CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Vladimir Putin a împlinit 70 de ani


Artistul rus Alexey Sergienko pozează în fața piesei sale de artă „Putin cu un cățel” (pânză/ulei, 200x200 cm) dedicată președintelui rus Vladimir Putin la Sankt Petersburg, Rusia, 06 octombrie 2022.
©EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV  |   Artistul rus Alexei Serghienko pozează în fața piesei sale de artă „Putin cu un cățel” (pânză/ulei, 200×200 cm) dedicată președintelui rus Vladimir Putin

Președintele rus, Vladimir Putin, a aniversat, vineri, 7 octombrie, 70 de ani de la naștere, sub o ploaie de laude din partea subalternilor din țară și a puținilor săi aliați externi – constată media internațională, care notează că toți aceștia au trecut sub tăcere eșecurile trupelor ruse în Ucraina invadată, consemnează publicația https://www.veridica.ro.

„Dumnezeu v-a adus la putere, astfel încât să puteți îndeplini o misiune de o importanță deosebită și de mare responsabilitate pentru soarta țării și a poporului ei” – i-a scris lui Putin patriarhul ortodox Kiril, care i-a îndemnat pe ruși să se roage pentru sănătatea președintelui.

Principalul aliat al lui Putin, președintele autoritar belarus Alexander Lukașenko, i-a dăruit de ziua lui un tractor.

Liderul tadjik, Emomali Rahmon, vede în omologul său rus un „lider puternic și înțelept”, iar președintele pro-moscovit al Ceceniei, Ramzan Kadîrov, „una dintre cele mai influente și remarcabile personalități ale vremurilor contemporane”. 

Președintele Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului de la Moscova, Viaceslav Volodin, a scris pe Telegram că „dacă există Putin, există Rusia”.

Ziua de naștere a lui Putin, la putere din 1999, marchează, de asemenea, împlinirea a 16 ani de la asasinarea celebrei jurnaliste de investigație Anna Politkovskaia, considerată o voce foarte incomodă pentru Kremlin. Ea ar fi ar fi avut astăzi 64 de ani.

Un cadou special făcut de ucraineni lui Vladimir Putin de ziua lui

CNN relatează că sâmbătă dimineața o explozie imensă a provocat prăbușirea unor părți din șoseaua și podul feroviar construite de Rusia peste strâmtoarea Kerci de la Marea Azov după anexarea Crimeei.

Imagini și înregistrări video de la fața locului au arătat că sâmbătă dimineață la ora locală 06:07 (03:07 GMT), o explozie devastatoare a făcut ca mari porțiuni din podul rutier și feroviar care unește cele două maluri ale strâmtorii Kerci să devină impracticabile.

Incendiul de pe podul strategic care leagă Rusia continentală de peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Moscova în 2014, ar fi fost provocat de explozia unei maşini-capcană – susţin investigatorii antiteroriști ruși, citați de agenţiile de presă. Traficul de pe pod a fost suspendat. 

Agențiile de presă relatează că ulterior, pe o porțiune separată a podului, un incendiu a cuprins un tren de cisterne de combustibil.

Un oficial rus din Crimeea a dat vina pentru acest dezastru pe „vandalii ucraineni”.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că „reacția regimului de la Kiev la distrugerea infrastructurii civile demonstrează natura sa teroristă”.

Foto: Un uriaș nor de flăcări și fum a fost provocat sâmbătă dimineața de explozia de pe podul Kerci.

Podul construit de Rusia după anexarea Peninsulei Crimeea în 2014, a fost inaugurat în 2018, trece peste strâmtoarea Kerci și leagă teritoriul rus de peninsula Crimeea.

Cu o lungime de 19 kilometri, acesta este cel mai lung pod construit de Rusia și cel mai lung pod din Europa.

Construcția a valorat miliarde de dolari.

În afară de utilitatea pe care o are în transporturi, acest pod a asigurat stăpânirea strategică a lui Vladimir Putin asupra Crimeei, iar în prezent, podul este utilizat de armata rusă pentru aprovizionarea trupelor sale de invazie din sudul Ucrainei.

Publicitate

08/10/2022 - Posted by | PRESA INTERNATIONALA | , , , , , , , ,

2 comentarii »

 1. ucraina Stat Artificial !!! Crimeea a fost, este si v-a fi Rusa ! Kiev a fost capitala Rusiei iar Lvov a fost , este si v-a fi oras al Poloniei ! Greu cu istoria pentru unii …

  Apreciază

  Comentariu de OberstZyklon | 08/10/2022 | Răspunde

  • Rutenia kieviană a fost un stat al slavilor din est(slavii răsăriteni)întemeiat de varegii conduși de legendarul Riurik. Varegi era numele sub care vikingii proveniți din actuala Suedie erau cunoscuți de către greci și slavii răsăriteni.
   Acest prim mare stat slav răsăritean a existat de la mijlocul secolului 9 până în secolul 12 și s-a destrămat într-o multitudine de principate din cauza luptelor interne și a dispărut de pe hartă, ”șters” de invazia mongolă, după 1237.
   Mai era numit ”Statul Kievean”, ”principatul de la Kiev” sau, mult mai rar ”Rutenia premongolă”.
   Kiev a fost capitala Statului kievian (sau a Ruteniei kieviene)cu mult inainte ca cnezatul moscovit să însemne ceva din punct de vedere politic.​Acum aproape 1.000 de ani Rutenia kieviană era cel mai întins stat european și ajungea în nord până la St Petersburgul zilelor noastre și în sud până la Nistru și Dunăre. Când mongolii au invadat teritoriul imperiului Kievian, Moscova era doar un neînsemnat avanpost comercial al Cnezatului Vladimir-Suzdal.
   Mongolii au incendiat Moscova în iarna anului 1238 și au jefuit orașul în 1293. Cnezatul Moscovei a fost numele sub care este cunoscut statul rus care a existat între secolele al XIV-lea și al XVII-lea și care la începuturle lui se afla sub stăpânire mongolă.
   Rusia modernă poate spune că se trage din cnezatul Moscovei, nu din Rusia Kieveană.
   Statul artificial este chiar Rusia moscovită care a cotropit pământurile a peste 100 de națiuni și care tot nu se satură.
   Tu, papagalule vorbitor, ai face bine să încetezi să debitezi lozinci tâmpe luate de la gazeta de perete a propagandei moscăleștiși mai alessă înveți istorie adevărată …

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 09/10/2022 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: