CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

O înfrângere dureroasă pentru neomarxiști


În ciuda presiunilor fără precedent ale mai marilor Uniunii Europene, care au șantajat clasa politică din Italia, iată că neomarxiștii au fost zdrobiți. „Extremista” Georgia Meloni (foto), șefa partidului Fratelli d’Italia, adică „Frații Italiei”, câștigă în fruntea unei coaliții alegerile pentru Camera Deputaților și Senat, scrie jurnalistul Sorin Roșca Stănescu în http://www.corectnews.com.

Va fi primul premier femeie din istoria Italiei. Suveraniștii sunt pe cai mari.

În urmă cu câteva zile, Ursula von der Leyen, pentru prima dată în istoria Uniunii Europene, a intervenit brutal în procesul electoral al unui stat membru, încercând să influențeze prin amenințări rezultatul votului, în favoarea neomarxiștilor.

Șefa Comisiei Europene i-a amenințat pe italieni că, dacă nu vor alege ce trebuie și cum trebuie, adică cu hotărâre și fără ezitări pe neomarxiști, acest stat va putea împărtăși soarta Ungariei și Poloniei.

Ce fel de soartă? Guvernele Ungariei și Poloniei promovează politici de tip suveranist și, în consecință, sunt permanent cu sabia lui Damocles deasupra capului.

Adică amenințați de neomarxiștii care domină Comisia Europeană, dacă nu cu excomunicarea, în orice caz cu blocarea fondurilor de redresare și reziliență. Iar asta se întâmplă doar fiindcă liderii politici din cele două state apără și promovează suveranitatea națională.

Nu că ar pleca la război împotriva statelor care, în limbajul de lemn bruxellez, se manifestă „corect politic”.

Ci deoarece susțin familia tradițională, îngustează terenul de manifestare LGBT, mai ales în ceea ce privește educația copiilor, se opun căsătoriei unor persoane de același sex și adopției de copii de către familiile homosexuale. Promovează politici în favoarea interesului național.

Într-un trecut nu prea îndepărtat, oamenii politici de acest fel și partidele de acest fel erau caracterizate ca fiind animate de sentimente patriotice. Suveranismul nu este altceva decât o extensie deloc negativă a naționalismului sănătos. A patriotismului viguros.

De mai mulți ani, retorica s-a schimbat radical la nivelul Uniunii Europene, dar și la nivelul unor state non-europene, pe măsură ce globalismul, susținut în mod programatic de partidele neomarxiste, a avansat.

Și s-a ajuns astfel la demonizarea unor patrioți și la punerea la zid a unor regimuri care promovează politici naționale.

În acest context, a fost amenințat într-un mod de o brutalitate încă nemaîntâlnită statul italian, de către cel mai înalt responsabil al Uniunii Europene. Efectul a fost diametral opus.

Din această perspectivă, se poate spune că, în mod inconștient, Ursula von der Leyen (foto) a acționat ca un agent electoral al suveraniștilor din Italia.

Dreapta suveranistă a câștigat, conform ultimelor date exit-poll, între 41 și 45 la sută, un scor spectaculos, în timp ce Stânga, susținută de neomarxiștii europeni, nu a obținut decât între 25 și 29 la sută din voturi.

Vom mai avea deci un guvern suveranist. Și, desigur, efectul se va resimți în plan internațional. Nu este deloc exclus ca, pe creasta acestui val, partidele suveraniste din România să obțină la rândul lor un scor atât de bun, încât să poată veni la guvernare într-o alianță.

De altfel George Simion, care în acest moment conduce detașat zona suveranistă, nu a ezitat să salute victoria Dreptei din Italia și să-și reafirme convingerea că AUR va veni la guvernare.

Desigur – nu a spus-o el, o spun eu – împreună cu alte partide suveraniste, dacă acestea vor trece ștacheta celor 5% și vor putea intra în Parlament.

Publicitate

27/09/2022 - Posted by | POLITICA | , , , , , , , , , , , ,

5 comentarii »

 1. Cu siguranță vor veni sancțiuni pentru Italia. Dar ei au industrie. numai la mașini dacă ne gândim și la farmacie. Stau foarte bine. Și la turism. Într-un cuvânt se descurcă
  Ce se întâmplă cu România? Nu avem de nici unele, totul este concesionat, fără strategii de urgență. Cum va fi o Românie fără industrie, cu agricultură slabă și împănată cu sancțiuni UE?
  Dacă nu va fi rău va fi foarte rău.

  Apreciază

  Comentariu de Fideliu Rubinescu-Ostreiceanu | 28/09/2022 | Răspunde

  • Ce sancțiuni credeți că pot fi luate contra Italiei? Marea temere a birocraților neomarxiști de la Bruxelles este aceea că Italia poate ieși din UE, așa cum s-a întâmplat cu Anglia.
   Observați că ei nu îndrăznesc să fie prea fermi cu Ungaria care, fie vorba între noi, reprezintă o problemă minoră comparativ cu gigantul economic italian. Altfel se pune problema în privința României, deși vedem că există țări mai slabe economic și militar în Europa care pot trăi in afara UE…

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 29/09/2022 | Răspunde

 2. A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

  Apreciază

  Comentariu de octavpelin | 28/09/2022 | Răspunde

  • Dacă întrbați ce sancțiuni se pot aduce Italiei, pot presupune că domeniul economic va fi ținta.
   -taxe mai mari percepute produselor la export;
   -blocarea unor active bancare la bursă;
   -ne eligibilitatea pentru fonduri nerambursabile;
   -boicotarea importurilor sau chiar vânzarea preferențială pentru produse necesare dezvoltării ramurilor economice.
   Ce am scris sună ca o declarație de război economic, dar, nu poate fi exclusă nici o metodă pentru realinierea la politica dictată de UE
   Eu n-aș compara Italia cu Anglia, pentru motivul că Anglia este susținută de USA și nu mai spunde sateliții sau dominioanele sale, menționând Canada și Australia
   Sunt vremuri de dificultate majoră și uneori alegând bine poți sfârși rău, dacă luăm în calcul contextul internațional.

   Apreciază

   Comentariu de Fideliu Rubinescu-Ostreiceanu | 29/09/2022 | Răspunde

   • De-aia n-a mai putut Marea Britanie,,când s-a opus dictaturii bruxelleze !

    Apreciază

    Comentariu de cersipamantromanesc | 29/09/2022


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: