CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

DOCUMENTE CARE ATESTĂ CĂ „marele” revoluţionar comunist rus VLADIMIR ILICI LENIN a murit în urma unui sifilis


Foto: Lenin în ultimele sale zile de viață

Lenin, „marele” revoluţionar comunist a murit infectat de sifilis de o prostituată franceză. Cum a dispărut boala sa din dosarul lui medical?

La vârsta de 53 de ani, a decedat Vladimir Ilici Lenin (Ulianov), revoluţionar comunist (n. 22 aprilie 1870), lider al partidului bolşevic din Rusia, autor al doctrinei care-i poartă numele.

Sănătatea liderului sovietic era deteriorată, în urma eforturilor depuse în timpul Revoluţiei din 1917 şi a unei tentative de asasinat, scrie https://timpul.md.

De la sfârşitul lui 1921, liderul bolșevic rus a suferit o serie de atacuri fizice catastrofale, care i-au indus progresiv starea de paralizie.

În mai 1922, Lenin a avut primul atac cerebral, care i-a paralizat partea dreaptă a corpului, moment ce a coincis cu un declin al rolului său în guvern.

După al doilea atac cerebral, din decembrie 1922, Lenin a demisionat din funcţiile politice, pentru că, după al treilea atac, în martie 1923, să rămână ţintuit la pat şi incapabil să mai vorbească.

Lenin a murit la 21 ianuarie 1924. La scurt timp după deces, au început să circule zvonuri potrivit cărora ar fi suferit de sifilis. 

”Medicii au fost forţaţi să îşi ţină secrete opiniile”

Liderii sovietici au făcut eforturi semnificative pentru a acoperi motivele reale ale comportamentelor dezordonate şi a izbucnirilor bruşte de furie avute de Lenin înaintea morţii sale, în 1924.

În 2009, scriitoarea britanică Helen Rappaport a descoperit la Universitatea Columbia din New York, nişte documente care dovedeau că decesul lui Vladimir Ilici Lenin a fost cauzat de sifilis, o boală cu transmitere sexuală, şi nu de atac de cord.

Ea spune că există probe care indică faptul că moartea lui Lenin a survenit ca urmare a unui neurosifilis (endartitis luetica), o formă de sifilis care afectează creierul.

Scriitoarea vorbește despre documente redactate de savantul rus Ivan Pavlov, aflate la universitatea americană care relevă adevărata natură a bolii lui Lenin.

Pavlov, laureat al premiului Nobel şi faimos pentru lucrările sale de condiţionare comportamentală, a afirmat că „revoluţia a fost făcută de un nebun căruia sifilisul îi afectase creierul”.

Rappaport, care a scris mai multe cărţi despre istoria Rusiei, crede că este posibil ca Lenin să se fi infectat cu sifilis după ce a înteţinut relaţii sexuale cu o prostituată pariziană, în 1902.

Oficial, sovieticii au pus oficial comportamentul instabil al lui Lenin pe seama arterosclerozei,cerebrală combinată cu un al patrulea atac cerebral, boală care afectează creierul şi pe care sifilisul o imită în ceea ce priveşte simptomele.

Rappaport susţine că boala l-a făcut pe Lenin ca, înaintea morţii, să fie „un personaj confuz şi neajutorat, cu greutăţi în exprimare şi cu o privire nebună şi fixă”.

Publicitate

18/09/2022 - Posted by | ISTORIE | , , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: