CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

RELATĂRI ÎN PRESA INTERNAȚIONALĂ PRIVITOARE LA EXPLOZII PUTERNICE SUBACVATICE LA CONDUCTELE DE GAZ RUSESC DIN MAREA BALTICĂ – VIDEO


Radiodifuzorul național suedez SVT a raportat că seismologii au înregistrat explozii în apropierea conductelor Nord Stream în ultimele 36 de ore.

Într-un raport publicat de SVT se spunea că stațiile de măsurare din Suedia și Danemarca au înregistrat luni explozii subacvatice puternice în aceeași zonă cu scurgerile de gaz.

Nu există nicio îndoială că acestea sunt explozii”, spune Björn Lund, lector în seismologie la Rețeaua Națională Seismică Suedeză, SNSN.

Prima explozie a fost înregistrată la ora 2:03 în noaptea de luni, iar a doua la 19:04 luni seara. Avertismentele privind scurgerile de gaz au venit de la administrația maritimă la ora 13:52, respectiv 20:41, luni, după ce navele au detectat bule la suprafață.

SVT a obținut coordonatele exploziilor măsurate și acestea se află în aceeași zonă în care au fost înregistrate scurgerile de gaze. Sursa l-a citat în continuare pe Lund spunând despre măsurători:

„Puteți vedea clar cum valurile sar de la fund la suprafață. Nu există nicio îndoială că a fost o explozie. Am avut chiar și o stație în Gnosjö care a preluat asta.”

Țările europene s-au mobilizat marți pentru a investiga scurgerile inexplicabile a două gazoducte rusești care trec pe sub Marea Baltică, în apropierea Suediei și Danemarcei, infrastructură aflată în centrul unei crize energetice de la invazia Rusiei în Ucraina.

Experții, dar și Rusia, care a construit rețeaua, au declarat că nu poate fi exclusă posibilitatea unui sabotaj, scrie Reuters.

Autoritatea maritimă suedeză a emis un avertisment cu privire la două scurgeri la conducta Nord Stream 1, la scurt timp după ce a fost descoperită o scurgere la conducta Nord Stream 2, aflată în apropiere, care a determinat Danemarca să restricționeze transportul maritim pe o rază de cinci mile marine.

Publicitate

28/09/2022 - Posted by | PRESA INTERNATIONALA | , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: