dintre cei mai puternici critici ai lui Marx, l-a numit pe acesta „fals profet”. Neomarxismul tratează toate contradicțiile din societate ca fiind produse ale luptei de clasă care va dispărea atunci când proprietatea privată va dispărea,și odată cu aceasta disensiunile după instaurarea comunismului devin imposibile.Neomarxismul include câteva idei și filosofii din marxism, inclusiv teoria sa critică, psihanaliza și alte asemenea ideologii. Ca și marxismul, neomarxismul este de asemenea privit ca o ramură a filosofiei.
   Pe scurt,daca in clasicul marxism aveam ideea de opresiune a celor multi de catre cei putini, in linii mari a muncitorilor de catre o clasa privilegiata burgheza, in neomarxism ai aceeasi idee de baza a opresiunii, dar desparte grupurile de oprimati si oprimatori printr-o linie mediana la o piramida.
   La baza piramidei, cei mai oropsiti de soarta sunt femeile, persoanele de culoare urmand la scurta distanta felul de minoritati etnice, sexuale, etc. In varful piramidei, cei mai oprimatori sunt barbatii albi, urmati la scurta distanta de asiatici. Aceasta este o extra-ultra-mega simplificare a unei idiotenii. Rezultatul, la fel ca in ’30 si in ’40, nu poate fi decat unul inept.
   Practic, neomarxismul produce inca o garnitura de neadaptati conditiilor actuale de trai si, daca nu ati observat, traiul este greu, munca este grea iar un idiot care isi justifica sistematic si ideologic esecurile pe seama succesului altora nu are cum sa fie un factor util social.
   Pe scurt,neomarxismul este o școală de gândire marxistă care cuprinde abordări din secolul al XX-lea care modifică sau extind marxismul și teoria marxistă, de obicei prin încorporarea elementelor din alte tradiții intelectuale precum teoria critică, psihanaliza sau existențialismul (în cazul lui Jean-Paul Sartre) .

   Mai pe înțelesul matale, vezi videoclipul următor:

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 24/11/2022 | Răspunde

   • Interesant nu stiam dar eu prefer sa raman marxist si socialist, multumesc oricum pentru lamurire

    Apreciază

    Comentariu de Dr. Sergiu Fendrihan | 25/11/2022

   • D-ta ești fascinat de o himeră…Chestia asta cu egalitatea intre oameni, la care s-a visat de secole nu face parte din doctr ina marxistă. Atâta vreme cât marxiștii vorbesc despre ”clasa muncitoare-forța conducătoare”înseamnă că o parte din societate domină restul societății. Așadar, inegalitățile nu dispar.
    Maexism-leninismul nu e altceva decât o utopie,sau, ca să folosim o expresie dragă marxiștilor- opiu pentru mase.

    Apreciază

    Comentariu de cersipamantromanesc | 25/11/2022

 2. Voi, n-ati invatat nimic de la UDMR. Pacat????

  Apreciază

  Comentariu de parasca pop | 24/11/2022 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: