CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

DOSARUL DE OTRĂVIRE al fostului ministru DOINA PANĂ a fost clasat


După ce Doina Pană, fostul ministru al Apelor şi Pădurilor din Guvernul Tudose, a afirmat că a fost otrăvită cu mercur, în 2019, procurorii DIICOT deschiseseră un dosar in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor şi grup infracţional organizat.Anunțul a venit după ce s-au făcut mai multe expertize la IML care au arătat că nivelul de mercur din sângele Doinei Pană era mai mare decat cel normal.Tot atunci, a fost începută urmărirea penală in rem pentru constituirea unui grup infracțional organizat și tentativă de omor.

Doina Pană a declarat de repetate ori că pentru ea este o certitudine că cei care au otrăvit-o fac parte din mafia pădurilor, motivul fiind măsurile luate în timpul mandatului său, care le-au produs pierderi de sute de milioane de euro. 

”Eu am această certitudine și sper să se ajungă la momentul în care să se demonstreze acest lucru. Nu direct, dar prin persoane din anturajul meu. 
Pentru mine a fost un șoc, știam că mă urăsc, că încearcă să mă discrediteze în toate felurile, dar nu m-am așteptat totuși să meargă atât de departe. 

„Problema este veche şi nu aş fi intervenit. Eu nu acuz. Nu aş fi intervenit dacă nu era traficul de presă care duce în derizoriu o situaţie extrem de gravă. Eram ministrul Apelor şi Pădurilor în Guvernul Tudose, în 2017. Spre sfârșitul lui noiembrie, am început să mă simt foarte rău. Am mers la medic şi am aflat că aveam probleme foarte mari cu inima. Am urmat un tratament şi, cu toate astea, mă simţeam tot mai rău.

Pentru că epuizasem toate analizele specifice, am fost trimisă într-un final să fac şi o analiză toxicologică. Pe 15 ianuarie 2018, din acea analiză, a reieşit intoxicaţie cu mercur cu o concentraţie mare.

Îmi depusesem demisia din Guvern, pentru că mă simţeam foarte rău, pe 3 ianuarie, şi nu am putut pleca până pe 29 ianuarie pentru că nu a semnat preşedintele Iohannis. Am depus plângerea la poliţie, la începutul lui februarie 2018. Nu am făcut plângerea cât eram încă ministru pentru că, în caz că se afla, ar fi dăunat imaginii României.

Vă daţi seama, un ministru din Guvernul României otrăvit…

Mai mult nu vă pot spune. Este o anchetă în derulare şi sper să îi prindă. Nu pentru mine. Pe mine m-a salvat Dumnezeu pentru că am aflat cauza ca să mă pot trata, altfel muream de infarct şi toată lumea zicea că de stres. Vreau să îi prindă ca să se sperie, să nu mai încerce şi cu alţii.”, a declarat d-na Doina Pană.

După trei ani de anchetă, dosarul de otrăvire al fostului ministru al Apelor și Pădurilor a fost clasat, informează EVZ.

Chiar dacă dosarul a fost clasat, Doina Pană poate cere redeschiderea anchetei în instanță. Mai ales că ea avea și o suspiciune legată de persoana care ar fi săvârșit fapta.

Colega sa de partid, Gabriela Firea a relatat după ce medicii i-au găsit în colon o sârmă de 4 cm, despre faptul că și asupra sa a existat o tentativă de asasinat.

Doina Pană a declarat că pentru ea este o certitudine că cei care au otrăvit-o fac parte din mafia pădurilor, motivul fiind măsurile luate în timpul mandatului său, care le-au produs pierderi de sute de milioane de euro. 

”Eu am această certitudine și sper să se ajungă la momentul în care să se demonstreze acest lucru. Nu direct, dar prin persoane din anturajul meu. 
Pentru mine a fost un șoc, știam că mă urăsc, că încearcă să mă discrediteze în toate felurile, dar nu m-am așteptat totuși să meargă atât de departe.

24/09/2022 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , , , , ,

Un comentariu »

  1. Sa vina cucuana aceasta la Baia Mare sa le explice la cei care au lucrat ca sudori in plumb cum s-a imbolnavit?? in tara asta se imbolnavesc de saturnism cei care n stiu cei plumbu??

    Apreciază

    Comentariu de parasca pop | 25/09/2022 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: